TEMAT: U Doroty pośród lasu

U Doroty pośród lasu 11 Gru 2015 00:38 #417702

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dorotko..padłam! Jakie cudaśne torty- bijesz na głowę wszystkie cukiernie :woohoo: Łakomczuch ze mnie nieprzeciętny, więc widze, że pożywiłabym sie u CIebie za wszystkie czasy :rotfl1:

Zdolne masz rączki bardzo! :hug:

Ja się już nie łudzę, że w cycki idzie :P Zresztą oklepany już żart to ten z listu do Mikołaja.... Poproszę o gruby portfel i chudą pupę..i nie pomyl się, jak rok temu ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorota15, Adasiowa

Zielone okna z estimeble.pl

U Doroty pośród lasu 11 Gru 2015 10:27 #417719

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Mój M jeszcze pszczół nie ma ale się zawziął, że będzie miał :) Na razie gromadzi teorię. A pomysł z pszczołami wziął się stąd, że dzikie pszczoły zagnieździły się u nas w murze domu. Potem chyba padły. Przyleciał nowy rój na nowy sezon. Potem chyba padły, więc mój M zamurował wszystkie dziury ale pszczółki były uparte. Robiły nowe dziury- w zaprawie !!! I tak się przepychali. W dzień pracowały pszczoły, żeby zrobić wejście do gniazda a wieczorem jak juz poszły spać mój M ze szpachelką zaklejał. Wreszcie pszczoły go wykołowały i znalazły jakąś dziurę, że zadomowiły sie pod podłogą i tam sobie były całe lato. Więc żeby się z nimi tak nie ganiać postanowił, że zrobi im ule :) Może niedługo będę miała własny miodek :)

U Doroty pośród lasu 11 Gru 2015 17:32 #417760

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć Dorotko ,ale się załapałam na słodkości :woohoo: Takie śliczne ,że aż szkoda zjeść :yummi:
Jesteś kobietą wielu talentów :bravo: :bravo: :bravo:
Ostatnio zmieniany: 11 Gru 2015 17:33 przez wxxx-a.

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 08:11 #417828

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Monia Twoje słowa to miód na serce :kiss3:
Dzieci i niektóre osoby w mojej rodzinie zawsze mają tort na urodziny i zawsze czekają co ja tam znowu wymyślę. Rozpuściłam ich :lol:
Żart z Mikołajem świetny a z tego całego przytycia to mi właśnie tam gdzie bym chciała (czyli w cycki) idzie najmniej :dry:

Ewko Nowinko bardzo, bardzo Ci dziękuję :kiss3:
Jakie szkoda, toć to właśnie do jedzenia :)

Ewko Jolifleur a to mieliście przeboje z tymi pszczołami :dry:
Mój M jakby nie miał wyjścia, w listopadzie zeszłego roku zmarł mój Teść i ktoś musiał zająć się ulami,
M przeszedł bardzo szybką szkołę no i mamy własny miód.
Ja nie zdawałam sobie sprawy że z pszczołami jest tyle pracy :jeez:
Teść ustawił ule niedaleko leśniczówki więc mamy blisko, czasami jak spoglądam tam, wydaje mi się, że On tam jest :(

Później wstawię zdjęcia bo na dzisiaj zaplanowałam trochę pracy "dekoracyjnej".
Mam tez w końcu zamocowany karmnik więc go umieszczę, bo jestem nim zachwycona :)
Za tę wiadomość podziękował(a): wxxx-a, jolifleur, Adasiowa

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 13:50 #417872

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Miłej soboty i udanych prac dekoracyjnych.. :hug: Bardzo liczę na zdjęcia.. Sówki będą :woohoo: ?

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 14:46 #417878

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Już po południu a ja właściwie nic nie zrobiłam.
Czytam, że niektóre z was pomyły okna, popiekły pierniczki a ja ... robiłam dekoracje :jeez:
Rano uszyłam buciki i kilka serduszek, które następnie wykorzystałam w wianku.

DSC_0009532x800.jpg

Zrobiłam dwa wianki, przyznam, że na żywo są ładniejsze.
Monia wypatrzysz sówki :woohoo:

DSC_0001532x800.jpg

DSC_0006532x800.jpg

DSC_0007800x532.jpg

DSC_0008532x800.jpg

I na koniec moja świeżo zamontowana ptasia zagroda. Na zdjeciu nie widać, żeby była oblegana. Rzeczywiście jest,
ale gdy otworzyłam drzwi ptaki uciekły. W tle rabatki, które muszę zasiedlić wiosną :)
DSC_0011800x532.jpg

DSC_0010532x800.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Zielona Ania, chester633, annawu, Amarant, IwOnagn, zanetatacz

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 14:53 #417880

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Podobają mi się te wianki, zwłaszcza ten z sówkami :)
Niestety, wiankowanie jakoś nigdy mi nie wychodziło, może dlatego, że ja lubię być oszczędna w formie, a wianek lepiej wygląda na bogato? Zawsze wydaje mi się, że za dużo tego wszystkiego...
Pozdrawiam - Gosia

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 14:59 #417882

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Wianki świetne :) A co to są te czerwone kulki? Jarzębina i ognik?

Karmnik też świetnie się prezentuje. Któż to taki zdolny?

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 15:10 #417884

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Piękne wianuszki, a sóweczki urocze- dwie mądrale ;)

Karmnik cudo!! Zarówno sam w sobie, a tym bardziej w połączeniu z podporą, stanowi świetną dekoracje ogrodu. Piękna rezydencja dla ptaszyn. U CIebie oblegany :think: U mnie ruchu nie ma :dry: Ciepło, łąki dookoła, więc pewno zapas nasion na chwastach wystarcza. Nie martwię się jednak- wolę spokój w karmniku i łagodną zime, niż głód w ptasiej braci, w połączeniu z trzaskającym mrozem.

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 18:07 #417907

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Bardzo piękne wianki :bravo: , mamy na forum koleżankę uzdolnioną wiankowo, ale ostatnio rzadko zagląda, głównie na blogu pokazuje, a szkoda :dry:
A po te sówki to chyba specjalnie do OBI pojadę :woohoo:

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 18:54 #417918

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Wianki kapitalne . Mnie zachwyciły buciki i serduszka . Zdolna jesteś. :) Ptasią stołówkę już chwaliłam ;) to pozostało mi pochwalić pomysłowy stojaczek . U mnie też ptasiorki w najlepsze zajadają ziarno. Może dlatego tak chętnie przylatują,bo znają to miejsce od paru lat i wiedzą ,że tu zawsze coś smakowitego na nie czeka. Do nowych miejsc pewnie muszą się przyzwyczaić.

U Doroty pośród lasu 12 Gru 2015 20:28 #417935

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
I ja wpadłam w zachwyt nad tymi cudeńkami. Pora byłaby zabrać się za świąteczne ozdoby ale w duszy mi raczej wiosna gra.
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

U Doroty pośród lasu 13 Gru 2015 17:05 #418046

• Jaga14
  • Jaga14's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 89
Fiu,fiu :whistle: muszę przyznać,że szczęka mi opadła.Naprawdę sama uszyłaś te śliczne buciki?Pięknie Ci Dorotko wianki wyszły.Według mnie ładniejszy ten z bucikami,chociaż wolałabym bez kokardy ze wstążki.Ale jak mówi reklama-to Ty tu urządzisz.Fajnie,że mamy różne gusta,jest ciekawie.
A rezydencja dla ptaków znacznie lepiej prezentuje się na dworze.
Brawa dla wszechstronnie uzdolnionej koleżanki :bravo:

U Doroty pośród lasu 13 Gru 2015 17:23 #418050

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Rewelacyjny karmnik i sposób jego posadowienia :supr3: :bravo:
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

U Doroty pośród lasu 13 Gru 2015 19:01 #418063

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Na wstępie wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za miłe słowa i opinie :hearts: :hearts: :hearts: :kiss3: :kiss3: :kiss3:

Gosiu każdy jest inny i lubi coś innego. Mi też strasznie podobają się Twoje dekoracje ale do mojego leśnego domu nie wszystkie pasują. Dzisiaj wykorzystałam Twój pomysł "Deer" ale jako aplikację. Sama wiesz co ostatnio kupiłam zamiast filcu :crazy:
Zdjęcie jeszcze w trakcie produkcji, mam nadzieję, że jutro zrobię poduszkę.

DSC_0010800x532.jpg

Ewko Jolifleur te kulki to sztuczna jarzębina i jabłuszka. Miałam fajne suszone małe jabłuszka i jarzębinę ale zostawiłam je na ganku i moja kochana Rosie dobrała się do nich i rozszarpała :angry: A karmnik to dzieło brata według mojego pomysłu. usadowienie to już M.

Monia
ja sówkami też byłam zauroczona. Zastanawiam się czy nie kupić kilka o innym trochę wzorze, tylko trochę drogie są :dry: Karmnik rzeczywiście oblegany, z trzech ptasich pyz pozostały resztki.

Markito podaj link to chętnie obejrzę tego bloga. W Obi jest dwa rodzaje sówek, obydwa piękne ale te bardziej pasowały mi do wianka.

Inuś
wiesz ile czasu mi zajęło proszenie brata i męża żeby to "dzieło" powstało ;) Miałam je w głowie już od dawna tylko wykonanie się przeciągało.
Masz rację ptaki wiedzą gdzie znajdą jedzenie, wiec jeśli zaczniemy karmić musimy to robić systematycznie. My też przyzwyczajamy się do miejsc :)

Piku to Ty jesteś szczęśliwa babka. Skoro wiosna to czyżbyś zakochana?

Jaga sama szyłam ozdoby. Dziękuję za opinię, rzeczywiście bez wstążki wianek lepiej wygląda :)
Ja już nie mogłam się doczekać żeby ptasia rezydencja "zamieszkała" na dworze. W końcu jest ... i ptaki ją lubią.

Piotrek witam serdecznie miłego gościa i z dobrym słowem. Zapraszam częściej.

*******************************************************************************************
U mnie dzisiaj trochę padał śnieg ... może w końcu zobaczymy prawdziwą zimę.
Ptaszki są tylko słąbo widoczne bo zdjęcie robione przez szybę.

DSC_0001800x532.jpg

Moje psiunki dostały trochę wolności ale z tej wolności bałaganu co niemiara. Dekoracje z szyszek i kasztanów po całym podwórku :jeez:

DSC_0006800x532.jpg

DSC_0002800x535.jpg

I na koniec coś dla dla pewnej Ani :hearts:

DSC_0011800x532-2.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): annawu, Amarant, Monika-Sz, inag1, Adasiowa

U Doroty pośród lasu 13 Gru 2015 19:20 #418066

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Szczerze podziwiam osoby obdarzone takim talentem jak Twój, Dorotko ♡
Tworzysz piękne rzeczy, inspirujesz. ..
Śniegu dziś u mnie nie było, za to lało i wiało niemożliwie!
Dobrego nowego tygodnia. ..

U Doroty pośród lasu 13 Gru 2015 19:25 #418067

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Link do bloga klimaty-agness.blogspot.com/ . W najnowszym wpisie te małe srebrno-biało-różowe wianki Aga zrobiła dla mnie :hearts:

U Doroty pośród lasu 13 Gru 2015 20:30 #418095

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Agunia cieszą mnie Twoje słowa :kiss3:
tym bardziej, że ostatnio mieliśmy gości i jedna z osób zapytała z dezaprobatą nie żal ci czasu na takie coś
pomyślałam wtedy ... może lepiej było by się bardziej przyłożyć do sprzątania, rozwijać towarzysko, znać program telewizyjny ... itp. :think:
Jednak nic nie zmieniam, robię i żyję tak samo dalej.

Markita obejrzałam wianki u Agi - są przepiękne :ohmy:
Z piór miałam skorzystać a później o nich zapomniałam, tworzą fajne tło w dekoracjach.

Będziesz miała piękny stół świąteczny :woohoo:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.777 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum