TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 29 Gru 2015 15:32 #420016

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Opatuliłaś Ewciu wszystkie zmarźluchy ? Zima idzie :( Rośliny już się rozhartowały ,a niektóre to wręcz wiosnę poczuły .Powiem Ci ,że ja to się z tej zimy cieszę ,bo to co się dzieje w przyrodzie to nie jest normalne (tak jak i w polityce :jeez: ).A niedługo dnia zacznie być więcej i poleci szybciej bo już z nadzieją .Na nadchodzący roczek życzę Ci Ewuniu żeby nie zabrakło Ci zdrowia i marzeń :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 29 Gru 2015 20:00 #420069

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Marta, założone, potem byłby kłopot z wbijaniem kołków w zmarzniętą ziemię..... :tongue2: , M szalał z opatulaniem, syn i ja byliśmy podwładnymi......i tak 4 godziny zeszły.......poza tym rano zrobiłam pseudokopczyki pizmówkom, reszta...może przetrwa? rano jeszcze sypnę na powojniki, tak dla zasady....

Gosiu, kojarzę z koziorozcem.....stąd styczeń.

Nowinko, wszystkich nie....ale araukarię tak, pizmówki tak, jutro rano cos tam jeszcze opatulę włókniną..... :think: , szczerze mówiąc nic mi sie nie chce...... :club2:
Dziękuję kochana za życzenia.... :hug: , Tobie także dużo zdrowia.....marzeń nam nie braknie na pewno... :)

Myślicie, że długo zima potrwa? po tygodniu mrozów tylko czekać wiosny, dzień sie wydłuży, my się zniecierpliwimy, zaczniemy snuć plany nasadzeń....po Nowym Roku prosta droga do ogrodowania..... :dance:
Za tę wiadomość podziękował(a): wxxx-a

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 31 Gru 2015 18:26 #420435

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Wreszcie koniec......2015 w odwrocie, dla mnie paskudne drugie półrocze.....

Życzę Wszystkim, którzy mnie odwiedzają dobrego 2016 roku, szybkiej wiosny, pięknych roslin i jeszcze piękniejszych ogrodów, dużo zdrowia by cieszyć i cieszyć się ogrodowaniem, dobrej pogody dla rozkwitu Waszych zielonych oaz......niech się darzy Wam......... :drink1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, r-xxta, piku, VERA, edulkot, wxxx-a, inag1, Adasiowa

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 02 Sty 2016 19:33 #421004

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Szczęśliwego Nowego Roku
Martwią mnie te mrozy
Fakt, że mają być krótko.
A zimy miało w ogóle nie być
Za tę wiadomość podziękował(a): sierika

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 02 Sty 2016 19:49 #421018

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu, dziękuję i wzajemnie.....
Mnie też martwią bo zasilane wschodnim wiatrem nie rokują dobrze a ja połowy róż nie zabezpieczyłam, powojników wcale, pewnie i inne grzechy zaniedbania znajdę...... :evil: , wiosna odsłoni efekty.. :think:

Miałam sen, objęłam we władanie 0,79ha ogrodu...mocno zaniedbanego ale z cudowną szopą/domkiem prosto z UK...dach pokryty stara dachówką, ściany z wiekowej cegły, a na ścianach ziarno pszeniczne przyklejone :woohoo: :whistle: , do tego mnóstwo narzędzi ogrodniczych.... :think: ech....

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 02 Sty 2016 22:17 #421066

• Gabriel
  • Gabriel's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3118
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :flower2:
Podobno to, co się przyśni pierwszej nocy w nowym miejscu, może mieć znaczenie prorocze, może tak samo z pierwszą nocą w roku :silly:

Ja niczego nie okryłem w ogrodzie, liczę że rośliny jakoś sobie poradzą...

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Sty 2016 20:13 #421316

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
sierika wrote:
Miałam sen, objęłam we władanie 0,79ha ogrodu...
Co za precyzja we śnie! :rotfl1:
I co odczułaś, gdy się obudziłaś? Ulgę czy żal? ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Sty 2016 20:25 #421325

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
A teraz ile masz działki?
Mało Ci? :happy:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 04 Sty 2016 19:49 #421571

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Gabriel, dziekuję i wzajemnie, mam wrażenie, że po wiatrach wschodnich może sporo wolnego miejsca byc w ogrodzie wiosną....... :think:

Marta, widziałam cyrograf z tą liczbą....... :whistle: :rotfl1: , dokument jakiś....? może warto zagrać w jakies kombinacje tych liczb? :devil1:
Liczę, że sen spełni się a wtedy będzie ulga.....czy żal? :happy: , wolałabym by taka szopka spadła mi z nieba...... :ouch: , byle nie na głowę..... :wink4:

Gosiu, 31 arów.......mało do posiadania za dużo do roboty.....gdyby gdzies na pustkowiu.... :dance:

Jak znosicie mrozy? ja czuję sie niczym unoszona przez krę...byle wylądować na zielonym .....pisałam już, żę nie cierpię zimy? nieraz.... :wink4:
Ostatnio zmieniany: 04 Sty 2016 20:10 przez sierika.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Sty 2016 19:23 #422470

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
Czyli nie możesz się zdecydować, czy chcesz mniej pracować, czy więcej posiadać ;)
Ja nie mam takich dylematów. Na pewno nie zmienię działki przez przynajmniej 10 lat, a nawet myślę, że do końca życia

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Sty 2016 21:01 #422525

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Przyłączam się do marudzenia-też nie cierpię zimy :) Za to pocieszam się, że dnia zaczęło przybywać. Może nie widać tego jeszcze gołym okiem, ale świadomość tej zmiany pobudza mój optymizm :)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Sty 2016 21:44 #422563

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Ewa, piękny miałaś sen.... :whistle:
Mówisz, że 30 arów to dużo do pracy, mało do szaleństw? ;) To 3 razy tyle niż mam teraz i połowę z tego, co planuję :)
Oby tylko zdrowia wystarczyło.. :whistle:
Zimy też nie lubię, ale w tym roku jakoś wyjątkowo mi nie przeszkadza ;-) Śnię...o angielskich ogrodach, jak Ty :lev:
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Sty 2016 21:57 #422572

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Ewo taki sen to rzeczywiście jakieś proroctwo, jak nic zagraj w kombinację tych cyferek a nóż coś więcej Ci się przytrafi :happy:
Swoich areałów nie liczę, ale powoli zaczynam dochodzić do etapu 'dość tego dobrego' ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 10 Sty 2016 10:02 #423452

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Ależ piękny sen miałaś :woohoo: . Areał piękny i pracy sporo ale radości również, wiem co mówię :lol: i życzę szybkiego spełnienia :hearts:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 10 Sty 2016 10:02 przez piku.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 10 Sty 2016 19:03 #423683

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu, pytanie mieć czy żyć, bo jak padnę z przepracowania to mieć nie ma znaczenia....... :think:

Ewa, wreszcie pokazałaś się.....proszę częściej, jak Twoje róże ?dobrze okręcone?

Kasiu, ja tez śnię.....dzisiaj pływałam po burym morzu aż nagle wylądowałam na słonecznej plaży, a w tle znów zobaczyłam identyczne budowle :rotfl1: , tym razem dwie, w kolorze ochry.......cóż to wróży? :whistle:

Majka, w chwilach zbytniego entuzjazmu stopuję się metryką..... :happy3:

Wiesiu, dziekuję.......piękne sny, plaża w palącym słońcu, brzeg morza......a za oknem buuuro, szczególnie dzisiaj.....ale co tam, 50 dni do marca, minie turniej szczypiorniaków i juz luty.......
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, edulkot

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Sty 2016 12:37 #423925

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Sny jak to sny ,a za oknem paskudna rzeczywistość :( Jakoś nie mija .Tak patrzę ,że u siebie w ogrodzie to mam ogrom pracy .Zawsze wtedy wpadam w panikę ,kiedy ja to wszystko robię .Nie znosze zimy i trochę pociesza mnie świadomość ,że nie ja jedna .Pozdrawiam Cię Ewciu :flower1:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Sty 2016 18:21 #424023

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Nowinko, jeszcze trochę......zaraz będzie z górki..... :)

Skoro nie lubimy zimy to pocieszjamy się jak to tylko mozliwe, słodkości, wspomnienia lata a może bazarki charytatywne? warto tam zajrzeć.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Sty 2016 19:05 #424047

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Tylko najwrażliwsze róże obsypałam ziemią. Dopiero w trakcie przymrozków skojarzyłam, że Eden została pominięta :angry: Jakoś zeszły rok zniosła w podobnych warunkach, więc jeszcze się nie zamartwiam. Pozostałe mają za zadanie dać świadectwo poprawności oznaczeń stref :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.686 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum