TEMAT: Wiosenna Jędrzejówka (III)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 16 Kwi 2013 06:01 #146145

• Tomasz23
  • Tomasz23's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 756
nie chce być gorszy od Markusa.../special for you/

003_2013-04-16.jpg
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wiosenna Jędrzejówka (III) 16 Kwi 2013 08:39 #146182

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Ciekawi mnie za co miś dostał śnieżnikowe odznaczenie? :rotfl1:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 16 Kwi 2013 08:43 #146185

• kadwa3
  • kadwa3's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 15
Zazdroszczę wam takiej zaawansowanej wiosny, ja jestem tak około 2 tygodnie do tyłu :jeez: muszę się uzbroić w cierpliwość.
Mam dwa domy... jeden biały drugi zielony :)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 16 Kwi 2013 23:23 #146361

• Poll
  • Poll's Avatar
Markusie :kiss3: , Tomku :kiss3: , pięknie Wam dziękuję! I sasanki i hosty są śliczne. Hosty, to moja miłość a sasanki, które u mnie dopiero pokazały kudłate łebki, uprawiam w sporej ilości. :)

dla Was, z podziękowaniami ... serduszka 'Valentine'(Lamprocapnos spectabilis)

00IMGP4887.JPG

Pawle :) , misiak, zagubił się jesienią. :ohmy: Znalazłam go, podczas przycinania bluszczu.Był wciśnięty pomiędzy jego pędy a morelę.Przetrwał dobrze zimę i za to, został odznaczony. :dance:

K2-uś :hug: , i do Ciebie przyjdzie i kiedy Ty będziesz się cieszyła wiosennymi kwiatami, my, będziemy się denerwować ich zielskiem. Lubie pierwsze wiosenne kwiaty, ale te kikuciki mnie bardzo denerwują. :whistle:

z braku cienia, jedna z nowozakupionych paprot, znalazła takie miejsce :funnyface:

paptIMGP4881.JPG

moje Glaucidium palmatum, pozazdrościło tej Magusiowej i tez zawiązało ... 2 pąki :dance: Larixowi, wielkie dzięki za dobre namiary :)

00IMGP4814.JPG

1_2013-04-16.jpg
Ostatnio zmieniany: 17 Kwi 2013 01:56 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 16 Kwi 2013 23:47 #146379

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Hejka! :)
Polluszku co tam śnieżnik, Niedźwiedziusz to jest dopiero obiekt. Jak sobie go oblookałam to czem prędzej postanowiłam wytrzepać Kalasantego, mojego wiernego towarzysza z dzieciństwa ( dyskretnie schowany przed obcymi ślepiami w szafie ) :wink4: . Dalej przeżywam krokusy i zaczynający się u mnie sezon przylaszczkowy.

'Prins Claus'

'Miss Vain'

'Romance'

'Cream Beauty'

Przylaszczka 'Rubra Plena'

Do tego żeby moja jedyna pełna przylaszczka w liczbie sztuk dwie wykonała coś na kształt widocznego nasadzenia jest mniej więcej taka droga jak z Odzi na Księżyc. :tongue2: Krzakowo to ja jestem na etapie wierzbowych kotków, cała wiosna jeszcze przede mną! :woohoo:

Pozdrówka
K. :woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Wiosenna Jędrzejówka (III) 16 Kwi 2013 23:59 #146383

• Roma
  • Roma's Avatar
Wiosny to u mnie za bardzo nie widać ale podczas sprzątania rabaty zobaczyłam coś takiego na krzewie

Zdziwiłam się ogromnie bo zobaczyłam to na krzewie po raz pierwszy.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 00:00 #146384

• Poll
  • Poll's Avatar
Tabazello ... nie uważasz,ze te Pleny, to mają stanowczo za małe kwiaty??? Rozumiem kwiaty H. transsilvanica, albo Hepatica media Ballardii ...ta dopiero ma kwiatuchy! :hearts: Ale te Pleny, to takie mizeroty, że w komplecie do nich, to gratis lupę powinni dodawać. :woohoo: Na fotkach, to owszem, ale w realu... :jeez:
Wierzbami, to Jędrzejówka nie stoi, muszę wstydliwie przyznać. Mam duuużo Hakuro, nie szczepionych, ale prowadzonych, jako krzaczory i często przycinane są dla lepszego wybarwienia.W sumie, na tym koniec. :oops: Mam co prawda kilka przygotowanych do wysadzenia, ale to wszystko za mało ...Wierzby są cudne, nie tylko wiosną, więc zapewne przydałoby się nasadzić to i owo.
Kalasantego pokaz! :club2:

Romcia, o czym Ty...To nie pąki kwiatowe? :think:

na skalniaczku

IMGP4577.JPG
Ostatnio zmieniany: 19 Kwi 2013 15:02 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 00:12 #146387

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Pollutku te Pleny są do lupy! :wink4: :happy3: Niech żyją chamskie nobiliski ( ale mi wylazł oksymoron :supr: ) i transylwańskie! :woohoo: Kalasantego ubiorę w jego wiosenny sweterek i sfocę ( on się nago nie lubi prezentować bo jest lekko wyleniały od moich całunków :oops: ). Pollutku ja mam tylko jedną wierzbę i coś się nie zapowiada na więcej. :supr: Za pijawki robią u mnie brzozy, wierzb w większej ilości mógłby Alcatraz nie zdzierżyć. Te pączuszki Romo to tak podejrzanie kalinowo wyglądają. :whistle:
Pozdrówka
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 00:32 #146392

• Poll
  • Poll's Avatar
Tabciusiu, to jutro zrobimy misiankowo-miziankowy dzień. :dance: Ja z kolei pokażę swojego misiulca, który w okolicy słynie z tego,że kocha zajączki a w nocy, najchętniej ląduje mi na głowie, choć zawsze twierdzi,że on tylko chce się 'troszkę przytulić przed snem'. Oszukista taki! :idea1:

Tu apel do zaglądających....macie misiaki? Zapraszam do focenia i chwalenia się nimi! Mieć misia, wielka to sprawa! :funnyface:

Spójrzcie, co znalazłam podczas sprzątania hostowiska... Coś mi niebieskawo kuknęło , rozgarnęłam liście żurawek a to sieweczka przylaszczki pospolitej.Taka maleńka, w ukryciu i jak ślicznie zakwitła. :)

zzIMGP4784.JPG

zzIMGP4790.JPG
Ostatnio zmieniany: 17 Kwi 2013 00:33 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 05:09 #146395

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Ale to cieszy :) Wczoraj znienacka też się natknęłam na siewkę nobilis zakopaną w liściach :) Przed chwilą zorientowałam się, że wszystkie plany wzięły w łeb-pada. Może się do popołudnia przejaśni.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 07:59 #146413

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Czy mowa jest o misiach pluszowych? :rotfl1: Czy o żywe odpowiedniki?
Czasem jak Was czytam potrzebuję jednak tłumacza. ;) :P

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 10:13 #146469

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Żywego focić jeno w wiosennym sweterku i fotki na forum publicznym zamieszczać to sprawa kaskaderska ( acz godna przemyślenia :wink4: :happy3: ). :rotfl1: :happy3:
Pozdrówka

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 14:54 #146566

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Że misio przezimował w ogrodzie, to niesamowite :woohoo: Zdjęcie urokliwe :) Poluś, a Ty odbierasz PW? :funnyface: Napisałam dwa dni temu, przywołałam, znów wysłałam i leży na poczcie :laugh1:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 21:51 #146656

• Poll
  • Poll's Avatar
:screem: Kochani, wiosna przecie...tak mało się nią chwalicie...latałam dziś po wątkach i taka mizera,że hoho...Cieszy,ze koledzy paprociarze dali głos, to znaczy jeden , ale w tym przypadku jeden paprociarz czyni wiosnę. :dance:

Dziś miał być misiowato-miziankowaty dzień ale mnie odłączyli od zasilania netowego, dopiero niedawno zaczął coskolwiek kręcić...wstawiam więc mojego miśka, który miast się przytulać, włazi mi nocą na głowę... Wielki to miłośnik króliczków ...i wcale nie piszę o tych od Hefnera ;) Nooo...kto się odważy napisać,że nie słodziak z niego????
:laugh1: hej dziewczynooooo, spójrz na misiaaaaaaaa ...jak śpiewał jeden taki, :laugh1: co to nagle znikł :lol:

00IMGP4831.JPG

00IMGP4834.JPG

z aktualności ogrodowych:
rozkwita prymula 'Hawkwood' (z mojej ulubionej rodziny Primula auricula)

000IMGP3303.JPG

serduszka już takie (Lamprocapnos spectabilis)

00IMGP4842.JPG

i ponownie śnieżniki (Chionodoxa)...już przekwitają :(

00IMGP4846.JPG

przekwita też cieszynianka wiosenna ( Hacquetia epipactis )"Thor'

00IMGP3307.JPG
Ostatnio zmieniany: 17 Kwi 2013 21:55 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 22:41 #146705

• Roma
  • Roma's Avatar
Tabaazco-sokole oko jesteś,oczywiście,że kalina :P
Poll-miś przecudnej urody,Takim to się można pochwalić.Niestety u mnie takiego nie znajdziesz ja w zamierzchłych czasach kolekcjonowałam żywe misie ale one się już znacznie podniszczyły i nie nadają się do pokazywania a tym bardziej chwalenia się nimi :rotfl1: :rotfl1: to już takie bardziej zramolałe misie :cry3:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 22:49 #146711

• Poll
  • Poll's Avatar
Romciu, takie zramolałe sa właśnie me gusta i the best ;) ...im starsze, tym lepsze, jak szlachetne wino :happy3:

przylaszczka pospolita (Hepatica nobilis)

00IMGP4605.JPG

00IMGP4603_2013-04-17.JPG

przyszedł czas, by go pokazać, mój urodzinowy prezent od oazowych przyjaciół :hearts: , po zimie

IMGP4576.JPG
Ostatnio zmieniany: 18 Kwi 2013 00:50 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 22:49 #146712

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Poluś a u mnie Cieszynianka nie wyszła :cry3: Nie wiesz, co mogło jej zaszkodzić?
Serduszki wielgachne :woohoo: musze jutro zerknąć.
Ostatnio zmieniany: 17 Kwi 2013 22:50 przez pamelka.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 17 Kwi 2013 22:59 #146719

• Poll
  • Poll's Avatar
Jolu, u mnie, z gatunkiem, tez kiepsko, zobacz,co napisałam: tutaj :( To kapryśnica. :(

kącik czerwonozawijkowych (Dryopteris erythrosora ) po zimie , jeszcze, wśród zwałów lisci

000IMGP4651.JPG
Ostatnio zmieniany: 17 Kwi 2013 23:01 przez Poll.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.426 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum