Iwonko niedzielny mecz w porównaniu z piątkowym znacznie lepszy. Nie jestem pewna czy byłoby tak marnie z nami,wszak my też graliśmy rezerwą,wyjątek zdaje się Wlazły.Wielkie ,doświadczone nazwiska nie grały. Fajni Ci chłopcy nasi,muszą się zgrać. Widać,że poprawiają swoje błędy. Ja tam trzymam kciuki i oglądam dalej. Tu można chociaż kciuki trzymać i się cieszyć, bo jak reprezentacja w nogę ma grać,to się człowiek zastanawia tylko jak wysoka będzie porażka
Aniu-anabuko u nas akurat i wczoraj i dzisiaj słonko na niebie i dosyć ciepło.Od piątku mają być burze.Olympic ma piękny kolor,mnie się bardzo podoba
Pawle
Ewciu przypomniałaś mi,że chciałam podlać róże gnojówką ze skrzypu ... a liczyłam na wolny wieczór
Olu oglądałam dzisiaj hortensję,jeszcze się nie rozwinęła. Jak rozwinie całe kwiaty,wtedy będzie widok!
MaGorzatko róża babcina ma kwiaty ok. 7 cm w pełnym rozkwicie,pachnie i niestety kwitnie tylko raz,ale długo już kwitnie i jeszcze nie zamierza kończyć
Muszę ją przyciąć po kwitnieniu,bo nigdy tego nie robiłam,więc słabo zagęszczona jest. Babcina,bo mam ją od babci mojej
To róża na własnych korzeniach. Nie choruje na żadne paskudne grzyby
Sweety one chyba nie niemal a całkowicie pancerne są. Dobrze,że uratowałaś,będzie Ci się wdzięczyć jak moja
No i nie wiem od czego zacząć moją załamującą opowieść.
W sobotę w dwa nowe kopce-w korytarze znaczy- krecie wsadziliśmy świece na krety.W poniedziałek rano zauważyłam kolejnych 5 kopców przesuniętych dalej w porównaniu do pierwszych robionych. Róża Heritage jest obkopcowana z każdej strony,nie zwiędła,więc mam nadzieję,że wytrzyma.Pierwszą moją myślą było:pierdzielę ,jadę po trutkę.
Druga myśl,w czwartek przyjeżdża do nas terier znany z łapania kretów. Dam szansę psu.Niech idzie w tą rabatę ,przynajmniej raz narobi szkód.Znaczy mam nadzieję,że raz a dobrze.
Przemieściłam się dalej z bluzgami na ustach ,patrzę
a tam jeden Pirouett cały w mączniaku!
Oberwałam liście,oberwałam pąki,obsikałam wieczorem i czekam.
Załamka.
Kwitną Kenty
Winchester Cathedral
Zaczął Haendel
i taki irysek jeszcze
teraz idę posmrodzić troszkę.