Sweety, w tym roku dosadziłam przy tarasie trzy nowe różyczki, wcześniej miałam tam
metrowego iglaka i wielką trzmielinę. Ciekawe co za rok będzie mi przeszkadzało
Daisy, F rośnie w innym kąciku i ciągle u mnie malutka jakaś
Hortensję Anabell posadziłam pod południowym płotem, ciepło jej i może dlatego taka wyrywna
Dalu, moja Nostalgia rośnie na jednym miejscu (co nietypowe jest w moim przypadku) już wiele lat, chociaż jej poprzedniczka wymarzła sławetnej zimy,
szybciutko więc posadziłam tam drugą. Ładnie w tym roku przezimowała, a moja pazerność nie pozwoliła mi jej skrócić... a to był błąd, bo obecnie kwitnie
kilkoma kwiatami na parterze, na piętrze natomiast zawiązuje dopiero malutkie pączusie. Tak więc obfitego kwitnienie nie będzie...
Terliczko, od kilku lat mam halo na ciepłe barwy róż, chociaż ostatnio zauważam pewne niepokojące oznaki.
No np. zaczynają mnie uwodzić różane fiolety
chociaż może zawsze je lubiłam tylko brakowało forum,
aby je wydobyć na światło dzienne, te nowe chciejstwa znaczy się
Haneczko, Twój Kubuś słodziutki jest, nie dziwię się, że jego Pańcia pozwala mu na fotelu się poprzytulać.
A i fotki udało Ci się wkleić
tylko mało, prosimy o jeszcze
Pimpolnik to mało powiedziane, to będzie rozwalanie ściany
Zobaczymy jak się Axa będzie sprawował...
Markitko, nie martw się na pewno Twoja różyczka sobie poradzi i jeszcze w tym, a w następnym to już
na mur pięknie zakwitnie
Moni, jest tam pięknie pachnąca Westerland i Augusta, która też pachnie... Ma trochę inny kolorek, nie bardzo pasujący ale ona
wcześnie zakwita, obecnie pozostało na niej kilka kwiatów więc razem nie wyglądają źle, no i odgradza je od siebie iglak.
Dziękuję za wyczerpujące objaśnienia, zaraz wygoogluję te roczniki w poszukiwaniu różnic oczywiście
Nie, o red mi nie chodziło rzecz jasna
Solina
Dzisiaj cały dzień mokry, nie można nic w ogrodzie porobić bez.. kaptura, bo z drzew kapie
Axel namiętnie gania za szpakami... działa na nie jak strach na wróble, pożyteczny psinek.
Stada rozwrzeszczane gdy przylecą to człek nie wie gdzie się skryć taki harmider robią
Trzymajcie kciuku, aby remont nie dał nam zbytnio do wiwatu.
Do napisania...