TEMAT: U Doroty pośród lasu

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 16:05 #498865

  • Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 2869
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Piotruś mleka będzie pod dostatkiem :jeez:
Tylko nie wiem jak Wy się z Alą w kuchni pogodzicie :lol: W sumie kuchnie mam dwie, bo jedna w piwnicy :think:
Dobrze, że ja jestem strasznie ugodowa, lubię i Twoją i Ali kuchnię, trunki także. Jeszcze wyleczyłbyś wszystkie nasze boleści, zwłaszcza że nasi małżonkowie w tym czasie w lesie będą ... polować zapewne :think:

Alu dopiero doczytałam :rotfl1:


Zielone okna z estimeble.pl

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 16:18 #498866

  • Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 974
  • Otrzymane dziękuję: 2359
To jak upolują, to dzwoń, będę robił kiełbasę leśną, może być?
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 16:24 #498867

  • Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 2869
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Nie wiem co na to Ala ale dla mnie super :woohoo:

Takich kucharzy chciałabym mieć choćby dzisiaj :)

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 17:08 #498868

  • Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 3179
  • Otrzymane dziękuję: 5453
Dziewczyny ja chętnie pomogę Wam wychodzić z tej piwniczki :rotfl1:
Piotrze bardzo lubię dobrze zrobiona dziczyznę w różnej postaci pomimo , że jestem niemięsna :whistle:
Pozdrowionka lecę dalej na pole :hug:

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 17:24 #498872

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Piotruś - nigdzie nie pisałam jaką kuchnię preferuję. Ja tylko,pomagam dziewczynom zrzucić 10 lat i 10 kg :rotfl1: Z preferencjami nie ma to nic wspólnegp :happy: Ale niestety, jak już natura sama nie chce spalać tłuszcz, a okazji coraz mniej :rotfl1: zostają zasady kokolidka :happy4:

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 18:02 #498874

  • Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 974
  • Otrzymane dziękuję: 2359
Ala, dziczyzna ma to do siebie , że jest beztłuszczowa,a dobrze zrobiona nie jest sucha, do kiełbasy niestety musi być min 10% wsad tłuszczu wieprzowego, bo inaczej się rozpadnie.
Ale bądź spokojna, damy radę. :drink1:
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 18:13 #498876

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
:drink1: l :drink1: z tym z pewnością :rotfl1:

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 19:49 #498881

  • Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 2869
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Kasiu super będzie nas więcej :drink1:

Piotrek dziczyzna nie zawsze jest beztłuszczowa. Czasem dzik potrafi być sporo obrośnięty tłuszczem.
Uwielbiam pieczenie z dziczyzny. Za kiełbasę nigdy się nie zabierałam i chyba nie zamierzam bo inni zrobią to lepiej :lol:
Zawsze mieszam dzikie mięso z wieprzowiną gdy robię pasztety, pulpety, kotlety. Już tak do niej przywykłam że nie wyobrażam sobie kuchni bez dziczyzny.
A Ty co robisz z dziczyzny oprócz kiełbasy?

Alu mam nadzieję, że jak jedziesz w gości to patelni ze sobą nie zabierasz :rotfl1:

Damy radę :drink1:
Ostatnio zmieniany: 27 Sie 2016 19:50 przez Dorota15.

U Doroty pośród lasu 27 Sie 2016 21:14 #498885

  • Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 974
  • Otrzymane dziękuję: 2359
Dorota, ja o dziku nie myślałem, tego jest pod dostatkiem. Co robię z dziczyzny opowiem przy patelni Ali :happy4: oj się będzie działo.
NA pewno potrzebne będą leśne grzyby, mogą być od biedy mrożone, albo świeże solone.

A przed zakrętem tylko 4 punty różnicy.
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 02:42 #498916

  • Tola
  • Tola's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 4803
  • Otrzymane dziękuję: 8186
Dorotka.................................WYSZŁAŚ NA PROWADZENIE :dance: :dance: :dance:

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 06:00 #498920

  • Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 2869
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Piotruś zaintrygowałeś mnie ... zatem czekam na tę opowieść przy patelni :)

Grażynko :dance:
To co mnie najbardziej cieszy to to, że są ludzie na których mogę liczyć :hearts:

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 07:42 #498925

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
TAK? Ciekawa jesteś? A zapowiedziałaś, że mam nie brać patelni :rotfl1: Ja ze dwie wezmę, żeby nie było przestojów :rotfl1:

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 07:44 #498927

  • Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 2869
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Brać, brać patelnię. Tylko używać zgodnie z przeznaczeniem ... czyli do gotowania :lol:

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 08:05 #498930

  • Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 974
  • Otrzymane dziękuję: 2359
To ja wezmę jedną do smażenia.


Pierwsze danie już piszę : golonka z dzika, tylko wcześniej trzeba ja zapeklować na sucho, Dorota dasz radę?

Co tam placek drożdżowy tej Pani. My z Alą dopiero pokażemy, a kolejny konkurs Dorota ma już wygrany.
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 08:22 #498936

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
To ja biorę żeliwny sagan i robię płow, oryginalny. Troszkę tłuszczu tam niestety jest :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 28 Sie 2016 08:23 przez kokolidek.

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 08:27 #498938

  • Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 974
  • Otrzymane dziękuję: 2359
Uzbecki?
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 08:33 #498942

  • kokolidek
  • kokolidek's Avatar
A może być inny? :supr3:
Ostatnio zmieniany: 28 Sie 2016 08:33 przez kokolidek.

U Doroty pośród lasu 28 Sie 2016 08:34 #498944

  • Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 974
  • Otrzymane dziękuję: 2359
Jasne, ja tylko taki znam (z baraniną). Ale możemy zrobić z dziczyzną.
Tylko potrzebny będzie kmin rzymski
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniany: 28 Sie 2016 08:38 przez Biotit.


Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.519 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum