Witam, znów cały tydzień nie znalazłam czasu, żeby usiąść, jak ludzie i napisać parę słów
, zaglądam, czytam, podziwiam, cóż - czasu brak. Najpierw odpowiem na wpisy, później spektakl różany, bo róże w oczach lecą - jak nie upały, to teraz deszcze od rana do nocy i w nocy
, u mnie już dosyć, nie wiem, jak u Was, ale mogłoby już przestać padać. Fajnie, że mecz wygrany, miło będzie dalej się oglądało
Pozdrawiam serdecznie, znowu partie fotek zostawię, jutro do Was pozaglądam, papa.
Cześć Ina niestety u mnie róże bardzo dostały po kwiatach, deszczu za dużo. Jaśminowiec mój jeden - stary, wielki też na cały ogród pachnie, no cóż, nie sprawdziłam dokładnie odmiany, to mam teraz
Ave dziękuję kochana za
komplementa, a co do róż, to też się zarzekałam i co? Nie wyszło. Wprawdzie nie mam ich zbyt dużo, bo tylko ok. 60, ale oko można zawiesić. z berberysów na pewno
będzie Pani zadowolona, to piękne kłujaki, szkoda poprzestać na jednym
, pozdrawiam
Kasionku witaj kochana, ciszę się, że Ci się ognisko spodobało, bo przecież takie proste i roboty niewiele. Ważne , że spełnia swoja rolę i kiełbachę upiec można, a i z ogrodem nieźle się komponuje, Jaśminowców też mam kilka i wiele pachnących, ale na tym przy altanie bardzo mi zależalo
, trudno , pozdrawiam Kasiu
Kasia dzięki, że wpadłaś. Nasionka orlików postaram się utrzymać, jak się uda podeślę. Białe irysy, o które pytasz mam chyba ze cztery lata, ładne juz z nich kępy się zrobiły, a nie mają dobrze, bo słońca u mnie mało, na szczęście te jakoś się zadomowiły , bo nie wszystkim się udało. Tulipanowiec ma ok. 3 metrów i niestety nie kwitnie jeszcze
Pewnie wiesz, że nie spieszy się do kwitnienia. Co do topografii ogrodu Kasiu, to niestety nie pomogę, bo nie ma u mnie szerszych planów
, rośliny rosną na
kupie i ciężko coś pokazać z daleka, postaram sie zamieścić parę fotek, może coś wypatrzysz
. A moja hortensja pnąca ma chyba za dużo cienia
, może faktycznie ma za sucho, postaram się to zmienić, pozdrawiam
.
Wiesiugrzesiu witam Cię gorąco w mojej ciasnocie ogrodowej, miło, że ogród Ci się podoba
, dziękuję i zapraszam. z tym dopieszczeniem , to lekka przesada, przyjrzyj się dobrze
Na początek różanka, ponownie moje biało - różowe królewny, czasem jakaś morelka się wkradnie, a co tam
Artemis oszalała w tym roku
Edenka
z Pashminą
że niby szersze plany
aralia - dziwne drzewko - jeden pień i żadnych bocznych - tylko wielkie liście
First Lady
Avalon
Pashmina - królowa rabaty
Biedermeier się szykuje
różne i plany szersze
świdośliwa - pyszna w tym roku
katalpa - liście , jak berety