Bożeno-to prawda,ciągle coś zmieniamy,modernizujemy czy też przerabiamy.Przyjemnie jest przecież gonić króliczka a nie go złapać
Martuś-no właśnie, nie witali Nowego Roku.Noc sylwestrową spędziłam w towarzystwie dużego opakowania chusteczek
Nie ukrywam,że liczę na wtrącanie się bo tylko tak mam szansę na ładny ogród.Moja inwencja twórcza = 0
Marysiu-dzisiaj chyba i mnie dopadł kryzys,jestem zmęczona i bezsilna a tego nie cierpię
Aniu-dziękuję
aktualnie jestem na etapie picia syropu z babki lancetowatej i kwiatów dziewanny do tego cukierki tymiankowo,podbiałowo cytrynowe no i miód z cytryną.Dzisiaj jest już piąty dzień,mogłoby wystarczyć.Nasionkami dyni się nie przejmuj,mamy jeszcze czas do wiosny
Od czasu kiedy zamieszkaliśmy na polanie o wakacjach możemy tylko pomarzyć 13 gąb do wykarmienia zobowiązuje.Jeśli podoba ci się u nas to serdecznie zapraszam, miejsce w domku dla gości zawsze się znajdzie.
Piotrek-już niewiele mam do odzysku to tylko na fotkach wydaje się być więcej
a pod jakie nasadzenia chcesz przygotować grunt? ja planuję pod hortensje ogrodowe i bukietowe no i może trochę miejsca znajdę na hosty.
Marku-czasami jak oglądam Twój ogródeczek to też Ci zazdroszczę,na tak małym kawałku masz tyle roślin,że aż niewyobrażalne.
Geniu-dziękuję i życzę Ci dużo nowych odmian irysów
Danko-ślicznie dziękuję,Tobie również życzę spełnienia marzeń,tych dużych i tych małych.
Ewciu-masz rację,przez zaglądanie do różnych ogrodów,ciągle jakieś nowe rozwiązania chodzą po głowie ale to właśnie jest to co ogrodnicy lubią najbardziej-PRZESADZAĆ
Witaj
Monisiu w Nowym wątku
Mam nadzieję,że ten rok będzie dla Ciebie łaskawy a wszystkie troski zostały w starym roku.
Konrad-miło,że wpadłeś
Jadziu-podobno już mam tak od dziecka,że ciągle coś buduję,rozbieram i znowu buduję.Czasami moja babcia patrząc na moje "wyczyny" mawiała Romka, Ty jak te Farmazony tylko być stawiała i rozwalała,kiedy Ty wreszcie dasz sobie spokój"
Edytko-teraz to już czas na tworzenie nowego a nie zamykanie,trzeba zacząć planować nowe nasadzenia i kształty przyszłych rabatek.
Krzysiu-ja też podpatruję to tu to tam a potem mój M ma urwanie głowy ze mną
Janku-piękne życzenia,dziękuję
Ewo-będzie mi bardzo miło jeśli nadal będziesz zaglądać na Jaśkową
Dzisiaj na dworze prawdziwie listopadowo, szaro,buro i ponuro a widoki na poniższych fotkach to już wspomnienie
a szkoda było tak pięknie.