TEMAT: Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 31 Sie 2013 00:33 #189773

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
W ramach nastrajania się do meblowania jutrzejszego hostowo - bodziszkowej :jeez: Nastrajam się ,ciekawe co mi z tego wyjdzie ;)

Wspomnieniowo z cyklu był sobie klonik i zaschło mu się :/

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Zielone okna z estimeble.pl

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 31 Sie 2013 12:31 #189808

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marzenko, a dlaczego mu się zaschło, temu klonikowi? Ogrodniczka podlewać zapomniała? ;)
U mnie kloniki też nie bardzo, dwa czas jakiś temu pożegnałam, ale tak mi się podobają, że przymierzam się do zakupu, przymierzam...
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 31 Sie 2013 16:44 #189817

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Mój bladawiec zakwitł dopiero pod koniec 3. roku uprawy :angry: Już go chciałam z nerwów skasować :flower: ale wtedy nagle wybuchł kwieciem... :woohoo:
W związku z powyższym nawet go zaczęłam lubić... a tu mi Koleżanka jeszcze z taką ładna nazwą wystartowała :supr3:
Dziękuje pięknie :thanks: :kiss3: B)

A co tam na hostowej posadzisz? Mów, bom niecierpliwa... z powodu fazy hostowej :rotfl1: Właśnie pakowałam koszyk na funkia.pl :silly:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 31 Sie 2013 21:13 #189851

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
No jak to zapomniała ,no właśnie nie zapomniała! Dalu ogrodniczka myśli ,że to był jakiś podstępny grzyb :evil: Podejrzewam ,że się jeszcze raz do niego przymierzę ,bo bardzo mi taki zwykły/niezwykły pasował właśnie w tym miejscu :silly: Na razie jak to na zawziętą ogrodniczkę przystało z ziemi dziarsko sterczą gałęzie ,bo może ożyje cudownie :rotfl1: Cóż za marzenia nie karzą.... ponoć :lol:

Iwonka no proszę ,cuda się zdarzają :rotfl1: Zachował się jak przystało na prawie świętego ;)
Cóż żeś kobieto do tego koszyczka napakowała? Ja nic nie kupiłam wszystko poprzesadzałam z całego terenu ,niektóre to nawet do miss hosta mogły by pretendować,tak koronkowe miały kiecki :mad2: Dobrze ,że wpadałam na ten pomysł ,bo w ogóle ich widać nie było,a służyły tylko ślimorom/pomorom za stołówkę! Niestety zaskoczył mnie deszcz straszliwy i nie wszystko skończone :( Powalczę jeszcze jutro ,jak aura pozwoli. Mam nadzieję ,że będzie efekt wiosną :D Bodziszki ,hosty,troszkę (niewiele) trawek ,może prymule na skraj rabaty.. Parę żurawek ,ale nie dużo ze dwie ,góra trzy odmiany ( po 3 szt. ) o czerwonej barwie ,tak dla złamania zieloności totalnej ;) Może jeszcze jakaś brunera :rotfl1: :silly: No i z hostowo/bodziszkowej mamy misz -masz ! :P

DSC07861.JPG

DSC07862.JPG

DSC07864.JPG
miss koronkowej sukienki :mad2:

DSC07865.JPG

DSC07871.JPG

DSC07874.JPG

DSC07881.JPG

DSC07885.JPG
Siewka od Małgosi :D

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 01 Wrz 2013 10:59 #189935

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Lubię takie rewolty z okrajaniem trawnika,ja wydzierałam przez lata ale coś przystopowałam,chyba sił zaczyna brakować :( Deszczu zazdroszczę,sucho jak diabli a mnie też czeka kopanie,podlewać coś nie chce się :rotfl1: ,trochę wczoraj pokropiło ale księżowskie to kropienie :rotfl1: ja na kloniki juz nie zasadzam się,piekne są nie powiem,teraz mam bez czarny Eva i ten robi za klonik :happy3:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 01 Wrz 2013 12:32 #189950

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Marzenko :bye:
Akcja "żegnaj lato..." i w moim ogrodzie. Hasło "witajcie nowe rabaty " - jak najbardziej na czasie . Popaduje od rana więc mam nadzieję , że jutro wkroczę ze szpadlem . Też mnie czeka przesadzanie host :flower:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 01 Wrz 2013 19:23 #190009

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
No, no, proszę, jaki przypływ energii! To tak z jesienią nastaje czy po deszczu? ;) Bo u mnie i jesiennie i popadało wreszcie, to czekam... ;)
Widzę, że na hostowo-bodziszkowej nie będzie zbyt ortodoksyjnie? ;) No prawda, że się nie da?

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 01 Wrz 2013 22:32 #190118

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Dzięki za fotki hostowiska, bo na swoje to już nie mogę patrzeć :happy3:

Ja sobie tylko koszyk hostami naładowałam, ale przed kasą dałam nogę porzucając oczywiście towar :happy:

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 05 Wrz 2013 00:15 #190704

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa, no ja też lubię rewolty ,tylko te wydzieranie.... :rotfl1: No nic nie poradzę, no coraz słabsza i coraz grubsza jestem! :unsure: Pot zalewający oczy ,coraz bardziej nie mea gusta ;) Wiesz co z tym bzem, to warte zastanowienia ,no bo te klony to jakieś delikutaśne :evil:

Margolciu ,no to witaj w klubie :dance: Hosty to ja jeszcze rozumiem ,ale jak pęcherznicę wysiudywałam ,to mało kręgosłup mi nie pękł :unsure: No chyba ,że te rozmiaru G ,to może być kłopot :jeez:

Martulu ,energia bierze się kosmosu :rotfl1: Bądź też ,ze strachu ,że znowu mi czasu zbraknie jak ubiegłej jesieni :tongue2: Z tą ortodoksyjnością to faktycznie ,tylko niektóre grupy religijne potrafią sobie poradzić :rotfl1: Ogrodniczce Marzęce ni jak to nie wychodzi :happy4: Może to i lepiej ,jest weselej w ogrodzie!

No Iwąka! Tyś jest miszcz nad miszczami! Ba Ciebie za przykład powinni stawiać! Z tak mądrą polityką finansową ,to Ty byś mogła zostać nową Ministrą Finansów nawet! Bardzo mi się mój pomysł podoba :dance:

Uczcijmy to jakoś..
Może po kwiatuszku ? ;)

Ostatnio zmieniany: 05 Wrz 2013 00:16 przez marzenaF.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 05 Wrz 2013 01:48 #190705

• Poll
  • Poll's Avatar
Noooo, śliczna ta siewka od Małgosi. :) Ciekawa jestem, co z niej za 2-3 latka się wykluje. 'Po kwiatku' , to znaczy tylko po rozyczce??? :huh: Nie przepadam a ostatnio, jakies suche resztki różycowe, boleąnie wbiły mi się pod skórę i musiałam zdać sie na wyciaganie ich (odkażoną) igła. Bolało! :placze: Hosty i paproty nie maja igieł/kolców i za to, podwójnie je kocham! :dance:
Ostatnio zmieniany: 05 Wrz 2013 01:48 przez Poll.

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 05 Wrz 2013 10:22 #190752

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Skoro Marzenka nic nie napisała ...."Chciałam oświadczyć wszem i wobec że egzaminy florystyczne zdany ...można gratulować " :happy4: :happy4:
Za tę wiadomość podziękował(a): marzenaF

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 06 Wrz 2013 10:03 #190912

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Toż i gratulujemy szczerze! :drool: (to była jedyna emotka ze szczerzeniem :rotfl1: )
A skoro florystyczne to i: :flower1: :kiss3:
Pozdrawiam - Gosia

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 06 Wrz 2013 12:43 #190923

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Gratulujemy florystycznie :flower2: :flower2: ............ a na hostowej za dwa lata będzie busz , bez przesadzania się nie obejdzie , uwierz mi wiem co mówię :woohoo: :woohoo:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 06 Wrz 2013 13:24 #190927

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Mireczko, przesadzanie jest na stałe wpisane w ogrodniczy los ;-) Czy to hosty, czy żurawki, czy inne byliny, a nawet róże - non stop się przesadza, bo rosną ;-)
Na początku zawsze jest za rzadko, potem krótko OK, a zaraz potem za gęsto :ouch:

Marzenko, ze względów ekonomicznych (wrodzona oszczędność!!!) i praktycznych (gdzie ja je wysadzę, kiedy się rozrosną???) już nie szaleję z zakupami :-)
Pozachwycam się czasem badylem, nawet pomyślę, że warto by go mieć i tyle.
Coś tam czasem z nudów dokupię, ale zasadniczo - finito ;-)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 06 Wrz 2013 16:32 #190945

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Marzenko taką demolkę, to ja lubię B) :P świetne nowe rabaty, cała masa roślinek dostała mieszkanko :P

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 08 Wrz 2013 22:07 #191298

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Chodzą słuchy, że naładowana energią z kosmosu :rotfl1: udałaś się kosmiczną rakietą Ewy na całkiem ziemskie ;) zakupy... I co?
I jeszcze dodam niepytana, że skoro Siberka zapowiedziała, iż z zakupami finito, to nie należy jej za przykład stawiać! :rotfl1: :happy3:
Gratulacje, rzecz jasna! Rzecz jasna była od dawna, że gratulacje pewne! :)

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 08 Wrz 2013 23:43 #191313

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Gorzatko no nie byłabym taka pewna czy jedyna :happy3: ;) Za gratulację dziękuję pięknie :flower2:

Mirko no coś przez skórę czuję to samo ... Trudno/świetnie Moze się znajdzie ktoś chętny na nadwyżki ,to sobie sam ukopie ;) A mi zrobi luz na hostowej :whistle:

Siberko masz wszystkie cechy jakie powinna mieć nowa Ministra Finansów ,zdania nie zmienię ;)
Muszę im Twoją aplikację podesłać !

Agness ja też lubię ,a najbardziej jak ktos za mnie kopie :rotfl1: :jeez: Tak to mogłabym się meblować codziennie ;)

Martulu no to słuchy Cię nie oszukały ,byłam ,widziałam ,pozwiedzałam i rzuciłam całkiem Ci znajomym tekstem ... Przecież tu nic dla mnie nie ma :rotfl1: Ale zjadłam bardzo przyjemne śniadanko w altanie nad wodą ,zwiedziłam kompleks palmiarni .. Ba nawet zdjęć parę czasnęłam dla Cię ;) Te Twoje hellenium-srenium mam na mysli :rotfl1: Chcesz popatrzeć ?

No to co? Po hellenie? :rotfl1: :funnyface:

DSC07936.JPG

DSC07947.JPG
ulubiony zestawik pani ;)

DSC07949.JPG

DSC07950.JPG

DSC07975.JPG

DSC07977.JPG

DSC07979.JPG
Ostatnio zmieniany: 08 Wrz 2013 23:45 przez marzenaF.
Za tę wiadomość podziękował(a): mag, sd-a, Poll

Spełnione marzenia Marzenki part 2 ;) 08 Wrz 2013 23:54 #191315

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
Teraz przedstawiam kierowniczkę wycieczki 4 osobowej z Panem Radziulem :lol:
DSC07941.JPG

DSC07940.JPG

DSC07933.JPG

no dobra trytomy też były ;)

DSC07930.JPG