Nowy sezon czas rozpocząć, dnia przybywa, więc mam nadzieję że i mnie przybędzie zdrowia, pogody ducha i nadziei czego i wszystkim odwiedzającym życzę
Kulawy ten mój wątek ale mimo wszystko zapraszam.
Kochani pozwólcie że odpowiem zbiorowo, tak dawno mnie nie było że i odpowiedzi byłyby już nieaktualne, przepraszam.
Z Bianką mam wielki problem, przyniosła z fundacji koci katar, wszystkie koty mi chorują. Dorosłe dobrze sobie radzą na betaglukanie i witaminach, natomiast Bianusia miała nawrót choroby, gorszy od pierwotnej, ciągle walczymy, ale ileż takie małe ciałko może przyjąć chemii
, teraz jest lepiej ale co dalej będzie...
Zielone pomidory to można by rzec rarytasik
sałatki w occie też robię ale ile można
, dżem robię najprostszy jaki można zrobić, z tego przepisu
www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/pomi...midorow/przepis.html, dodaję jednak pieprzu mielonego, wedle uznania i smaku, więc niewiele jeśli dla eMa, dla siebie robię kilka małych słoiczków z papryczką chili świeżą (jeśli mam) lub w proszku, do kanapek z serem czy wędliną itp.
U Marty kupowałam miskanty gracyllimusy, Marta sprzedaje piękne, dorodne sadzonki, mam od niej sporo roślin i wszystko się przyjęło i ładnie rośnie.
Do traw trzeba dojrzeć a później to już się odkochać nie można.
Król Złoty zakamuflował się u siebie i ciężko ładne zdjęcie zrobić, chyba nie lubi kicać po śniegu, musisz mi Joasiu uwierzyć na słowo że go nie zjadłam na święta
Przy pierwszej nadarzającej się okazji pstryknę fotkę.
Czytam watek o zjeździe i smuteczek, ja mam pińcet kilometrów, nie dam rady, wideokonferencja by się przydała dla tych co nie mogą dojechać.
Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękuję za życzenia świąteczne, noworoczne i urodzinowe
Chatka pod sosnami w zimowej odsłonie
Pierwsza fotka z dedykacją dla Adasiowej Ani
Ogrodowe łóżko opatulone plandeką czeka na lato i słońce
Zimowy spacer
a można i tak
zimowi goście
I moja czarodziejska mikstura do walki z zimą
miód+imbir
A tak spędziłam sylwestra
Do tego dwa meczyki w petanque na pożegnanie starego roku, sylwester był super.
A to mój choraczek malusi
Dobrego dnia kochani