TEMAT: Domek na prerii

Domek na prerii 17 Lut 2013 19:48 #125282

• mosewa
  • mosewa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Twoje suki są kastrowane/sterylizowane? Nie masz problemu z psimi kawalerami? :jeez:
Ewa
“Kiedy przeczytam nową książkę, to tak jakbym znalazł nowego przyjaciela, a gdy przeczytam książkę, którą już czytałem – to tak jakbym spotkał się ze starym przyjacielem.”

Dwa Świerki
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Domek na prerii 17 Lut 2013 19:50 #125284

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
e-genia wrote:
Diano kiedy zobaczyłam te miecze to aż mi ciarki przeszły ,

Policja szuka sprawców nocnego napadu na 29-letniego mieszkańca Żyrardowa (Mazowieckie). Mężczyzna został zaatakowany ostrym narzędziem. Odcięto mu prawą dłoń i trzy palce u lewej ręki.

TO NIE BYLAM JA :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

A na watek zajrze :hug:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Domek na prerii 17 Lut 2013 19:52 #125287

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Diano no to kamień z serca :rotfl1: :rotfl1: :happy4: :happy3:

A pieski to mają wygodę :jeez:

zaprazam
Ostatnio zmieniany: 17 Lut 2013 19:53 przez e-genia.

Domek na prerii 17 Lut 2013 19:55 #125291

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
mosewa wrote:
Twoje suki są kastrowane/sterylizowane? Nie masz problemu z psimi kawalerami? :jeez:

Kastrowane byly. Ale co jakis czas i tak mam psy sasiadow jednych, drugich, trzecich...
Wczesniej jeszce znalazlam bardzo ladnego i bardzo wychudzonego owczarka pirenejskiego. Zadzwonilam do Animal Control, zeby go zabrali, po nakarmieniu i napojeniu czym mialam. Byl owczarek szkocki z obroza z nr telefonu-zadzwonilam, przetrzymalam pol dnia, nikt nie odbieral, w koncu wypuscilam z nadzieja ze znajdzie swoj dom. Bialo-szarego pitbula trzy razy wysylalam do schroniska.
Najwiekszym problemem sa te jelenie, jedzace moje rosliny; 15 bezdomnych kotow obsikujacych iglaczki i psy sasiada po lewej biegajace mi po mlodych roslinkach i obsikujace drzewka.
Reszta , dziekuje, w porzadku :P
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 17 Lut 2013 19:59 #125297

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
E-geniu-wlasnie policzyl mi maz ze nowy wybieg dla nich bedzie miec 1,4 akra czyli 5640 metrow kwadratowych. Bedzie gdzie biegac! :lol:

Poza tym, wiesz jak krew zle wplywa na stal wysokoweglowa? Miecz moglby mi od tego zardzewiec! :rotfl1: :rotfl1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 17 Lut 2013 20:07 #125301

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Niby tematy z pogranicza makabry :supr: , a i tak musiałam się pogodynką zasłaniać :rotfl1: :rotfl1:

Domek na prerii 17 Lut 2013 20:20 #125317

• Nemo
  • Nemo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 215
Wy od razu o makabrze...
Tanto jest przydatne... np manicure po pracach ogrodowych zrobić można...

Domek na prerii 17 Lut 2013 20:57 #125348

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Mój zięć sobie sprawił też takie miecze... zaczęłam się właśnie zastanawiać, czy to nie na teściówkę :woohoo: :rotfl1:

Za młodu nie potrzebowałam mieczy, ani żadnej broni, bo byłam zdeklarowaną pacyfistką. Kolega - ze względu na moje częste kłopoty z nachalnymi "adoratorami" - nauczył mnie samoobrony. Chodziłam na treningi i opanowałam elementy judo oraz karate. Dzisiaj - Ci którzy znają mnie osobiście domyślają się dlaczego - mój T żartuje, że nie ma się co mnie bać, bo "przedszkole zamknięte i nie ma kto nogi rozbujać". :rotfl1: Ale swego czasu moje treningi bardzo się przydały. Niestety skuteczność miałam na tyle wysoką, że przesłuchiwano mnie na okoliczność "użycia sztuki walki" na ulicy. :funnyface:

Na to wszystko i na koniec przypomina się znany fragment Indiany Jonesa, gdy jakiś autochton wymachiwał na niego maczetką :supr3: i Indi zwyczajnie go postrzelił. :P :laugh1: Cóż zatem miecze czy sztuki walki znaczą... :lev:

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:04 #125353

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
no takim to wygodnie......a nie warczą ani nie kłapią zębami jak ktoś inny chce się położyć na tej części łóżka? :P
bo byś nie uwierzyła ale moja świnka - Julcia jak u mnie leży i mama chce coś mi pokazać i dotyka mnie dłonią albo tylko delikatnie położy rękę to Julka szybko wstaje i kłapie zębami i jeśli mama szybko ręki nie zabierze to ją ugryzie - a zębiska to ona ma....potrafi ugryźć aż do krwi :rotfl1: broni mnie jak nie wiem co :rotfl1:
mnie poliże po brodzie, po ręce, a mamie najchętniej to palce by odgryzła :rotfl1:

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:07 #125358

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Też od dziecka słyszałam, że świnki są wszystkożerne. :woohoo: :whistle: ;)

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:15 #125368

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
hehe no miałam już 4 świnki przedtem ale ta przebija wszystko.....potrafi z apetytem zjeść kawałek szynki albo kurczaka......więc jest takim kanibalem :rotfl1:

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:17 #125370

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Tym oprawcom z Żyrardowa to powinni za karę też ręce odrąbać, mamy jednak za liberalne prawo. Tylko najpierw muszą ich znaleźć bo jak dotąd pod ziemię się zapadli. Ja zawsze wieczorem boję się po tym mieście spacerować, a teraz tym bardziej kiedy dzieci dorosły i często muszą się w nim znajdować w drodze ze szkoły lub do szkoły. :angry:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:38 #125385

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Kiedys chlopstwo na kosy walczylo, dzis maja miecze i maczety :think:

Taaa..czubek tanto jest swietny do wydlubywania brudu zza paznokci. I pedicure zrobic, kallus z piet sciac. To narzedzie , ktore kazda dama powinna z soba nosic! :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Shirall-ja mialam chomika, ktory jadl kielbase z musztarda-potrafil zwinac z kanapki na talerzu. Pila herbate i kawe z dosc wysokich i waskich szklanek-niezapomniany byl widok ...ehem..tylnej czesci chomiczki rozkraczonej i trzyajacej sie pazurkami za brzeg szklanki, podczas gdy reszta chomika byla w szklance i spijala resztki. Za kazdym razem trzeba ja bylo wyjmowac, bo sama juz nie dawala rady wylezc. Kradla nam monety-co od razu bylo widoczne bo leb sie robil za ciazki i raczej wlokla glowe za soba niz ja niosla. Kradla tez male nozyki do warzyw i aportowala jak pies..

Psice nie warcza, raczej usiluja byc jak najblizej Ciebia a najlepiej lezec na czlowieku, wtedy tylko sapia, szcesliwe. Czasem musze jednak dawac Xeniei kuksanca, bo chrapie :sleep:

Ja tez trenowalam karate za mlodu. Ale mieczem chcialabym nauczyc sie walczyc. Mialam plany na te zime-ale zostaly zredukowane z racji zbyt malej ilosci wolnego czasu no i zdrowia. Ale i tak sie naucze :lol: Kupilam sobie kilka DVD z lekcjami kendo :rotfl1:

Wycieczka przyjechala, ok 10 osob w dwoch samochodach. Pokazywalam im ogrod, Dave tez strzelil gadke o nawadnianiu podpowierzchniowym, kiedy nagle z boku domu wystrzelily dwa czarne pociski...to nasza kochana corka otworzyla drzwi i psy skorzystaly. Polecialy do sasiadow szukac kotow. Ale Dave zrobil nasz wyprobowany numer, podjechal samochodem i otworzyl drzwi, psy zaraz wparowaly do srodka szczesliwe ze na wycieczke jada :devil1: .
No, ciekawe, jakie wrazenie wywarl nasz pokaz na wycieczce i czy zostaniemy zakwalifikowani do Show and Tell :wink4:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:45 #125393

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
haha to fajnego miałaś chomika :rotfl1:
Julka też zachowuje się jak pies, jak biega po pokoju i usłyszy, że ją wołam to biegnie tak szybko, że trzeba czasami uważać pod nogi by jej nie zdepnąć albo nie kopnąć choć rzadko to się zdarza :rotfl1:
to kochane masz psiaki :hearts:

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:48 #125397

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Pieski też chciały aplikować do programu, być może do całkiem innego typu: "Show and Tell: jak smakują goście" :funnyface: :devil1:

Może załatwiły sobie całkiem inny program niż wcześniej planowałaś. ;)

Domek na prerii 17 Lut 2013 21:59 #125409

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Daniela wrote:
Chodziłam na treningi i opanowałam elementy judo oraz karate. Dzisiaj - Ci którzy znają mnie osobiście domyślają się dlaczego - mój T żartuje, że nie ma się co mnie bać, ale swego czasu moje treningi bardzo się przydały. Niestety skuteczność miałam na tyle wysoką, że przesłuchiwano mnie na okoliczność "użycia sztuki walki" na ulicy. :funnyface:

O, kurcze!!
A ja w sobotę spotkam się z Danielą ...
Obiecuję ,że będę grzeczna :tongue2:

Domek na prerii 17 Lut 2013 22:30 #125436

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
Uwazaj, bo sie zezlosci to ci nerki wybije przez uszy :rotfl1: :rotfl1:

Danielo- taaak...ogladaly program "Gotuj z Ramsayem" :rotfl1: :rotfl1:

Shirall-inaczej bys spiewala, gdybys usilowala spac pod 50 kg pieskowa "kolderka", ktora zrzucic sie nie daje...Wstajesz bardziej obolala niz kladlas sie spac :devil1:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Domek na prerii 17 Lut 2013 23:24 #125460

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Magda,
jak mnie poznasz to się zdziwisz, no a z pewnością przestaniesz bać domorosłych karateków. :rotfl1:

Diano,
myślisz, że nie ma bardziej ekstremalnych przypadków spania z psami niż Twoje? To wyobraź sobie spanie na łóżku polowym z czterema yorkami oraz jedną chichuachuą (zwaną dalej Mają) - w stylu dwa po bokach, a dominujący na głowie. :crazy: :bad-idea: Dobrze, że moje "zastępstwo" trwało tylko tydzień, bo moje spanie w jadalni(!) z tą bandą destrukcyjnie (i izolująco) wpłynęło na nasze małżeństwo. :funnyface: Maja po oddelegowaniu pozostałej psiarni do swojego stałego miejsca pobytu, zrozumiała, że nie musi uzasadniać swojej przewodniczej roli domowego stada śpiąc na mojej głowie. :crazy: A poza tym przypadkiem, była to niesamowicie spokojna i grzeczna psica. :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.519 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum