TEMAT: Pępek świata ;)

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:23 #273805

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
Iwonko nie wiem czy nas nie pogonią,ale mnie brakuje u nas cały czas gry środkiem. Nowakowski,Możdżonek ,ja liczę na chłopaków w piątek. Już raz ograli Brazylię.Ostatnio z Iranem Brazylia wygrała dopiero w tie-breaku. Jest szansa :)
Iwonko,ja taką żywołapkę mam,tylko jak ją w tunel wkopać,skoro tam mnóstwo roślin rośnie? Mam nadzieję,że pies załatwi sprawę.

Marto owszem,widywałam czasem pędraki,ale nie w jakiś sporych ilościach ... Wywalałam je na wierzch i zostawiałam dla ptaszków.
One ryją na jednej rabacie,bo jest ona odizolowana od reszty betonową palisadą. Hmm,przynajmniej tak mi się wydaje,że to może być pewna zapora dla nich,większą część korytarzy ma na pewno na polu,po drugiej stronie ogrodzenia.

dzisiejsze zdjęcia z ogrodu

Burgundy Iceberg

Munstead Wood

Czy to może być nieudany,bo pierwszy kwiat Gruss An Aachen? Bo miała nią być :think:

Fresia od MaGorzatki :kiss3:

Ballerina od constancji :kiss3:

Tomasz nie wiem co zgubił,że nosem po ziemi ciągnie.Musi być coś ważnego :devil1:

pierwszy kwiat ketmi południowej- jednoroczne. Ostrość uciekła mi na liście,poprawię się przy okazji ;) Kwiatek ma swój urok.

i uwierzcie jeśli chcecie albo i nie,ale ten biały dzwonek ma 1,5 m. :woohoo:

pozdrawiam - Ewa
Pępek świata
Ostatnio zmieniany: 17 Cze 2014 21:26 przez terlica.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:25 #273809

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Ja to już nawet zaklepałam 1 weekend lipca i 1 weekend sierpnia. Ale szef mi powiedział, że mam się nie rozdrabniać i da mi całe 2 miesiące wolnego B)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:29 #273814

• constancja
  • constancja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 896
Tomasz nie wiem co zgubił,że nosem po ziemi ciągnie.Musi być coś ważnego :devil1:

On szuka drogi do Piaskownicy. :search:
Ewcia, jak Ci rośnie Burgundy? I w jakim miejscu go posadziłaś.... w półcieniu, czy na słońcu?
Mam go na 2 miejscu na liście chciejstw.

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:30 #273815

• constancja
  • constancja's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguśka, idź, bo Cię palnę. :flower:

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:32 #273821

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewcia Pirouetty stoją pod pd-zach ścianą budynku ,jest tam mały ruch powietrza.Myślę,że to może być przyczyną ... zobaczymy, z dwóch porażony jeden był porządnie,drugi ledwo liźnięty. Oprysk zrobiłam na całej rabacie,dzisiaj dostały gnojówkę ze skrzypu :)
Irysek jest taki bladawy właśnie, mogę Ci uszczknąć przy okazji :) np. łikędu sierpniowego :woohoo:

Lucyno kurde! nie wkurzaj!
Choć się należy, gdybym ja miała uczyć dzieci,bez wątpienia byłabym bohaterką,któregoś wydania "Uwagi" :P z kartoteką .
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:35 #273825

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewcia Burgundy ma u mnie słońce od 10 do wieczora.Rośnie ładnie,zobaczymy czy będzie ładnie kwiaty wybarwiała.
Pytałam Ewy-Nowinki o nią i pisała,że rosła u niej dobrze zarówno w pełnym słońcu jak i w półcieniu.
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:37 #273830

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A tak z ciekawości gdzie zostawiałaś te pędraki dla ptaszków ;) ? Jeśli na betonowej kostce to ok, ale jeśli na trawniku/ziemi, to masz je wszystkie w komplecie :happy3: . Wkopują się z powrotem w mgnieniu oka :devil1:

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 21:47 #273840

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto no oczywiście,że zostawiłam na ziemi,sądząc,że ptaszki będą szybkie i sprytne :)
Tak naprawdę ,to nie spotkałam pędraków na tej konkretnej rabacie,ale nie mogę przecież wykluczyć ich obecności tam.
Na pewno natknęłam się wiosną na jednego pędraka w piwoniach.
Kurczę w czwartek zryję każde wolne miejsce na tej rabacie i poszukam tych pędraków.
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Pępek świata ;) 17 Cze 2014 22:00 #273853

• maika
  • maika's Avatar
  • Fresh Boarder
:bye: Ewciu, dziękuję za miłe słowa na temat moich irysków ale to również i Twoja zasługa :hug:

Pępek świata ;) 18 Cze 2014 21:09 #274171

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
constancja wrote:
Aguśka, idź, bo Cię palnę. :flower:
Za co?? Co ja winna?? Widocznie nie może już na mnie patrzeć :cool3:

Ja za 2 lata na emeryturę miałam iść. Zaczynając pracę wiedziałam, że mam jakoś przetrwać 30 lat :wink4: nie spodziewałam się, że przyjdzie mi niemal do 70-tki latać do szkoły :supr: Już się widzę z pierwszakami w ostatnim roku pracy :happy4: Będą mnie filmować i na jutuba wstawiać :tongue2:

Ewcia Ty nie prorokuj, bo mi jeszcze wykraczesz!!
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku
Ostatnio zmieniany: 18 Cze 2014 21:11 przez aguskac.

Pępek świata ;) 18 Cze 2014 22:30 #274210

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
aguskac wrote:
Będą mnie filmować i na jutuba wstawiać :tongue2:

u! a! :happy3: :rotfl1: :rotfl1:
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Pępek świata ;) 18 Cze 2014 22:34 #274214

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Aguśka - Ty się nie przyznawaj, ja tez będę cicho, bo jeszcze w nas brukowcami będą rzucać z tych swoich ogrodów ze ścieżek powyrywają :happy4: :happy4: :happy4:

Byłam dziś na wycieczce klasowej z koleżanką, która ma czwartą klasę. Jestem zauroczona miejscem i pomysłowością ludzi, u których byliśmy. Paproty, w połowie drogi między Słupskiem a Koszalinem, a tam gospodarstwo edukacyjne. 4 godziny ciekawych zabaw na świeżym powietrzu, różnych pomysłowych i wciągających konkurencji. Trzeba było widzieć te nasze blade komputerowe dzieci, jak tam szalały.
Wszystko w oparciu o labirynty z wierzby energetycznej, utworzone w różnych miejscach i na różne sposoby.
Przepiękny teren, stare wielkie gospodarstwo, urządzone z dbałością o zachowanie starych "skarbów", które tak lubię, urządzone gustownie, bez jakichś kretyńskich cukierkowatych upiększeń, mogłabym tak jeszcze długo!
Naprawdę warto i ci ludzie (właściciele gospodarstwa) też bardzo sympatyczni.

Pępek świata ;) 18 Cze 2014 22:35 #274215

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Ewo :bye:
Piękne róże :)
Mój Munstead Wood też juz ma paki.czekam na rozkwit ,ajk i na inne te nowe bardziej ciekawią :)
Dzwonki imponujące,takie duuużeee ,czym Ty ich karmiłaś??

Pępek świata ;) 19 Cze 2014 16:48 #274496

• Jonatanka
  • Jonatanka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 257
Tomaszkowi podstaw coś pod nosek bo sobie zrobi krzywdę a szkoda bo jest śliczny :happy-old: Dzwonki duże można tylko pozazdrościć.

Pępek świata ;) 20 Cze 2014 20:31 #274956

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć Ewciu ,mój Tomaszek też jakiś zmartwiony .Pewnikiem krewny Twojego :happy4: .Róże Ci kwitną ,jak szalone .Te Twoje wielkie dzwony ,to sa dwuletnie .Też je kiedyś miałam ,bardzo ozdobne i długo kwitną .Muszę sobie zasiać teraz ,to na przyszły rok zakwitną. :fly:

Pępek świata ;) 21 Cze 2014 17:45 #275355

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
Cześć dziewczyny i chłopaki. Nie mam czasu na nic, w dodatku mam gości. Goście się czasem przydają,bo byłam dzisiaj na plaży np. Normalnie bym nie pojechała,mimo,że to raptem 15-20 km (zależy dokąd).

MaGorzatko tutaj,niedaleko mnie,pewni młodzi ludzie prowadzący już żłobek,chcą zrobić przedszkole z takim terenem do zabaw dla dzieci, jakieś labirynty z trawy ,cuda wianki. Oni pomysł zaczerpnęli będąc w takim miejscu w Danii. Podpowiem im te Paproty , a może już tam byli ... :think:

Aniu dzwonków absolutnie niczym nie karmiłam, w dodatku ich nie podlewam,dostają tyle wody co z nieba nakapie,a ostatnio z tym marnie,susza ...

Aśku nie będę mu nic podstawiać, póki co, zaczyna wypuszczać dwa dłuższe pędy,zakończone następnymi pąkami,te pewnie będę musiała podeprzeć albo podwiązać do płotku.

Ewciu moje dzwonki to się akurat trzyletnie okazały ;) Posiane w jednym roku wzeszły pięknie,w drugim roku,gdy czekałam na kwiaty, zbudowały sobie olbrzymie rozety i zrobiło im się ciasno. Zakwitły dopiero w trzecim roku,czyli w tym :) Ot,pokrętne jakieś.

To pokażę szybko co u mnie i uciekam.Nie wiem kiedy nadrobię Wasze ogrody.
Iwonko fajny meczyk wczoraj,cooo? :) Myślałam o Tobie w przerwach technicznych,zastanawiałam się czy kibicujesz ;)

Lecim.

Olympic Palace

Pastella

Ta kapusta,to Queen of Sweden. Zawiana ;)

Słodka trzpiotka Burgundy Iceberg. Kocham ją!

Bonica / Meidomonac

Kwitną pierwszymi kwiatami Fairy z trupiarni,są różowe :)

Jutro powinna ładnie otworzyć się Rapsody in Blue

Eva Rathke,jaśminowce,dołem dzwonki z trupiarni i róże,które jeszcze się nie otworzyły,ale pąki mają już opasłe- rośnie tam Jubilee Celebration, Paul Bocuse, Garden of Roses i Baronesse

Te dwie białe plamy między przetacznikami a dzwonkami to Winchester, docelowo ma być większy,póki co dobrze,że ma wrzaskliwy kolor.Z przodu Burgduny Iceberg

i coś dla smakoszy. Trzy kolory róż :rotfl1:

pozdrawiam - Ewa
Pępek świata
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Pępek świata ;) 21 Cze 2014 17:53 #275358

• constancja
  • constancja's Avatar
  • Platinum Boarder
Ta rabata z krzewuszką i jaśminowcami jest cudowna. :hearts: A co to będzie jak tam róże zakwitną. :supr3:
Moje dzwonki już przekwitły. :sad2: Wyciąć? Czy powtórzą?
Te przetaczniki masz śliczne, a Burgundy też kocham i muszę ją mieć. :wink4:

Pępek świata ;) 21 Cze 2014 18:02 #275362

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ewciu wyżej wymieniona rabatka też mi się podoba .Burgundy i u mnie czaruje swoim kolorem .A tym dzwonkiem ,to mnie zaskoczyłaś .Może to jakaś nowa mutacja? :whistle:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.622 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum