TEMAT: U Doroty pośród lasu

U Doroty pośród lasu 01 Gru 2015 09:23 #416455

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ale tu interesy odchodzą :ohmy: nasionka ,woreczki ,dynie :yummi: Całkiem u Ciebie się dzieje .
Nie to ,co u mnie :( Nudno i smutno .Ale już jak grudzień zleci ,to będzie z górki :drink1:

Zielone okna z estimeble.pl

U Doroty pośród lasu 02 Gru 2015 21:18 #416738

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Jak ten czas szybko leci :jeez:
wydaje się, że nie dawno były Święta a tu już następne :dry:
I za cztery tygodnie będziemy pisać w dacie 2016.

Joli a napisałaś list do Św. Mikołaja. Ja marzyłam o hafciarce już w szkole średniej ale wtedy to było nierealne. Teraz mam dwie i zastanawiam się nad sprzedażą jednej :dry:

Monia dzięki. Woreczki mam ale grzybów bardzo mało.
Dobrze, że zapasami wspomogła mnie mama. Na uszka, pierogi i bigosik starczy :)

Jaga witam serdecznie w moich leśnych progach. Dziękuje za miłe słowa i zapraszam częściej.
Wpadła bym z rewizytą ale nie wiem gdzie :dry:
Cieszę się, że poznam, chociaż wirtualnie kolejną miłośniczkę irysów. Miejsce na rzeczkę napewno znajdziesz, jak przysłowie mówi dla chcącego ... :)

Ewko nie smuć się, niedługo Święta. Mi brakuje czasu, żeby jakoś szczególnie celebrować te dni, Ty za to masz okazję porządnie się do nich przygotować. A po świętach to juz z górki :) Wiosną znowu wsiąkniesz w swój Tajemniczy Ogród :)

Kasiu :ohmy: Widzę, że za mało zrobiłam Ci tych woreczków. Nie wiedziałam, że takimi zbiorami dysponujesz.
Zdjęciami jak najbardziej "zaśmiecaj", bo ja choć w lesie to takim grzybobraniem pochwalić się nie mogę.
Uwielbiam zupę z grzybów suszonych, pierogi, krokiety, a pasztet z dziczyzny z grzybkami suszonymi ... poezja.

U Doroty pośród lasu 02 Gru 2015 22:00 #416743

• Roma
  • Roma's Avatar
Dorotko,ja też mam takie znaczniki i nawet bardzo podobne woreczki :P Powiedz sama,czy Ty też tyle grzybów nazbierałaś? bo u nas w tym roku była posucha :(

U Doroty pośród lasu 03 Gru 2015 08:50 #416769

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Mikołaj, to chyba nie taki bogaty :happy: :happy: ale w bardziej długofalowych planach coś się chyba zrodzi w tym temacie :) bo napatrzeć się na Twoje dzieła nie mogę :woohoo:

U Doroty pośród lasu 03 Gru 2015 10:53 #416778

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Romciu niestety ja mam grzybów jak w powiedzeniu szewc bez butów chodzi :)
Mąż niby całymi dniami lata po lesie a grzybów nie przynosił. Trochę suszonych mamy a braki uzupełniam u Mamy :)

Ewka ja też lubię oglądać Twoje prace bo kreatywna z Ciebie babka :bravo:
Czekam na świąteczne :)

U Doroty pośród lasu 03 Gru 2015 12:59 #416782

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
Teraz Majka dręczy mnie o choinkę. Ozdób już narobiła i chce je wieszać. Na razie poprzyklejała na drzwi, co za pięknie się noie prezentuje :huh: Obiecałam, że od Mikołajekchoinka będzie, więc sprzątam wszystkie kąty i czasu mam niewiele na twórcze pasje ;)
Ale jak choinka stanie, pewnie coś zdziałam :)

U Doroty pośród lasu 03 Gru 2015 18:35 #416798

• Jaga14
  • Jaga14's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 89
Dorota,dotąd jakoś nie myślałam o założeniu własnego wątku,więc zdjęć też właściwie nie robiłam.Trochę rozejrzałam się po forum i jest tu tyle pozytywnie zakręconych osób z piękną pasją,że zaczęłam wam trochę zazdrościć.Chyba też chcę mieć tutaj swój wirtualny świat,do którego będę mogła was zaprosić.Cóż,trzeba czekać do wiosny,bo wątek bez zdjęć być nie może.
A do tego czasu będę zaglądać do forumowych ogrodów :search:

U Doroty pośród lasu 05 Gru 2015 13:10 #416967

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć Dorotko :flower1: Zajrzałam na forum ,a tu cisza blada .Wiatry ostatnio silne i ludzi wywiało.
Co tam tworzysz nowego ? wieczory się dłużą niemiłosiernie .Takie zajęcie jak Twoje ,to świetna sprawa .I do tego pożyteczna .Pozdrówki dla Ciebie słoneczne ,jako że u mnie dziś piękny dzień :kiss3:

U Doroty pośród lasu 05 Gru 2015 21:10 #417015

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Jaga widzę, że zamysł jest więc liczę, że wiosną zobaczymy Twój wątek :)
Ja też długo oglądałam ogródki na forum, zanim zdecydowałam się wpisać. To jest fajne i życzliwe miejsce :)

Cześć Ewka :kiss3:
Mnie dzisiaj wywiało głównie do kuchni, musiałam zrobić tort na chrzciny i stertę jedzenia (męża w poniedziałek wizytują koledzy).
A w ogrodzie usypałam kopczyki pod róze i z utęsknienie popatrzyłam na rabatki ... byle do wiosny.
Jeszcze na dziś zostało mi wyhaftowanie metryczki na kocyku i szatki do chrztu. Także pracowity dzień :jeez:

Piszesz, że Tobie wieczory się dłuża :dry: mi za to brakuje czasu na wszystko. Jak pomyślę o porządkach świątecznych to od razu nastrój mi się pogarsza. Co innego ozdoby świąteczne - to lubię ;)
U Ciebie pewnie wszystko wysprzątane i wyglądasz 24 grudnia :)
Buziaki
Za tę wiadomość podziękował(a): wxxx-a

U Doroty pośród lasu 06 Gru 2015 19:29 #417135

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Weekend prawie za nami i znowu do pracy :(
Tak szybko minął, ze nawet nie odpoczęłam.
Tort zrobiony (mam nadzieję, że smakował), jedzenia ugotowane na kilka dni, chata trochę sprzątnięta
i postawiona szopka. Więcej nie zdążyłam i już mi się nic nie chce;)

DSC_0092800x532.jpg

DSC_0100800x532.jpg

DSC_0106800x532.jpg

DSC_0114800x532.jpg

DSC_0103800x532-2.jpg

DSC_0110800x532.jpg

a to będzie szopka mamy

DSC_0115800x532.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, Anowi, Amarant, olga1234

U Doroty pośród lasu 06 Gru 2015 19:36 #417138

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
...troszkę dietuję, więc udaję, że tortu nie ma ;-)

Dobry wieczór... Dorotko, szopka cudna, podczas świąt pięknie udekoruje domostwo...
Ja mam taką maleńką, z mchowym dachem szopy... figurki już nieco zmęczone czasem, ale nie wyobrażam sobie nie postawić tego akcentu.

Nowy tydzień przed nami... nie chce mi się pracować!

U Doroty pośród lasu 06 Gru 2015 22:36 #417180

• annawu
  • annawu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 534
Torcik wygląda smakowicie i na pewno smakował przepysznie.
Bardzo ładną szopkę zrobiłaś :hug:
Pozdrawiam Ania
Zapraszam do mojego ogrodu

U Doroty pośród lasu 07 Gru 2015 08:08 #417196

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
Ależ smaka narobiłaś ;) Ozdoby wykonywałaś sama? I tą dzidzię małą? Słodko wyszło :)

U Doroty pośród lasu 07 Gru 2015 09:34 #417205

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
Zaglądam do Ciebie systematycznie bo zawsze jakieś cudo można zobaczyć :) ruch tu ogromny i tłumy gości.
Twoje dzieła wszelakie są przepiękne i dla mnie (dwie lewe łapki) arcy-skomplikowane :woohoo: Nie pisz tylko,że to maszyna...no chyba,że taka której się tylko mówi-wyczaruj dynię :) wtedy taką sobie kupię :devil1:
Pozdrawiam :kiss3:
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...
Ostatnio zmieniany: 07 Gru 2015 09:43 przez Anowi.

U Doroty pośród lasu 07 Gru 2015 10:02 #417208

• Jaga14
  • Jaga14's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 89
Zawsze podziwiam te koleżanki,które same robią torty i do tego jeszcze tak pięknie je dekorują.Ja ciasta piekę(chociaż ostatnio mniej}ale na tort już się chyba nie porwę,a Twój jest bajeczny :thanks: No i jeszcze ta szopka.Fajnie mieć w rodzinie złotą rączkę.
Udanego nowego tygodnia dorotko :bye:

U Doroty pośród lasu 07 Gru 2015 20:56 #417299

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Agunia czy Ty tak sztywno trzymasz się diety?
Moje samozaparcie wystarcza na dwa, trzy dni w porywach do tygodnia ;)
Też nie chce mi się pracować :unsure:

Twoja szopka musi być cudna, figurki nadgryzione czasem mają swój urok, zwłaszcza jeżeli wiążą się z nimi wspomnienia. Mam nadzieję, ze dane nam będzie ją zobaczyć :)

Aniu dziękuję :kiss3: Tortu nie próbowałam, ale dzisiaj dziękowali i mówili, ze smakował.
Szopkę tylko udekorowałam a zrobił brat. Za co jak za co, ale za maszyny stolarskie się nie zabieram :)

Ewko dziękuję :)
ozdoby robię sama z masy cukrowej, dzidzię też. Torty zaczęłam robić, jak kiedyś wkurzyłam się na naszą cukiernię. Zamówiłam tort na urodziny córki, czekała na niego od rana, a tu dostałam tort bez dekoracji tylko z kilkoma połówkami śliwek. Zapytałam panią wtedy jak ja ten tort pokażę dziecku, ona tylko wzruszyła ramionami i stwierdziła, ze mogę go nie brać ale zaliczki nie zwróci. Chcąc niechcąc musiałam wziąć :angry:

Aniu Anowiserdecznie dziękuję :kiss3: dynie to współpraca maszyny, komputera i mojej skromnej osoby ;) .
Nie mów tylko, ze masz dwie lewe łapki bo nie uwierzę. Każdy ma jakiś talent, jeden odkryty a inny czeka na odkrycie, tylko trzeba poszukać :)

Jagunia bardzo Ci dziękuję :kiss3: Też się cieszę, że brat zbytnio nie marudzi i spełnia moje pomysły.
Jak sama robisz ciasta to i tort zrobisz, przecież to takie samo ciasto tylko odrobinę udekorowane.
Również życzę udanego tygodnia :bye:

Pozdrawiam Was wszystkie babki i mocno ściskam :hug: Poprawiłyście mi nastrój w tym ponurym dniu.

U Doroty pośród lasu 07 Gru 2015 22:46 #417316

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Nastrojowo się już u Ciebie zrobiło z szopką..i smakowicie :woohoo: Pięknie udekorowałaś tort.. Jestem pełna podziwu!
Ja umiem zrobić tylko jeden tort :oops: - z własnej roboty biszkoptem.., ale dekoracje wyglądają jak spod ręki przedszkolaka. :rotfl1: U Ciebie pełna profeska.. :whistle:

U Doroty pośród lasu 08 Gru 2015 08:55 #417337

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
Też bym się zagotowała na takie traktowanie :mad2: Moje torty są mniej wyrafinowane ale to chyba głównie z lenistwa :rotfl1: Zawsze kombinuję tak, żeby dobrze wyglądał ale żeby za długo się nie narobić :oops: Leniuch jestem.

A kiedyś w natchnieniu zrobiłam niebieski tort z wiśniami. Jakoś nikt nie chciał go jeść. A był przepyszny. Wszystkich musiałam namawiać, żeby spróbowali. Teraz robię w tradycyjnych kolorach :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 08 Gru 2015 08:57 przez jolifleur.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.733 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum