C.D odpowiedzi następuje właśnie w tej chwili i bardzo Was przepraszam, że dopiero dziś, a nie "dziś" jak miało być pierwotnie ale co za różnica skoro dziś to "dziś". Wszyscy zrozumieli???
Aguniu - Aguniada bardzo mi miło, że wpadłaś z wizytą w Bory...... wszak to Ty byłaś spir
ytus movens tego
Ruchu Oazowego, który tak wielu z nas tutaj przygnał i skupił w nowejstarej społeczności. I dobrze się stało, bo wolność serdeczności, przyjaźni i sympatii ponad wszystko i w każdych okolicznościach.
Gosiu, napisałaś:
Pozdrawiam i życzę by Oaza okazała się prawdziwą oazą dla Ciebie i Twoich forumowych przyjaciół.
I my wszyscy na to liczymy. Amen.
Moja Droga..... nie oczekuj po mojej Piaskownicy zbyt wiele, gdyż Twoje rozczarowanie może yć wielkie i bolesne.
Aniu - anabuko2 cieszę, że również Ty jesteś z nami.
Majeczko - edulkot dobrze, że jesteś. Brakowałoby mi Ciebie, Twojej wiedzy, doświadczenia i Twojego ogrodu pełnego souvenirów.
Mam też nadzieję wielką, że dzięki Tobie i wielu innym uda się w Oazie zbudować potężną bazę wiedzy, z której będą mogli korzystać wszyscy zapaleni ogrodnicy.
Adrianie, ja to nawet beretem rzucać nie muszę, bo prawdziwki i podgrzybki mam nawet na swojej działce.
Miło mi, że zajrzałeś i że zachwyciły Cię leśne widoki. Ja, pomimo, że mam je na co dzień zachwycam się nimi niezmiennie i co dnia, a szczególnie o poranku.
Kasiu - Robaczku,będzie mech, łajno, robaczki i jajecznica z grzybami też.... tylko przyjedź. Koniecznie ze swoją różową łopatą. Twojemoje różyczki pięknie przezimowały i już zawiązują pąki. Wystraszyłaś mnie tą bruzdownicą.
Jesteś pewna, że to ona??? Szukałam w sieci ale nigdzie nie ma jej fotek. Chyba się zapłaczę..... Tereska tak pięknie zapączkowana.
Basiu - Barabello, i Ty nas znalazłaś??? Nie masz pojęcia jaka to radość kiedy "spotyka się" na "nowej ziemi" znajome nicki.
Dorotko - dodad, będzie mi baaardzo miło jeśli od czasu do czasu skrobniesz słówko. Kochana, tu nie ma co podziwiać..... chyba, że moją głupotę i naiwność, że na tym piasku coś zechce rosnąć.
Ale grunt to gonić króliczka.
Adrianie - Adrian89 jak sam słusznie zauważyłeś piaszczysta gleba to jednak coś zupełnie innego niż piaski. Mój dom stoi w prawdziwej piaskownicy. Piaseczek żółciutki..... taki w sam raz do tynkowanie. Nawet przesiewać nie trzeba. Mniej więcej wiem co u mnie dobrze rośnie, a co doskonale..... wydmuchrzyca piaskowa. Właśnie dostała kopa z mojego ogródka. Ale powiem Ci, że ten mój piasek jakiś taki żyzny jest, bo niektóre rosliny nadspodziewanie dobrze w nim rosną. Wilec na ten przykład wykiełkował w szczerym piachu, a liście miał wielkie jak łopaty i do tego zdrowe. Kwitł też obficie, dużymi kwiatami. Podobnie zachowywała się kobea ale ta niestety nie zdążyła zakwitnąć przez szybkie przymrozki, a kwiatów zawiązała wiele.
Dario - D_M, moja wierna towarzyszko. Twoja obecność w tym miejscu bardzo mnie raduje i niecierpliwie czekam na Twoją Ostoję Spokoju.
Lisico, i Ty tutaj???
Wiesz o macierzankach nie wspominam, bo mi część poduch wymarzła.
Dziwi mnie to niezmiernie, bo to była macierzanka zza płota, a za płotem..... rośnie.
Na szczęście te, które zostały rozrosły się pieknie i liczę na orgię zmysłów i trzmieli.
Tak..... odnalazłam swoją minę biedną, zagubioną gdzieś na którymś z zewnętrznych dysków. Jak widzisz psy jej nie zjadły. Też się do niej przywiązałam choć już mocno nieaktualna jest, bo to jakieś 10 kilo minęło od tego czasu.
Wiesiu - piku, zapraszam gorąco mając nadzieję, że będziesz się tutaj dobrze bawić. Łopatki, wiaderka i foremki są do Twojej dyspozycji, a piasku wystarczy dla wszystkich.
Martusiu - Shirall, znamy się tylko z widzenia i chyba pora to zmienić. Myślę, że widoków u mnie nie zbraknie i przynajmniej nimi będę mogła zapchać wątek kiedy bruzdownica załatwi mi ogródek.
Alu - anie, dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że także tutaj będę mogła Cię gościć.
Iwonko - tilia66 właśnie dlatego, że za płotem mam las, mieszkam właśnie w tym, a nie innym miejscu. A chcesz szyszek? podeślę...... w gratisie dostaniesz wagon piasku.
Fajnie, że jesteś z nami.
Urszulko - ulakonie zapraszam serdecznie. Zawsze będziesz tu mile widziana.
Klaudio - Eunika, fajnie wiedzieć, że gdzieś tam ma się swoją, osobista wielbicielkę.
Dziękuję za tak miłe słowa.
moni - Moniko? dziękuję za pozostawiony ślad i zapraszam częściej. Miło mi będzie poplotkować o różach na przykład.
Gosiu - Margo2 witam i ja Ciebie z nadzieją, że już mnie nie zapodziejesz.
c.d.n. kiedy n. A ja ze swojej strony postaram się, żeby n. jeszcze dziś.