TEMAT: Hanutkowo

Hanutkowo 2013 09 Lip 2013 15:31 #177001

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Pawle,
myślę, że to nie ostatnia wizyta i nawzajem zapraszamy do nas. Fajnie mieć takiego fachowca blisko, no i można naocznie obejrzeć niektóre rzadkie cuda, które zna się tylko ze zdjęć (najczęściej). Pewnie, że u nas jeszcze się wiele może zmieścić, z pewnością form szczepionych. Zaskoczyły mnie Twoje klony palmowe pod względem kondycji. Muszę Cię tylko podpytać czy je okrywasz, czy wystarczy im zasłona żywopłotu czy innych większych drzew? Bo klimat mamy z pewnością podobnie wygwizdowawy. :rotfl1: ;)

Co do róż, to chyba 3 napotkałam i to całkiem spore oraz ukwiecone. :teach:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Hanutkowo 2013 09 Lip 2013 20:41 #177050

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ja się domagam jasnej odpowiedzi, bo jakoś tak nie do końca rozumiem... A Sylwek coś chyba wie ;) Słupki stoją...Swoje czy nieswoje kosiłeś? Bo nie wiem, czy pędzić z gratulacjami...
Pierwszy dzień urlopu i już tyle napsułeś? :rotfl1: Strach pomyśleć, co będzie dalej... ;)
A i dziękuję za przemiłą deklarację... Jakoś chyba jednak do tego nie dojdzie... ;) Zresztą, teraz materiału roślinnego będziesz chyba dużo potrzebował... Tak czy nie?
Ostatnio zmieniany: 09 Lip 2013 20:43 przez artam.

Hanutkowo 2013 09 Lip 2013 20:47 #177052

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Też się gubię w domysłach :silly: . Ależ to by było fascynujące oglądać jak tworzysz ogród od podstaw :woohoo:

Hanutkowo 2013 09 Lip 2013 21:10 #177059

• Daniela
  • Daniela's Avatar
A ja się nie gubię, tylko kciuki trzymam (bo wiem). :wink4:

Hanutkowo 2013 09 Lip 2013 21:20 #177066

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Paweł jednak jesteś szalony :wink4: Gratuluję kolejnych połaci pod kolekcję :hug:
Tak sobie myślę :think: jak Ty dasz radę takiemu areałowi :silly:
Z pewnością sobie poradzisz ;) bo ja ... chyba już nie znalazłabym czasu :oops:

A będzie tunel :woohoo:

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 07:55 #177195

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Sylwek - ogrodzenie już wybrane, ale muszę poczekać aż ekipa idealnie wyrówna teren. Trochę to więc potrwa ;)
A Twój Holata też tak rośnie? Muszę podpytać w Krzywaczce, czy tamtejszy egzemplarz rośnie samoczynnie w kolumnę, czy wspomagany jest sekatorem ;) Podejrzewam, że może być to drugie ...
I uzupełniłem podpisy na poprzedniej stronie :)

Iwa - nie ten od dmuchawców, ale z drugiej strony :lol: No i nie chodzi o kupno, ale o dłuuugie użytkowanie :dance: Jeśli chodzi o siły to dam radę :) Już dawno nie miałem tyle energii :woohoo: Życzę dużo zdrówka i jak najszybszego powrotu do formy, bo lata szkoda :)

Geniu - zamiary to ja miałem zawsze, ale nasze finanse nijak mają się do moich zamiarów :rotfl1:

Danielo - trzymam kciuki, żeby 'namacalne' obserwacje wiejskiego życia zaowocowały decyzją o zmianie miejsca zamieszkania :) Ta nasza wieś, to już niemal Gdańsk i choć zmieniła się diametralnie od czasu, gdy się tu przeprowadziliśmy to jednak nasz zakątek zachował wiele z 'tamtych czasów'. Tylko asfalt nam podciągnęli :rotfl1:

Marto Artamko - Deklaracja jest powyżej w poście Iwy :rotfl1: Już komunikuję, że drugiego dnia urlopu nic, a nic na polu się nie stało :rotfl1: Wczoraj wróciłem do domu z małej wycieczki gdy na zegarze już minęła północ i sąsiedzi zadzwoniliby po policję lub kaftaniarzy, gdybym jeszcze wyszedł z łopatą :rotfl1: A korciło mnie :rotfl1:

Marto Markitko - Całego terenu na ogród niestety nie mogę przeznaczyć, bo część musi zostać na truskawki, borówki amerykański i czosnek :rotfl1: Ale coś tam będzie można posadzić :)

Danielo - to chyba mogę zdradzić tajemnicę i ogłosić publicznie, że powoli w tym miejscu będzie się tworzyć mały punkt sprzedaży drzew i krzewów ozdobnych :dance: Za 50 lat będzie tu pomorska Krzywaczka :rotfl1:

Jolu - kilka rabat pod kolekcję będzie na pewno, bo ilość doniczek poustawianych po różnych kątach ogrodu zaczyna mnie martwić :lol: A radę dam! Taką mam przynajmniej nadzieję :rotfl1: I tunel będzie! Na razie szukam odpowiedniej konstrukcji :)

Jeszcze słówko do Romci - przejeżdżałem obok Ciebie około 23:30, więc wolałem nie dzwonić :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 10 Lip 2013 08:10 przez rispetto.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ingrid

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 08:07 #177200

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Ale fajnie ! Paweł ,Ty to masz dobre pomysły :P
Ja mam nadzieję ,że Pomorska Krzywaczka będzie dużo szybciej niż za 50 lat (bo nie mam tyle czasu ;) )

Ale najważniejsze ,że nie będę musiała przejechać całej Polski , tylko skoczę "za miedzę" ;)

Marta - Jak Ty możesz w ogóle się zastanawiać :jeez: Rzuć te fajki i łap nagrody !
To nie może być takie trudne ... Pomijając drzewka -korzyści będą ogromne :Partam wrote:
A i dziękuję za przemiłą deklarację... Jakoś chyba jednak do tego nie dojdzie... ;)

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 08:21 #177202

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
rispetto wrote:
to chyba mogę zdradzić tajemnicę i ogłosić publicznie, że powoli w tym miejscu będzie się tworzyć mały punkt sprzedaży drzew i krzewów ozdobnych :dance: Za 50 lat będzie tu pomorska Krzywaczka :rotfl1:

Trzymam kciuki, oby to stało się twoim głównym zajęciem - największym szczęściem jest móc się utrzymywać z takiej pracy, którą się najbardziej kocha

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 09:24 #177232

• lukos1983
  • lukos1983's Avatar
Brawo Pawle! Cieszę się Twoim szczęściem, wspaniałe jest to, że masz tyle energii w sobie na zagospodarowanie nowego terenu, które posłuży także innym zakręconym :crazy: :ouch:
Ostatnio zmieniany: 10 Lip 2013 09:26 przez lukos1983.

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 10:54 #177257

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Small business na Jaśminowej? Trzymam kciuki! :)
Pozdrawiam - Gosia

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 11:00 #177260

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A gdzie oferta internetowej sprzedaży szkółki :funnyface:
Od czegoś trzeba przecież zaczynać, prace w toku, a zarabiać już można :happy4:

Jakby nie mierzył to do pomorskiej szkółki :woohoo: mam prawie dwa razy dalej :supr:

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 12:13 #177272

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Jolu jest jeszcze sprzedaż Internetowa :funnyface:

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 12:20 #177276

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale nie ma to, jak pomacać taką... kulkę :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 12:28 #177281

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Pawle, wspaniały pomysł! Gratuluję i życzę szybkiej realizacji :)
Szkoda, że to tak daleko ode mnie, ale liczę, że będzie również sprzedaż wysyłkowa ;)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 13:44 #177301

• Roma
  • Roma's Avatar
rispetto wrote:
Jeszcze słówko do Romci - przejeżdżałem obok Ciebie około 23:30, więc wolałem nie dzwonić :rotfl1:
Tym razem Ci wybaczam bo faktycznie o takiej godzinie to ja za atrakcyjnie nie wyglądam :evil: :devil1: :rotfl1:

Pawle-gratuluje decyzji :bravo: :bravo: Będziesz moim ulubionym sprzedawcą,pod warunkiem,że nie tylko iglaki będą w ofercie :P

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 14:31 #177306

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Pawle,
Możesz już spokojnie zamawiać karty "stałego klienta". ;)

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 14:33 #177308

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Magdo - z właścicielem Krzywaczki ustaliliśmy, że ja monopolizuję rodzimy rynek na północ od Władysławowa :rotfl1: Na pozostałym terytorium naszego kraju nie 'wtrancam się' :rotfl1:

Iwonko - dziękuję :kiss3: Nie miałbym daleko do takiej pracy :rotfl1:

Łukasz - czasami jak tej energii zabraknie to pójdę sobie, popatrzę na iglakowe maleństwa i akumulator znouw pełen :rotfl1:

Gosiu - no i będzie small ;) Przekształcenia w S.A. i emisji aukcji na Giełdzie Papierów wartościowych nie przewiduję :rotfl1:

Jolu - myślę, że coś takiego będzie, ale na razie nie mam czasu na takie fanaberie :rotfl1: Na razie pomimo urlopu nawet poranną kawę piję w biegu :crazy: A jutro znowu wyjazd :P

Iwonko - no jest, ale ja przyznam, że też wolę z kimś porozmawiać, bo zawsze jest szansa, że trafi się ktoś równie zakręcony :rotfl1:

Gosiu - gospodarz, choć zaczyna przypominać kulkę, nie da się macać :rotfl1:

Dalu - dziękuję :) Daleko? Będzie jeszcze jeden powód, żeby odwiedzić piękne polskie Wybrzeze i jej perłę, jak mówią o naszej wsi :rotfl1:

Romciu - o tej porze, po 18 godzinach za kierownicą mogę powiedzieć to samo o sobie :lol: Jeszcze byście mnie psami poszczuli w obwie, że wilkołak nadciąga :rotfl1:

Pierwszy lepszy szkółkarz powiedziałby, że to materiał mało handlowy, ale mi się podoba :P

Picea glauca Milford

Picea glauca Conica mutacja

Picea glauca Dendrofarma Gold Mini

Picea omorika Kemper

Pinus strobus Bennet OD (najprawdopodobniej)

Tsuga canadensis White Cloud - co ciekawe, białe przyrosty pojawiają się dopiero teraz! Wiosną pędy są zupełnie normalne!

Hanutkowo 2013 10 Lip 2013 14:56 #177314

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
rispetto wrote:
...aukcji (...) nie przewiduję
No ja myślę, że Cię nie zlicytują :happy3:
Gosiu - gospodarz, choć zaczyna przypominać kulkę, nie da się macać
A to już do Magdy: nie zamierzam macać gospodarza! ;)
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.659 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum