TEMAT: Siberia uprawia...

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 07:01 #255600

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Ja z tych prostujących, Vero, ale nie wiadomo jak długo :happy3: Bo człowiek zmiennym jest :whistle: Przed wchodzeniem na wyższy poziom wtajemniczenia może mnie jednak powstrzymać ból stawów :devil1:

Od roku jestem szczęśliwą posiadaczką kilku klonów :woohoo: Oto najwyższy egzemplarz :supr3: Był siewką. Przyrósł drugie tyle :supr3: Czyli muszę mu wymyślić nową miejscówkę :devil1:

Ostatnio zmieniany: 09 Maj 2014 07:03 przez sd-a.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA

Zielone okna z estimeble.pl

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 07:02 #255601

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
pamelka wrote:
Siberia wrote:
O dziwo, dziś ze mną nie jest źle :woohoo: Jęczę tyle co zwykle :rotfl1:
:happy3: :happy3: :rotfl1: czyli norma :funnyface:
Ja tez jęczę, choć nieporównywalnie mniej zrobiłam :rotfl1:
I u mnie nareszcie pada :woohoo: od ... nie pamiętam kiedy :jeez:
Niech pada :happy4:

Jęczę cały tydzień po sobotnim hardcorze, ogrodowym oczywiście. Od poniedziałku latam na ćwiczenia w celach rehabilitacyjnych.
Pod koniec tygodnia zdecydowana poprawa... :rotfl1: :rotfl1: przestaję jęczeć, jest dobrze... niestety tylko do soboty :jeez: :jeez:

Pada deszczyk, pada... :happy4: żeby jeszcze troszkę cieplej było.

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 07:10 #255604

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Eeee, do przesadzania ciepło nie jest potrzebne :rotfl1: Deszcz i ziąb najlepsze :devil1:

Widoczki z wczoraj...

Ja przez te widoczki wpadnę kiedyś do rowu... :jeez:
Ostatnio zmieniany: 09 Maj 2014 07:16 przez sd-a.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, Ewogrod, VERA

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 07:17 #255605

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Co prawda ,to prawda .Ja wczoraj pół dnia sadziłam nowe nabytki .Pogoda była w sam raz .Jak jest gorąco ,to się robić nie chce :jeez:

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 07:17 #255606

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Piękne widoczki z wczoraj... :devil1:
Ostatnio zmieniany: 09 Maj 2014 07:18 przez mrówa.

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 07:22 #255607

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Super siewka :woohoo: , a ja widzę pod czerwonym klonem jedynie zielone maluchy :dry:
A na widoczki uważaj, ładne są to można się niebezpiecznie zapatrzyć :huh:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 08:04 #255627

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Siberio,
dobrze, że nie przeczytałam Twojej propozycji wieczorem, z racji swoich licznych grzechów wyginania oka bym nie zmrużyła. :oops:
Wyginam śmiało ciało, wyginam śmiało ciało, wyginam śmiało ciało, dla mnie to... Mało! :whistle: :funnyface:

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 11:36 #255712

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielo, :happy4: :happy3: :happy:

Wiesiu, no ja nie wiem pod jakim klonem u Romka ta siewka wyrosła :think: Ale idzie jak burz... Tylko liście nie poddają się mojemu aparatowi :wink4:

Mrówko, a już chciałam napisać coś o chwilowym zaćmieniu słońca :devil1:

Idę na balkon siać ogórki. Zagubiony zakup sprzed kilku dni nie odnalazł się, to kupiłam dziś 2 kolejne torebki :jeez:

berberysy

hosta 'Catherine'
Ostatnio zmieniany: 09 Maj 2014 11:38 przez sd-a.
Za tę wiadomość podziękował(a): Andzia1, Alina-277, Amarant, VERA

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 17:37 #255843

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Siberio, ja też mam wejmutki i były tak koślawe jak je sadziliśmy, że bez prostowania ani rusz. Wyglądały jeszcze bardziej pokracznie niż zwykle to u nich bywa, więc dostały stelaż z wielkich bambusowych pał. Po 3 latach stoją w miarę równo, choć na swój sposób koślawe to już chyba będą zawsze :wink4:
Najstarsza ma ponad 20 lat i tu w kształcie niewiele da się zmienić b dotychczas rosła jak chciała. Młodsze siostrzyczki staram się trochę zagęścić i obcinam im świeczki odkąd są u nas (3 sezon). Wyglądają coraz lepiej. Mam też jedną himalajską i ta jest cudna, choć malutka jeszcze :oops:

Ale ja nie o tym chciałam. U nas też leje cały dzień i choćbym nawet mogła popracować w ogrodzie to nie da rady. Ale…chciałam zameldować, że siewki maczka kalifornijskiego znalazłam :dance: Strasznie gęsto mi się sypnęło z tej torebki i teraz zastanawiam się czy przerzedzać czy zostawić go tak gęsto i niech idzie na żywioł? :think:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Za tę wiadomość podziękował(a): sd-a

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 18:43 #255867

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
Kilka dni zajęło mi prześledzenie Twojego wątku,więc jeśli miałam jakieś pytania,to już zapomniałam. ;) Wyjdzie w praniu,bo już będę na bieżąco.
Hosty masz bardzo ładne, ja ich specjalnie nie odróżniam :P
U nas sosna wyginana,sprawka M. :)
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 19:54 #255893

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewo, odróżniać hosty na zdjęciach to duża sztuka, bo stosunkowo niewiele jest odmian bardzo charakterystycznych. Przeważnie nie widać na zdjęciach prawdziwych proporcji, kolorów. Niektóre hosty różnią się wybarwieniem w zależności od stopnia nasłonecznienia stanowiska. Wśród tysięcy jest sporo bliźniaczo podobnych odmian, więc pewności często nie mamy... nawet podpisując własne :rotfl1:
Niektóre odmiany są mało popularne, wtedy za chorobę nie wiadomo, czy mamy to co kupowaliśmy :devil1: Ja mam akurat dość popularne i kupowane z pewnego źródła (poza jedną wpadką), więc na razie ogarniam swoje małe stadko B)
Cały czas się uczę, z rabatek i z netu, ale sezon za krótki, żeby to wszystko ogarnąć i zimą nie zapomnieć :devil1:

Kasiu, skoro siewek pozłotki niemało, ja bym kilka ze środka poletka wyjęła i spróbowała posadzić gdzie indziej :idea2: Przesadzałam kiedyś swoje... Mało tego, ja pierwsze dostałam w pudełku wykopane z piaszczystego ogródka.
Z łysych korzonków palowych osypał się cały piasek i maluchy przywiędły :( Cuda robiłam (podlewanie, cieniowanie), żeby mi się przyjęły :blink:
Tak że można :happy-old:

Wejmutki będę zatem zagęszczać "od dziecka" :thanks: I ogólnie prostować co się da, bo u mnie takie powiewy od jeziora, że patrząc na swoje drzewa sama tracę równowagę :rotfl1:

W ogrodzie dziś nie byłam - brak auta i... chęci :devil1: Za zimno było!
Pod wieczór niebo wypogodziło się, więc może jutro będzie przyzwoicie? :whistle: O blaszka... :eek3: sprawdziłam: dużo zimniej i deszcz :happy3: :jeez:

Foty... Jak ja nie cierpię tych tulipanów :blink: Z każdym rokiem są brzydsze :rotfl1:

'China Town'

Przemrożona lekko hosta 'First Frost' :blink: Jest z niespiesznej grupy Tardiana (potomstwo hosty 'Halcyon'), więc w czasie przymrozków, tak jak cała rodzina, teoretycznie powinna być w kłach... A ta nie, rozwinęła się najszybciej ze wszystkich host w ogrodzie :supr: Muszę iść do stosownego wątku i zapytać, czy ten odmieniec tak ma, czy to pojedynczy wybryk mojej :unsure: :ouch:
Na domiar złego pod kopczykiem jeszcze urosła i za to oberwała po uszach! :jeez:

Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, VERA

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 20:07 #255900

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Siberia wrote:
Jak ja nie cierpię tych tulipanów :blink: Z każdym rokiem są brzydsze :rotfl1:

Nie wykopuj znikna tak jak moje :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: i nie będzie problemu .............moja Frist Frost rozwija się dostojnie dopiero teraz ........... u mnie nie ma przemrożeń , fala mrozu poszła bokiem :jeez: :jeez:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 20:22 #255908

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Całe szczęście :thanks:

Z tulipanami nie mogę ryzykować, bo mogą jednak przetrwać :devil1: Lepiej wykopię i komuś oddam :devil1: Już jedne (jeszcze brzydsze) w tamtym roku oddałam koleżance, która uważała, że są najpiękniejsze ze wszystkich :rotfl1:
De gustibus non est disputandum... :funnyface:

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 20:43 #255929

• dagmarazap
  • dagmarazap's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1703
Jeden dzień na twojej stronie nie byłam, a u Ciebie ruch jak na jarmarku. :rotfl1: Niestety innego katalogu nie mam. Moja dalia też wychodzi ale trochę mnie dziwi bo pędy ma zielone, a wydaje mi się że powinny być ciemne.

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 20:50 #255936

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Iwonka - teraz czytaj uważnie :teach: ... sępię te brzydkie tulipany :wink4: . Dla mnie one są piękne :dazed: i idealne na moją nową rabatkę :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 20:55 #255941

• Andzia1
  • Andzia1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Siberio, to Ty tak poważnie, że te tulipany brzydkie ??!! :supr: Ja myślałam, że to tak z przymrużeniem oka pisałaś :sad2: Przecież są przecudne!! Ja uwielbiam wszystkie tulipany świata, najwdzięczniejsze kwiaty wiosny wg mnie :flower1:

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 21:15 #255973

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu, ja też lubię tulipany, ale jednak nie wszystkie :rotfl1: Tych, na poważnie, nie lubię :happy:

Dorciu, czyli pierwiosnki i chińczyki B) To dopiero za jakiś miesiąc, bo muszę zadbać o ich rozmnożenie dla Ciebie :happy3:
Na wszelki wypadek adres wyślij już teraz, to może nie zapomnę :ouch:

Dagmarko, siedzę w domu bez konkretnego zajęcia, to zabawiam towarzystwo :wink4: Ale pierwszego dnia wakacji zniknę i zajmę się ciężkimi robotami w glinie :dance:
Nic mi nie wiadomo o ciemnych pędach tej dalijki :unsure: U mnie to dopiero malusie kiełki :devil1:

Kuklik...
i kuklik... :wink4:
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277

Siberia uprawia... 09 Maj 2014 21:19 #255979

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Siberia wrote:
Jak ja nie cierpię tych tulipanów :blink: Z każdym rokiem są brzydsze
Też Cię uspokoję... może nie od razu zanikną, ale będą miały tylko liście... a liście mają ładne :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.349 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum