TEMAT: Ogród Aguniady cz. 3

Ogród Aguniady cz. 3 19 Cze 2015 20:23 #381329

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Koci charakter jest wredny i bardzo samolubny i mam 'nawąchalne' dowody tej wredoty :angry: wystarczyło, że Dioblik wyczuł zapach ich kocura na rzeczach córki i już zostawił swój 'smród' na schodach i meblach :mad2: a dodam, że obydwa są kastrowane za młodu :sick:

Powiodło się ze sprzedażą i teraz są bezdomnymi pomieszkującymi kątem u rodzicieli, tylko mnie przybyło obowiązków :wink4:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 3 19 Cze 2015 20:46 #381341

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Majutek, mam podobne doświadczenia = Greebo ma coś z miękkimi materiałami... nie można go samego zostawić, bo... potrafi zaznaczyć 'Tu Byłem'.
Rozpacz normalnie.
Powiększenia rodzinki gratuluję, a Tobie życzę świętej cierpliwości :hug:

Ogród Aguniady cz. 3 19 Cze 2015 20:49 #381344

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Takie tam historie jarzmiankowo-świerzbnicowo-krwawnikowe :hearts: :

Ogród Aguniady cz. 3 19 Cze 2015 21:00 #381348

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Pochwalę się jak dzisiaj czytam ze zrozumieniem tekstu. :rotfl1: Bogna wcześniej napisała,że ma ochotę na słodkie i że to jest związane ze stresem spowodowanym końcem roku. Szybko spojrzałam na datę wpisu ,bo to dopiero czerwiec a dziewczyna się już stresuje końcem roku ? Myślałam ,że czytam jakiś ubiegłoroczny stary wpis. :rotfl1: Kompletnie zapomniałam,że oprócz kalendarzowego jest inny koniec roku. No cóż moje dzieci daaawnooo skończyły edukację. :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Ogród Aguniady cz. 3 19 Cze 2015 21:01 #381350

• Zuza
  • Zuza's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 327
Witam , witam ...
Lubię i krwawniki i jarzmianki bo to są rzadko spotykane kwiaty w naszych ogrodach :( chociaż ostatnio zauważam , że coś się zmienia w tej kwestii i bardzo dobrze :)
Na fotkach pięknie Agnieszko je zaprezentowałaś , osnute taką magią tajemniczości :)
:dance: takiego weekendu Ci życzę :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Ogród Aguniady cz. 3 19 Cze 2015 21:24 #381360

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 62
Aguś i krwawniki i jarzmianki miodzio, moje wciąż w blokach startowych i dalej nie wiem jaki mam kolor, niestety. Niedługo mam zamiar powygrzebywać siewki jarzmianek, ciekawa jestem czy się poprzyjmują.

Kocica moja o wdzięcznym imieniu Mamrot, jest najwierniejszym kotem jakiego znam, gdy tylko wychodzę bądź wyjeżdżam rowerem z domu, natychmiast wychodzi na drogę, niezależnie od aury i czeka, aż wrócę, nieraz moknąc :supr3: .

Ogród Aguniady cz. 3 19 Cze 2015 23:21 #381429

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Gorzacie dziękuję za troskę związaną z odszukaniem gabinetu okulisty :) Poproszę kogoś ogarniętego ( i z oczami) o doprowadzenie pod same drzwi ;) Może to będzie Aga z odpalonym guglem i telefonem w ręku :rotfl1:
Mnie się właśnie koci hedonizm podoba :) Asertywności też nie można kotom odmówić. Kiedy już taki niezależny i samowystarczalny osobnik nas wybierze, pozostaje tylko się cieszyć. Kotów mam sto tysięcy i ciągle zazdroszczę synowi, że Szkodnik kocha tylko jego, nam niekoniecznie daje się pogłaskać. Za to na jego widok mruczy, łasi się, że mało co karku nie skręci i okazuje miłość na wszelkie kocie sposoby-łącznie z wylizywaniem włosów. Natomiast Łasica jest moja, a w zasadzie ja należę do niej ;) Maniek lubi mojego M, pozostałych toleruje pozwalając nawet na głaskanie-kiedy ma ochotę. Reszta kotów nie ma tak wyraźnie określonych preferencji, Pucucu kocha wszystkich. Za to widok śpiącego kota to dla mnie wciąż źródło radości :)

Ogród Aguniady cz. 3 20 Cze 2015 08:40 #381467

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry :bye:

Ewcia, oczy mam dobre, chociaż wrażenie, że wzrok się pogorszył dość częste. Niestety, okulista tego nie potwierdza :devil1:
Śmieszne masz te kociska - dopiero przy tylu sztukach można ocenić różnorodność charakterów, prawda?
U mnie Greebo jest samcem alfa, a DJ totalnie przyjazną i spolegliwą duszą... a niby matki siostrami są.
Jaka dziś pogoda? U mnie po słonecznym poranku (w sumie on wciąż trwa, tylko ja wczesnie wstałam ;-)), nieco się chmurzy...
Bogusia, ja Mamrota odbieram jak najbardziej pozytywnie... skoro taki wierny, to musisz mu wybaczyć inne wyskoki ;-)
Czekam na Twoje krwawniki i jarzmianki... ja bardzo, ale to bardzo lubię jedne i drugie.

O poranku, z życzeniami dobrej soboty... ja idę po drugą kawę... sporo już zrobiłam w ogrodzie, czas na odpoczynek :)

Ogród Aguniady cz. 3 20 Cze 2015 09:01 #381471

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Stado kotów to luksus, na który nie wszyscy mogą sobie pozwolić :) Trochę jest z tym zamieszania, ale generalnie bywa wesoło.
Pochmurno i chłodno, choć teraz pojawiło się słońce. Z prac ogrodowych mam za sobą jedynie spacer po mokrej trawie w poszukiwaniu nowych kwitnień ;) Raczej nic nie będę robiła, bo po południu wybieram się na imprezę.

Ogród Aguniady cz. 3 20 Cze 2015 16:54 #381568

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ewa, mam pytanie: czy M. lubi koty? Nie pamiętam czy pytałam...
Miłego imprezowania! Tu po deszczyku cudne słońce :)
Inuś, wnioskuję po Twojej wypowiedzi, że każda okazja jest dobra do chętki na słodkie ;-)
Jaka pogoda u Ciebie?
Zuza, jarzmianki i krwawniki chyba zapoczątkowała na forum Kasia-robaczek... cudne maleństwa!
Pracujesz dziś w ogrodzie?

Różne różności:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 00:04 #381678

• Zuza
  • Zuza's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 327
[quote="Aguniada"
Zuza,
Pracujesz dziś w ogrodzie?

Oooo ... tak :) Pracowity dzień ,jak najbardziej ale i bardzo przyjemny . Mimo że na leniuchowanie nie było czasu.
Wzięłam się za wykopywanie tulipanów , hiacyntów i wszelkiej innej drobnej galanterii wiosennej.
Sporo było ogryzków po tulipanach , hiacyntach . Sam środeczek cebul bardzo tym myszatym zwierzakom smakował :( cwaniaki jedne
już mogli zjeść do końca . Poza tym wycinanie tego , co przekwitło :( ale to już dla mnie sama przyjemność , uwielbiam to robić :)
Pozdrawiam i wspaniałego nowego tygodnia życzę :bye: ojej , już północ :(

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 18:27 #381849

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Zuza, podziwiam Cię, że wykonałaś tę żmudną pracę.
Przyznaję, że ja cebulowych nie wykopuję, oczywiście tracąc na jakości kwiatów w kolejnym sezonie, ale... nie jestem w stanie się do tej czynności zmobilizować.
Tym bardziej chylę czoła.
Również życzę dobrego tygodnia!

W ogóle, to witam wszystkich niedzielnie :bye:
Miły dziś dzień bardzo... sporo słońca, co nieco deszczu, w miarę ciepło.
Przycięłam dziś kaliny i derenie, wyrwałam siewki pęcherznic (może ktoś ma ochotę? - są jeszcze), a co najważniejsze, uformowałam cztery moje bardzo już duże bukszpany. Na obiad była ryba z fasolką szparagową, po niej nieco relaksu przy muzyce i sporcie.
Sympatyczna niedziela!

Mamy potomstwo w gnieździe uwitym w czeluściach świerku przez Panią Ziębę :)
Ta nie dość, że dba o bezpieczeństwo maluchów, to jeszcze i o estetykę - do gniazda wplotła piękny wiech zasuszonej hortensji bukietowej... :)
Dziś podglądaliśmy życie w tym domku - ależ cudne ledwie opierzone ptaszęta!
Jak ciut podrosną, zrobię zdjęcie :)
Sikorki z budki lęgowej już odleciały :)

Miłego nowego tygodnia!

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 18:38 #381860

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Rozumiem, że to wszystko robiłaś, bo chciałaś? Nie z przymusu? ;)
Pozdrawiam - Gosia

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 18:43 #381864

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
No jasne, przecież ustaliłyśmy, że do jutra rana nie muszę nic ;-)

Dziś przed 7ą (!) mieliśmy klienta z Lądka Zdrój, który upatrzył sobie nasze auto.
Przyjechał z dwoma kolegami - myśleliśmy, że skład taki, by się zmieniać w drodze - ale okazało się, że gość w sumie chciał tylko popatrzeć, bo nocą pił piwko (z jednym z kolegów, czyli prowadził w obie strony tylko jeden - w sumie 1000km!) i przejechać się nie zamierzał :devil1: Wpadł jednak na to, po naszej sugestii, że PanM może go przewieźć.
Wysiadł z bananem na twarzy i w tym tygodniu, po załatwieniu formalności, ma przyjechać po samochód.
Ot, szczęśliwy człowiek ;-)
Ostatnio zmieniany: 21 Cze 2015 18:45 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 18:53 #381874

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Oby się nie rozmyślił jak wytrzeźwieje :happy3: . Od początku tego roku usiłujemy sprzedać dwa samochody ;) , jeden szczęśliwie zmienił właściciela, z drugim ciągle czekamy. A ilu już było klientów zdecydowanych na 100% :whistle: ...

Ja też dziś tnę i co rusz przestawiam zraszacz :evil:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 18:57 #381878

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Oj, Marta, z tym podlewaniem to już się nuda robi :devil1:
Facet był przezabawny, ale w sumie masz rację z tą ostrożnością co do jego egzaltacji ;-)
Powodzenia z Waszym autem! Może koni mu trza dodać i pójdzie? :devil1:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 18:57 #381881

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Czyli dwa razy się cieszyliście
raz jak kupiliście i drugi jak sprzedaliście.Coś w tym jest :jeez:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Cze 2015 19:00 #381884

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja wiem, że już nudna jestem ;) , ale jak u kogoś czytam, że padało, to mnie ponosi :happy3:

Coś musimy temu autku dodać (albo odjąć :rotfl1: ), bo nie wiem na ile kwadratowych rozmów jeszcze nerwów starczy :devil1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.696 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum