TEMAT: Domek na prerii

Domek na prerii 16 Lut 2013 12:13 #124447

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Sąsiadami to się nie przejmuj.
Kiedyś gdy kosiłam trawę (bo lubię) przygadała mi jedna sąsiadka, że jakobym służącą była, bo muszę robić coś TAKIEGO... czego ona nie może, bo mieszka w bloku. :P Przy tym porównała mnie do pospólstwa jakiegoś, nie wiem co to miało wspólnego z czynnością(??), którą ktoś sobie wykonuje dla przyjemności. :think:

Odwarknęłam już nieźle poirytowana i z należną wyższością :laugh1: , że pochodzę ze szlacheckiej rodziny i tylko zapomniałam do koszenia założyć swojego herbu rodowego. :funnyface: :rotfl1: Szybko udała się w kierunku swojego bloku i oddaliła się od "moich włości".
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Domek na prerii 16 Lut 2013 16:32 #124535

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Melduje sie z powrotem :P Jest 9 rano; lekcje odpuscilam bo nie bylam w stani eotworzyc oczu jak mi alarm zadzwonil :oops:
Heh, PRL byl tez za mojego dziecinstwa, ale czuje pewien sentyment do filmow z tamtego okresu. Lubie Misia, ale Rys juz nie jest taki smieszny; Czterdziestolatka, ale "Czterdziestolatek 20 lat pozniej" juz taki fajny ni ejest; do filmu "Motylem jestem" z Karwowskim jeszcze nie dojrzalam, choc od pol roku stoi na polce; Kingsize jest srednio smieszny i do tej kategorii spadla Seksmisja. Nadal lubie Czterech pancernych i "Nie lubie poniedzialku",

Na swoj czas czeka tez kolekcja filmow z Luisem de Funesem (a propos, wiedzieliscie ze kochal roze? Na starosc kupil sobie zamek i tam hodowal roze), kiedys smieszyly, a teraz wymagaja pewnego stanu ducha zeby je obejrzec , i nie mowie tu tylko o serii o zandarmie. To samo z Allo Allo. Probowalam ogladac i nie dalam rady, a przeciez zasmiewalam sie do rozpuku X lat temu, gdy lecialo w polskiej TV...

Danielo-dziekuje za wsparcie. Jak pisalam, zwykle ludzie sa bardzo zyczliwi. ktoregos dnia starszy pan zapukal do moich drzwi ze jest naszym saisadem z konca ulicy i pytal gdzie i za ile kupilam zwir, bo on tez mysli cos takiego zrobic na swoim podworzu. Innych sasiadow z drugiej ulicy poznalam, gdy zatrzymali sie przejezdzajac samochodem, gdy prowadzilam psice i zapytali, czy ja nie jestem z tego domu, ze mam piekny ogrod i widza mnie caly czas przy pracy i ze psy sa sliczne. Zapraszali zebym ich odwiedzila; nawet wczoraj sie tak zatrzymali samochodem na pogawedke; zaprosilam ich do nas ale grzecznie odmowili, ze on sie porusza na wozku i wieksozsc domow jest dla niego niedostepna; ale z checia wpadna kiedys zobaczyc ogrod. I to jest bardzo mile.
A jutro o 1.30 wpadnie komisja Master Gardeners zakwalifikowac (ewentualnie) moj ogrod...tak popatrzec to az wstyd ze nic nie jest skonczone, ale z drugiej strony...wizyta "show and Tell" bedzie w lipcu bodajze, wiec mam czas.. :think:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Domek na prerii 16 Lut 2013 16:40 #124538

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
WOW to się medialnie robi :bravo:
Dlaczego się nie dziwię :silly:
Ostatnio zmieniany: 16 Lut 2013 16:40 przez pamelka.

Domek na prerii 16 Lut 2013 16:44 #124542

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Do lipca, to tam będzie już - w tym tempie - prawdziwa oaza. Fiu! fiu! :whistle:

Oczywiście moja przypowiastka pokazuje tylko, że różni są ludzie. Na ogół są to bardzo miłe rozmowy i szczere zainteresowanie. Jeszcze bardziej lubię te działkowe, jednak ludzie którzy babrają się w ziemi inaczej trochę patrzą, niż miastowe lajkoniki. Z rozmów z działkowcami więcej się WYNOSI, jakkolwiek nie odczytywać znaczenia tego słowa - dosłownie czy w przenośni.

Doszłam do wniosku, że ze znajomości na forum też się dużo wynosi. Nawet bardzo. ;)

Kogel-mogel to taka komedia o dziewczynie ze wsi, która uciekła przed ślubem, bo chciała studiować. Gdy się nie miała gdzie podziać, przypadkowo została nianią u państwa robiących karierę zawodową (on był naukowcem). ;)

Domek na prerii 16 Lut 2013 16:54 #124550

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
A co tam, pogadac sobie mozna i o filmach :lol:
Jaki jest Twoj ulubiony film, Jolu? :think:

Danielo-to fakt. Ja od Master Gardeners dowiedzialam sie o tych miejscach ze sciolka i gdzie kupowac wszelkiego rodzaju kamienie. A ja z kolei im pokazujke, ze ogrod niekoniecznie musi byc z bylin i roz Knock Out (bardzo zachwalane w czasie zajec, ze nie potrzebuja opieki, dla mnie bzdura, bo kazda roza potrzebuje opieki), ze iglaki nie musza byc zielone itp..
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 16 Lut 2013 17:08 #124556

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Miałam na myśli raczej ... Master Gardeners i "show and Tell" ;)
Moim faworytem jest ostatnio The Mentalist :woohoo:
Mieć takie umiejętności to jest coś :happy4: A że w sieci znalazłam doskonałe źródło przeglądam 5 sezonów :happy3:

Domek na prerii 16 Lut 2013 17:13 #124561

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
To mozecie sobie z Davidem podac rece-the Mentalist to tez jego ulubiony serial, obok Walking Dead . Jeszcze ten pierwszy moglismy ogladac razem, ale ten drugi..wole poczytac ksiazke :P
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 16 Lut 2013 17:29 #124569

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
A widzisz, wiemy co dobre :woohoo:
Również oglądamy z M, to nasz takie wspólne, kino domowe :wink4:

Jakaś taka moda teraz na zombie się zrobiła i w polityce także :rotfl1:
Ja unikam horrorów o zombie, wolę prapsychologię ;)

Domek na prerii 16 Lut 2013 17:33 #124575

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Heh, ja tez; ciagle nagrywam na History i NG bodajze rozne serie o parapsychologii, starozytnych kosmitach itp. Super sa :P
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 16 Lut 2013 17:47 #124586

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Daniela wrote:

Kogel-mogel to taka komedia o dziewczynie ze wsi, która uciekła przed ślubem, bo chciała studiować. Gdy się nie miała gdzie podziać, przypadkowo została nianią u państwa robiących karierę zawodową (on był naukowcem). ;)

Danielo zapomniałaś dodać że męża / okropnego safandułę /wybrał jej ojciec , nawet ją więził w pokoju żeby zmusić do ślubu .

Genia

Domek na prerii 16 Lut 2013 17:53 #124593

• Daniela
  • Daniela's Avatar
e-genia wrote:
Danielo zapomniałaś dodać że męża / okropnego safandułę /wybrał jej ojciec , nawet ją więził w pokoju żeby zmusić do ślubu .
Genia

Nie zapomniałam, ale chcąc zachęcić Plantę do obejrzenia, jedynie nie chciałam zdradzać całej fabuły. :P

Ty tu Pani Pogorzelska (sic!) dyrdymały stroisz :funnyface: , a ja przygotowałam w "Dwóch ogródkach" odnośne przybliżenia sosenki. ;)

Domek na prerii 16 Lut 2013 17:54 #124595

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
To prawda :teach: wielce zajmujące :)
Niedawno oglądałam Demony / The Devil Inside z 2012 roku.
Film o opętaniu i egzorcyzmach zrealizowany jak dokument B) Mocny.
Przymierzam się do nowej produkcji Egzorcysta - moje spotkanie z Gabrielem Amorthem , dokumetalny zapis rozmów z papieskim egzorcystą B)
Takie to moje ... upodobania :silly:

A propos sci-fi oglądałaś Prometeusza najnowszy film Ridleya Scotta?
Ostatnio zmieniany: 16 Lut 2013 17:57 przez pamelka.

Domek na prerii 16 Lut 2013 18:13 #124608

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
O opetaniu wole nie, choc bardzo lubie ksiazki o duchach-jeslibys kiedys miala szanse, jest seria ksiazek o roznych stanach, zaczynajacych sie od "weird.." Sa tam opisane miejsca z roznymi legendami, fenomenami, ale tez po prostu niezwykle miejsca ktore warto odwiedzic.
Te serie dokumentalne np Ancient Aliens mozna tez kupic na Amazonie, nie kosztuja duzo, tak sobie kupilam 1 sezon i tez na razie czeka. Prometeusza nie ogladalam, hmmm....moze byc ciekawe :think:
Przez Was poszlam obejrzec moja kolekcje polskich filmow i wychodzi na to, ze musze dokupic ten Kogel Mogel :devil1:
Mam tez Janosika i Pana Samochodzika-jak lubilam ksiazki tak nie moglam przebrnac przez filmy o panu Smaochodziku, choc kupilam wszystkie.

Przyznam ze to wszystko z tesknoty za kontaktem z jezykiem.. :oops:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 16 Lut 2013 18:44 #124630

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Znalazłam Ancient Aliens online, dziękuję obejrzę :lol:
No tak, niektórzy nie są skłonni do oglądania wspomnianych filmów.
Kogel mogel koniecznie, sympatyczna komedia. A potem jej dalszą część, zdaje się Galimatis, czyli kogel-mogel II ;)
Ostatnio zmieniany: 16 Lut 2013 18:46 przez pamelka.

Domek na prerii 16 Lut 2013 19:03 #124642

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
O mamo ! Ale macie upodobania filmowe :woohoo: :blink:

Duchy ? Egzorcyści ? O ,nieee.....

Domek na prerii 16 Lut 2013 19:37 #124663

• mosewa
  • mosewa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
magdala wrote:
O mamo ! Ale macie upodobania filmowe :woohoo: :blink:

Duchy ? Egzorcyści ? O ,nieee.....

Ja także nie lubię się bać. Dosyć strachu mam w pracy na codzień :dry:
Luię dobrą sensację i przygodę, ale na pierwszym miejscu jest kanał Animal Planet, Discowery (nie pamiętam pisowni) i Historia oraz Kultura :) no i Kino Polska, gdzie dają wszystko to co lubię :wink4:
Ewa
“Kiedy przeczytam nową książkę, to tak jakbym znalazł nowego przyjaciela, a gdy przeczytam książkę, którą już czytałem – to tak jakbym spotkał się ze starym przyjacielem.”

Dwa Świerki

Domek na prerii 16 Lut 2013 20:19 #124687

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
No , migrena troche odeszla i p[oszlam dokonczyc rozladowac sciolke-maz wczoraj zglosil zapotrzebowanie na pickupa, jesli ma rozebrac ogrodzenie :lol:

No i zaczyna naprawde ladnie wygladac:

DSCN3552.JPG

Chyba jednak w poneidzialek pojade zamowic wiecej kamienia..
DSCN3553.JPG

Mosewo- chccialbym miec Kino Polska, ale nie ma w naszym pakiecie. Animal Planet ogladam na codzine, zwlaszcza Animal Cops; fajne jest tez HGTV o domach, czasme maja tez urzadzanie ogrodow.

Magdalo-no co ty...nie trzeba tylko ogladac tego przed snem :wink4:

Jolu-popatrze w nagrywarce tytuly innych serii i Ci podam. Wiem ze mam pare odcinkow o starozytnych bogach i tajemnicach Majow. A jak bede znowu miec przyplyw gotowki na zamowienie do Merlina, to kupie i Kogel Mogel. Na liscie chciejstw mam juz nowe ksiazki Pilipiuka, choc przyznam ze troche zaczal mnie meczyc. Kupowalam tez wszystkie ksiazki Chmielewskiej, ale na ostatnia zal mi pieniedzy, przeczytalam ebooka i ...to juz nie jest to :dry:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 16 Lut 2013 23:21 #124805

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Masz rację, faktycznie fajnie ci to wyszło :) Kamienny krawężnik wygląda super a nie boisz się, że kamienie będą się przesuwać?
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.674 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum