TEMAT: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 30 Lip 2012 19:39 #58286

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
evastyl wrote:
floksy to przepiękne "wypełniacze" jak nie wiesz co wsadzić to wsadź floksa

Ewuniu to nie tak problemem jest nie CO a GDZIE wsadzić :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: ............ powiadasz 'zdechlaki' żurawkowe U Ciebie zaraz będą rwać oczy urodą .......... same rarytasiki :whistle: :whistle:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 30 Lip 2012 22:40 #58336

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Fajny ten Twój floks siewka, trochę jak szydlasty! Ewa, a u mnie też w tym roku jakieś siewki sasanek się pojawiły, dbam, nie wyrywam! Zobaczymy, co zakwitnie...
Dobrze podsumowałaś floksy! A Mirce powiem, że mały floksik zajmuje mało miejsca ;) I one generalnie u podstawy mało miejsca zajmują, a za to co w górze warto poświęcić tę trochę miejsca na dole! ;)

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 03 Sie 2012 16:41 #59073

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Lucynko nie tylko serca ale i czasu i chęci a z tym to rożnie bywa . Już myślałam że po ogórkach a one dalej rosną jak "gupie " reszta też nie lepsza :hammer: :hammer:

Marzenko nie ostre ...czyżby aparat mi się psuł ...chyba że .... ;)

Mirko święta racja gdzie ...ja to jestem zdolna w rok czasu ponad 500m zapełnić ...a jeszcze niedawno na 100 się mieściło :happy4: No niestety i są "zdechlaki " ale co zrobić ludzie też chcą żyć :happy:
Jest troszkę fajnych roślinek ale jakoś tak zawsze zapominam im zdjęcie zrobić ...chyba za małe są .

Martuś no taki troszkę dziwaczny i do tego nie rośnie do góry tylko się pokłada . Moje tegoroczne sasanki też już się wysiały i powschodziły ...tak więc muszę uważać z "pazurkami " bo wszędzie coś wylazło .
Tak tak a jak jeszcze je troszkę podwiążesz to w zupełności można zaszaleć :)

Dzisiaj zdjęcia grupowe ...nie zawsze wszystkie się mieszczą to zrobiłam tak ::::

cats.jpg

cats1.jpg

cats2.jpg

cats4.jpg

cats5.jpg

cats6.jpg

cats7.jpg

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 03 Sie 2012 17:10 #59074

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Kurczaki ile Ty masz tych jeżówek Ewa! Nazwa wątku jak najbardziej adekwatna :) Całe kolekcje roślin z danego gatunku posiadasz :dance: Muszę parę jeżówek zakupić,bardzo mnie kręcą u innych a co dopiero będzie u mnie :silly:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D
Ostatnio zmieniany: 03 Sie 2012 22:51 przez marzenaF.

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 03 Sie 2012 17:44 #59076

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Marzenko mam jeszcze 5 nowych ale jeszcze nie kwitną ...no chyba że w ogóle nie zakwitną . To co jo mam to kropla w morzu jest jeszcze sporo odmian dostępnych u nas na runku których nie mam .

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 03 Sie 2012 18:54 #59083

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Ewa, Ty chyba jeszcze przy okazji studiów chodziłaś na jakiś fakultet z grafiki komputerowej :)

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 03 Sie 2012 22:09 #59149

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł jakie studia ...nic takiego ...w czasie studiów to ja akurat niańczyłam dzieci ...dopiero na starość się uczę . A te zdjęcia to akurat mała zabawa w PhotoScape ...ale przymierzam się do Photoshopa i zaczęłam się zagłębiać w instrukcje Archicada ...strasznie długa ale co tam na studiach uczą się rok obsługi to i ja dam .

A takie liliowce kwitną w tym tygodniu :::

cats10.jpg

cats11.jpg

cats12.jpg

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 03 Sie 2012 22:48 #59168

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A ja tam wolę jeżówki :woohoo: piękna kolekcja :bravo:
.... kurczaki sama już nie wiem te liliowce równie zachwycające :lol:

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 04 Sie 2012 18:25 #59292

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Pamelko ale Twoja kolekcja jeżówek też zachwyca i jest wcale nie mała . A liliowce i owszem ale tylko te takie ciekawe i nowsze odmiany ...te starsze już takie pospolite .

Dzisiaj może hosty

FantasyIsland.jpg

FireandIce.jpg

Fireworks.jpg

GypsyRose.jpg

HandsUp.jpg

Rainforest.jpg

Tortifrons.jpg

TouchofClass.jpg

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 05 Sie 2012 19:33 #59447

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Jeżówki :hearts: :hearts: sama słodycz ale piękne są jak kwitna kępą , pojedyncze nawet najpiekniejsze nie maja takiej siły rażenia , reszte tez kocham liliowce , flkosy , hosty piękne :bravo: :bravo: .......... no róze to nie moja bajka ale na pewno znajda wielu kibiców :happy3:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 05 Sie 2012 20:36 #59466

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
A ja tam wolę duże zdjęcia!
Ale mimo wszystko widzę ;) , że jeśli już róże, to w pąkach... Takie właśnie wolisz?
Jeżówek całe mrowie...A jeśli jeszcze powiesz, że wszystkie na przykład Ci przezimowały...to...to...Nie wiem, co zrobię! :rotfl1: Może przeprowadzę się do Szczecina? :rotfl1:

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 12 Sie 2012 17:53 #60926

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Miruś czyli mamy podobny gust ...róże to moje M ..mnie jakoś tak nie powalają . Ja lubię rośliny które z daleka widać i te które widać dopiero pod mikroskopem ;)

MartuśNie mogę Ci powiedzieć czy wszystkie przezimowały bo nie wszystkie miały etykietki ...a te co miały to raczej ...jednej nie mam ...a jedna jest wielkości zapałki ...zresztą u mnie jeżówki mają rożne rozmiary .
Co do zdjęć to masz rację duże to duże wszystko widać a jak jest duże zbliżenie to widać jeszcze więcej albo widać to czego czami nie widać ....dzisiaj takie zdjęcia :whistle:

DSC_0069.jpg

DSC_0068.jpg

DSC_0065_2012-08-12.jpg

DSC_0064.jpg

DSC_0063.jpg

DSC_0053_2012-08-12.jpg

DSC_0055_2012-08-12.jpg

DSC_0061.jpg

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 12 Sie 2012 21:26 #60982

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Nawet jeśli zdjęcie jest duże, ale zbliżenie też duże, to z kolei nie wiadomo, co widać! :rotfl1: Generalnie zaglądałaś do wnętrza kwiatów, tyle wiem! ;) A co to za kwiateczek na trzecim zdjęciu od dołu?

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 12 Sie 2012 22:01 #61004

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś no nie tylko kwiatków ...po kolei pierwiosnek , pelargonia , lilia , lilia , choina , biały kwiatek z fioletowym środkiem to Anemonopsis macrophylla ,dalej dzwonek , następnie kwiatek Ophiopogon chingii .

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 15 Sie 2012 21:33 #61615

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
No! I wszystko jasne! :lol:
A tak chciałam spytać,czy znana kolekcjonerka ze Szczecina posiada w swojej kolekcji jakieś na ten przykład...dzielżany! :rotfl1:
Ewa, a na tych jesiennych targach w Berlinie są, widziałaś? Odpowiadaj szczerze, to zupełnie neutralne pytanie i nic za nim nie idzie! :rotfl1: :rotfl1:

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 15 Sie 2012 21:44 #61626

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Imponująca kolekcja jeżówek. Na rynku widuję ich coraz więcej i coraz piękniejsze. Człowiek nie nadąża za producentami. Już się cieszymy, że coś mamy, a tu pojawia się jeszcze coś piękniejszego. Zgromadziłaś wspaniałe odmiany.

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 16 Sie 2012 08:54 #61704

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś myślę że będą choć ja się nigdy za takimi "miotłami " nie rozglądałam ale Niemcy się lubują w takich roślinach . Ale teraz zastanawiam się czy nie sprawić sobie coś takiego ...kwitnie toto do późnej jesień . Zerknę też na kiermasz jak będzie we wrześniu w Szczecinie .

Witaj Wandziu troszkę się uzbierało tych jeżówek , a jak jeszcze w tym roku mi nie zginęły :) to wypadałoby powiększyć kolekcję ...tylko które wybrać jest tyle nowości , kilka jeszcze przybyło w tym roku jak 'Greenline '- będzie jeszcze kwitła , 'Tangerine Dream' też powinna już kwitnąć , do tego jeszcze 'Mama Mi' i 'Summer Salsa'. A ile jeszcze zostało ...może coś z nowości będzie w Berlinie to sobie jeszcze zakupię .

Dzisiaj coś z cienistego ogródka moja mała kolekcja języczników :

Jzycznik01.jpg

Jzycznik02.jpg

Jzycznik03.jpg

Jzycznik04.jpg

jzycznik05.jpg

Jzycznik06.jpg

Jezycznik07.jpg

Jzycznik08.jpg

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 16 Sie 2012 22:26 #61932

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
A pokazać Ci, jak wygląda mała kolekcja języczników? :rotfl1: Trzy albo i dwa, bo jeden w końcu padł... Walczył, walczył...i nie dał rady! To jest wielka kolekcja języczników! Skąd Ty masz tyle cienia na nowej działce?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.709 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum