TEMAT: Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 11 Wrz 2013 00:37 #191739

• Poll
  • Poll's Avatar
marzenaF wrote:

DSC07913.JPG

No jasne...Dżaźnić się chcesz??? :flower:

Zielone okna z estimeble.pl

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 11 Wrz 2013 00:48 #191742

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Pol te to pikuś ! Ja aż westchnęłam w palmiarni jak wyszłam w te paproty ! Od takich 6-cio a chyba i wyższych do mikroskopijnych ! Ah co za cuda<3 Całe ściany paprot :-D dookoła one i ja ... Widzisz to Pol? No paprociowy orgazm :woohoo: powiedziałam toorajuśku :oops: musiałam ;)
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 11 Wrz 2013 00:49 #191743

• Poll
  • Poll's Avatar
W Palmiarni, to rosnie to, co na wolnym powietrzu nie dałoby rady...takie paproty, to mnie mniej interesują kotuś. :kiss3:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 11 Wrz 2013 01:03 #191746

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Błąd trzeba się interesować wszystkim :teach: a jak się nam klimat zmieni , na no nie od razu może na afrykański .... No ,ale na angielski na przykład ? Od razu będziesz wiedziała co i jak , i jaką wybrać ;) Te drzewiaste imponujące , pakuję mandżur i jadę do dziecka twego too England ! O!

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 15 Wrz 2013 20:10 #192680

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Marzenko piękne zdjęcia, ciekawa fotorelacja, dziękuję. :flower1:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Wrz 2013 21:17 #192969

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Powołanie do paproci ciepłolubnych w sobie odkryłaś? To bardzo kosztowne powołanie... Szklarnię masz, ale ogrzewanie zimą drogie! ;) Musiałaś do tej palmiarni wchodzić? ;)
A tyle ładnych roślin na stoiskach było... I na zmianę klimatu czekać nie trzeba! A też wysoko wyrosnąć potrafią! takie dzielżany na przykład! :lol:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Wrz 2013 21:59 #192989

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Dobrze że Marzenka nic więcej nie kupiła bo z piątku na sobotę miała zmasowany atak dzików na działeczkę ....zrobiły spory bałagan ...szkoda że Marzenka zapomniała zrobić fotorelacji bo do dzisiaj to już wszystko ogarnięte :)
Przymierzyły się nawet do Artamkowych irysów ale ich nie zjadły widać niedobre :happy: :happy:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Wrz 2013 22:05 #192992

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dzicy ;) na Marzenkowej działce? :lol: A ogrodzenie to co, przefrunęły? ;)
Specjalnie takie niedobre w smaku irysy wybierałam! :rotfl1:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Wrz 2013 22:07 #192995

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
marzenaF wrote:
DSC07969.JPG

i coś dla Pamelki !
DSC07970.JPG
Dziękuję Marzuś :kiss3: dziękuję :hug:
Nawet nie wiesz, jak mi humor tą fotka porawiałaś :) i że pamiętałaś :flower1:
Wycieczka piękna :woohoo: miałyśmy propozycję jechać z Wami tylkoooo .... daleko, straśnie daleko od nas :jeez:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Wrz 2013 22:11 #192997

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
No było ogrodzenie ale znalazły jakąś dziurkę i wlazły , nie tylko jej działeczkę zryły sąsiednia wyglądała jak by ktoś pługiem ją przeorał .
Dziewczyna mocno się zdenerwowała ale nóżką trawnik przydeptała iryski i pory s powrotem wsadziła a na kiermaszu ogrodniczym kupując klonika i kulki iglase mocno się pocieszyła :whistle: :whistle:

Pamelko oj tam oj tam daleko ...a jaka wycieczka ...a ja do Was to co teleportowałam się :happy: :happy:
Ostatnio zmieniany: 16 Wrz 2013 22:12 przez evastyl.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Wrz 2013 23:33 #193019

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Martulu, no musiałam nosa wściubić ,całkiem jak te dziki ryja :mad2: Z tym powołaniem ,to nie tak jak myślisz .... prędzej na wyspy bym się przeprowadziła ;) Muszę jednak przyznać ,że w szklarni było zimniej jak na zewnątrz! Hm.. ciekawe ,prawda? Co do dzielżanów ,nie mówię nie :whistle: Z tym ,że tym niższym :happy4: One też podsychają od dołu ,podsadzać by trzeba było, jeszcze bym coś poknociła i takie nagusy musiała oglądać ;) Moje dziki to nieloty ,za to płoty mam od skarpy w nie najlepszym stanie
:unsure: Całe szczęście ,że tylko trawnik do góry (_)_) -ą wywróciły ,to się poskładało ,przyklepalo ,udeptało i może będzie hulać :cool3: Ze swej strony składam serdeczne podziękowanie za tak niesmaczne irysy! Niestety teraz to już kolorowe jarmarki mi z nich wyjdą :angry: ,a chciałam kolorami ,po pańsku ;)
Trudno/świetnie i tak jestem zadowolona ,ze takie paskudztwa przyszło mi dostać ! :rotfl1: :P

Jola.. najważniejsze ,że jest pani zadowolona! Clematis bardzo urodziwy ,o takich srebrzystych listkach ,godnie Cie reprezentował! Może wiosną uda się Was zmobilizować ,a jakby tak samolot? :teach:

Ewciu, no popatrz jakie cholery dzikie ,nienapasione , a Ty wiesz ta baba obok powiedziała ,że ode mnie przyszły pfff ,a jej płot tez w rozsypce :mad2: Zobaczymy teraz ,po dwóch dniach czy aby znowu stołówki sobie nie otworzyły :angry: Oj ,żebyś wiedziała z tym pocieszeniem :happy4: Tak! Jak niewiele świrowi ogrodowemu potrzeba ,choć 2 stówki i banan na buzi ;) No oczywiście jak likwidowałam warzywnik ,bo mówiłam już ? No jeśli nie mówiłam ,to przenoszę obok szklarni! Z przodu będzie rabata ,lekko odgradzająca od świata ;) No ,ale znów odbiegłam od tematu.. Ja moja pomocnica stała i dziury mi w brzuchu wierciła ,no kop, sadź już to! No wtedy nie było ,już tak miło ;) :unsure: No cóż zmusiła mnie ,to i posadziłam ,ale nie wszystko :silly: Wrażenia estetyczne trzeba dawkować :rotfl1:

Pokazywałam już ,e chyba nie! Przedstawiam państwu, mój TALON NA BALON :happy3:

Może ktoś wie cóż to jest ,przybyło znikąd ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 16 Wrz 2013 23:33 #193020

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Martulu, no musiałam nosa wściubić ,całkiem jak te dziki ryja :mad2: Z tym powołaniem ,to nie tak jak myślisz .... prędzej na wyspy bym się przeprowadziła ;) Mus

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 17 Wrz 2013 08:07 #193038

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
O coś Ci nie wyszło z tym talonem ...a i Marcie odpisujesz dwa razy ... :happy2: :happy2:
A już jakieś palny jak wykorzystasz balon ...talon :happy4: pewno mówiłaś ale ja taka nie pamiętliwa jestem :hammer: :hammer:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 17 Wrz 2013 09:48 #193055

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marzuś sprawdziłam loty :think: najbliższe lotniska w Gdańsku :silly: lub .... Oslo :rotfl1:
No to chyba lepiej byłoby podjechać :wink4:
Na wyspy powiadasz :whistle: ale tam pada ciągle :lol: i zimy już nie tak łagodne, jak dawniej :bad-idea:
Mam nadzieję, że Wam z kolei uda się dojechjać na kolejny zlot do Sulejowa, odległości sprawiedliwe dla większości :happy4:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 17 Wrz 2013 10:47 #193068

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
To do Szczecina od Was nie latają :( to chyba lepiej od razu do Berlina .
A o wyspach coś Marzenka wspominała ...i jeszcze mówiła że mnie zabierze ...tylko kiedy może na wiosnę co tam deszcz nam nie straszny ubierzemy się w wodery i sztormiaki .
Co do Sulejowa to już cichaczem snujemy plany , może jeszcze kogoś zabierzemy ...szkoła skończona to nie będzie wymówek :happy2: :happy2:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 17 Wrz 2013 11:07 #193073

• Poll
  • Poll's Avatar
marzenaF wrote:
.... pakuję mandżur i jadę do dziecka twego too England ! O!

Noooo, nareszcie, jakaś ( w miarę) męska :lol: decyzja.Obie my osierocone sieroty, pozyjemy sobie tam za wszystkie czasy. :lol: ...ino za co? :rotfl1: Chyba... :idea2: ...ze Ty będziesz utrzymywać mnie a ja Ciebie. :rotfl1: Dziecko me - jak to juz wielokrotnie pisałam/mowiłam- dziwnym jest....zupełnie like ( tak z wyspiarska już napiszę, ćwiczyć trza przecież), jak jego mamusia. :coffe:

Dzikie, włażą takze do Jędrzejówki...Przeważnie sarny.Nie wściekam sie, choć niejedno mi rozwaliły, ale dzięki temu, że wyjadają żołędzie, mam ich siewek tylko tysiąc a nie milion. :lol: Doceniam więc. :idea1:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 17 Wrz 2013 11:15 #193074

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
evastyl wrote:
Do Berlina lot 1451 PLN :sick: to juz lepiej umówmy się w londku za jedyne 271 PLN :rotfl1:
Też szormiaki zabierzemy i Marta odwiedzi dziecię :happy4: /jak dobrze, ze moje jeszcze w domu :lol: /.

Szykuje się kolejny spektakularny zjazd :woohoo: już się cieszę :kiss3: :hug:
Ostatnio zmieniany: 17 Wrz 2013 11:16 przez pamelka.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 17 Wrz 2013 12:55 #193099

• grazynarosa22
  • grazynarosa22's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
pamelka wrote:
evastyl wrote:
Do Berlina lot 1451 PLN :sick: to juz lepiej umówmy się w londku za jedyne 271 PLN :rotfl1:
Też szormiaki zabierzemy i Marta odwiedzi dziecię :happy4: /jak dobrze, ze moje jeszcze w domu :lol: /.

Szykuje się kolejny spektakularny zjazd :woohoo: już się cieszę :kiss3: :hug:
Hej kobitki.....robicie zlot w UK ???? to ja z Wami....nocleg bedzie u córci :hearts:
Pozdrowionka.....Grażyna

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.727 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum