Aniu dzwonek jest jeszcze ładniejszy niż na foto. Po to sobie tutaj pokazujemy,żeby coś fajnego zawsze wypatrzeć
Aśku pełna nazwa dzwonka to Campanula trachelium Bernice.
Pięknie wczoraj wygraliśmy! Dzisiaj wszystko w rękach Azzurri. Miejmy nadzieję,że mimo zagwarantowanego udziału w finale,zechcą wyeliminować Canarinhos. No coś podobnego? Będę trzymać kciuki za Włochów ???
A w ogródku? Upał, rozkwitają kolejne rośliny. Wpadam na kolejne pomysły. M kończy budowę domu,po 6 latach
To może najpierw tak ogólnie,a potem z pomysłami ...
Róża NN z malinową pysznogłówką i fioletową szałwią to ostatnio mój ulubiony widok w ogródku
Pirouette, akurat ten mniej obskubany z powodu mączniaka. Za te kwiaty wybaczam mu,że zachorował
i muszę go pryskać!
Ze wszystkich moich pierwszorocznych róż ( 98%) pierwsze miejsce dostają Garden of Roses, bezsprzecznie!
Tomasz,wydaje mi się,że nieco spóźniony w pierwszym kwitnieniu,ponieważ teraz to dopiero pędolce puszcza, na półtora metra!
Zakupiłam sobie pierwiosnek Mooreana, wielka sadzonka,podzieliłam na 2,mogłabym na trzy. Wsadzony dzisiaj wczesnym rankiem do towarzystwa Pastelli.
Constancjo czy Pastella przekwita na różowo?
zakupiłam też powojnik bylinowy Hakuree
Wczoraj M zrobił ostatnią rzecz,której dom wymagał. Albo raczej ja wymagałam! W zasadzie postawiłam wiosną sprawę na ostrzu noża i jestem w trakcie doczekiwania się finału
Wykańczamy podmurówkę i się-w upale
Jak widać płotki i betonowe Moai się przydają. Ja też się przydawałam do podawania tego i owego oraz do pilnowania M,żeby rzycią swą nie połamał Pirouettów.
I coś dla wielbicieli żółci i pomarańczy
ta rabata z liliowcami musi ulec gruntownej przemianie,na jesieni. Wpadłam na pomysł,dzięki któremu będę mogła zrealizować swoje kolejne zachcianki a są nimi m.in. Lady Emma Hamilton, CPM itp.
na samym dole po prawej zagoszczą pewnie Tip Top, bo się na nie zapatrzyłam
A u góry po lewej jest wnęka,w której ma zagościć coś pnącego ... No i czy Laguna podsadzona tymi żółciami i pomarańczami nie będzie zbyt ekstrawagancka? Nawet jak dla mnie?
Bardzo proszę o sugestie.
I na koniec nasi wierni pomocnicy
staruszka Szczocia
pies w pelargoniach
oraz Kicikici,uważajcie,żeby Was nie wciągnęła
Miłej niedzieli życzę,u Was pewnie tak samo upalnie jak u nas. O 7 rano było już 23 stopnie w cieniu, strach się bać południa.