TEMAT: Działka Igora - sezon 2012

Odp: Działka Igora 22 Maj 2012 10:22 #38879

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Igor podczytuję relację ze zjazdu na obu forach :coffe: :coffe: ............... i bardzo , bardzo wam zazdraszczam ( przy okazji wycisnę z Anki sprawozdanie ustne , naoczne :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: )

................ czy ten przetacznik variegata to ode mnie ? Jeżeli tak to mów co mu zrobiłeś , że kwitnie ............ u mnie skąpi kwiecia , rośnie raczej dla liści :flower: :flower: ............ ale mógłby zakwitnąć :flower2: :flower2:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Działka Igora 22 Maj 2012 10:32 #38884

• Mutari
  • Mutari's Avatar
  • Gold Boarder
  • GG 501225
  • Otrzymane dziękuję: 41
Hejka Igorze :P
W końcu udało nam się poznać w realu , jak i również miałem okazję podeptać trochę Twojego ogrodu :P Ale mam nadzieję, że nie narobiłem zbytnio szkód :lol:
Jednak zobaczyć Twoje grządki, to nie to samo, co fotki. Ładna , zadbana i opita browarami działka ;) :P :drink1:
Ostatnio zmieniany: 22 Maj 2012 10:33 przez Mutari.

Odp: Działka Igora 22 Maj 2012 10:48 #38893

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
FRAGOLA wrote:
Nowe matki widzę z Ciebie dumne ... :rotfl1:
... Trzeba było identyfikatory zrobic a póżniej jeszcze zamontowac ;)
Dumne, dumne i ciotki także :hug:
Co ja czytam wciąż :silly: obcym kobietom too się przypinało, a 'swoje' znaczy cioteczne same musiały :rotfl1:
Miło było, bardzo miło :kiss3:
Kiedy kolejny raz ??? :silly:

Odp: Działka Igora 22 Maj 2012 15:45 #38965

• Adasko
  • Adasko's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32
A miały po nas pozostać zdeptane grządki i zgliszcza.... następnym razem się postaramy :lol: Tym razem musieliśmy Cię poznać na żywo ;) Miło było tylko za szybko się to wszystko skończyło...
I have studied your dossier and I know your tricks. Do not be so foolish to think you know mine.

Odp: Działka Igora 23 Maj 2012 08:05 #39207

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Oj szybko minął ten czas. Ale nie prędko będziesz miał szczęście do nakłuwania takiej ilości piersi :rotfl1:
Ogród naprawdę niesamowity

Odp: Działka Igora 23 Maj 2012 08:28 #39218

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Igor, ślicznie wygladają te pozawijane rabatki. Obrzeża trawników takie równe, strzyżesz je ręcznie czy taki z ciebie mistrzowski operator kosiarki?
Patriot to jakaś pomylona hosta. Wstaw do identyfikacji.
Czerwiec już wkrótce to trochę zagęści ci się na rabatce hostowej.

Odp: Działka Igora 24 Maj 2012 11:54 #39650

• Ruda2011
  • Ruda2011's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Igorku pięknie się rozwijasz :)
Aż się boję pomyśleć, co będzie, gdy osiągniesz babci Marioli wiek :wink2:
Ze 3 hektary żurawką obsadzisz :whistle: :happy4:
300m2 FRAJDY czyli w ogRODzie Rudej
JESZCZE NIE BYŁO, ŻEBY JAKOŚ NIE BYŁO - MARIOLA "R"

Odp: Działka Igora 24 Maj 2012 22:41 #39827

• Roma
  • Roma's Avatar
Gdybym ja miała tak zagospodarowaną przestrzeń to skakałabym ze szczęścia.Jutro postaram się w moim wątku powstawiać aktualne fotki to może mi coś doradzisz aby pozapełniać puste przestrzenie? :flower:

Odp: Działka Igora 27 Maj 2012 20:23 #40567

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Mireczko, tak to przetacznik od ciebie. Rośnie dosłownie na suchej patelni. Niczym nie zasilany. W tamtym roku nie kwitł w tym postanowił pokazać na co go stać.

Roma, wpadnę do ciebie i zobaczę co tam. Ja mam bardzo małą przestrzeń więc i szybko się ją zagospodarowało.

Ruda, miło było poznać :dance: fajnie jak się spotkany za rok jeszcze. Za kilka lat to ja nie wiem co będzie, ale na pewno niezły busz. Tylko trzeba kupić działkę z jakieś 3 ha. :happy:

Romku rabaty są zakończone plastikowym płotkiem, ale on jest tak wkopany, że go praktycznie nie widać. Jednym kołem jadę po rabacie i tak równo przycina się brzegi. Kiedyś latałem z sekatorem jak płotek był wyżej wkopany, ale się opamiętałem i wkopałem głębiej. Już się nie mogę doczekać nowych lokatorów hostowych. "Starzy" lokatorzy zeszłoroczni pięknie rosną. Po prostu jestem nimi zachwycony.

Ula, jak za rok będę także robił identyfikatory to już bez namawiania przypnę :P

Adam, następnym razem to i ja będę dwa dni z noclegiem, nawet jeżeli znów to będzie Sulejów. Za rok i u mnie na działce będzie więcej do zobaczenia. :)

Jolu-Pamelko-ciociu :) wielkie przypinanie było w piątek, i to na dodatek koło 22 jak towarzystwo głównie kobiece było już lekko "w stanie" :dance: Za rok się bardziej postaram :D i na pewno przyjadę na dwa dni z noclegiem , bo jeden dzień to za mało żeby ze wszystkimi pogadać.

Marcin, za rok jak zlot będzie w tym regionach to już będzie zupełnie inna działka. Będziesz miał porównanie. Szkód nie zrobiłeś, tylko byś spróbował :teach: B)

Dalu, chwilkę sobie pogadaliśmy i bardzo się cieszę :dance: Z niektórymi nawet się nie spotkałem, nie wiem jak to się stało. Za rok sobie odbijemy. Przyjadę na dłużej z noclegiem.

Grzesik, :idea1: :happy4:

Fragolciu, oby do następnego spotkania. Było super. Za rok też będę robił identyfikatory i sam osobiście przypnę. B)

Witajcie, wreszcie jest chwila czasu, żeby coś napisać i wstawić fotki.
Skończyły się praktyki, ale zaczyna się szkoła. Nie wiem co gorsze w sumie.
Mimo wszystkich zalet praktyk jednak przez większość czasu trzeba było ciężko pracować.
Miałem okazję zobaczyć wielkie, piękne ogrody z ogromnym budżetem.
Jeszcze na żadnym forum nie widziałem takich pięknych ogrodów, może ludzie się boją pokazywać :;230
Dwa dni byliśmy w ogrodzie, w którym było wszystko co można, by sobie tylko wymarzyć.
Do tej pory nie mogę się otrząsnąć.
Ten miesiąc pracy w szkółce, na wyjazdach i ogólnie pracy związanej z ogrodnictwem, ogrodami
jeszcze bardziej mnie utwierdził w przekonaniu, że to jest to co chcę robić w przyszłości.
Atrakcją była możliwość poznania Mai Popielarskiej,
która w ogrodzie właścicieli szkółki w której miałem praktyki nagrywała program "Maja w ogrodzie",
który ukarze się 24 czerwca.
Zobaczcie, jak ładny ogród przyszło mi pielęgnować :D

Jeszcze miesiąc i w wakacje będę pracował przy zakładaniu ogrodów.
Widocznie się sprawdziłem i właściciele zaproponowali mi pracę. 8-)
W moim przypadku to super sprawa, po pierwsze nauka,
możliwość zobaczenia jak to wszystko powstaje od podszewki,
a druga sprawa to pieniądze, które zawsze się przydadzą.

To ja w trakcie prac, u klientów

W tym roku padły mi wszystkie miodunki, zima je wykończyła.
Nie dałem za wygraną i już teraz uzbierała się mała kolekcja. Oczywiście stale powiększająca się.

Pulmonaria officinalis

Pulmonaria 'Excalibur'

Pulmonaria x 'High Contrast'

Pulmonaria longifolia

Pulmonaria rubra 'Rachel Vernie'

Pulmonaria x Samourai

Pulmonaria 'Milky Way'

Z nowości żurawek jeszcze:

Heuchera 'Yellowstone Falls'

Heuchera 'solar Eclipse'

Odpukać jeszcze w tym roku host nie dotknęło. Rok temu grad podziurawił je masakrycznie.

Na pierwszym planie, jasna-żółta hosta 'June Fever'

Hosta 'Banana Boat'

Hosta 'Gypsy Rose'

Hosta 'Great Expectations'

Może teraz coś bardziej ozdobnego z kwiatów:

Achillea millefolium 'Laura' /krwawnik/

Irys Germanica 'Pink Horizon' - pierwszy kwiatek jakiś mało pink, ale jak patrzyłem fotki to on tak ma, zobaczymy jak będzie dalej

Irys 'Wabash' - w tym roku wyjątkowo ładnie kwitnie.

Piwonia majowa- poratowała mnie sąsiadka, moje jakieś marne.

Irys syberyjski

Liliowiec żółty

Rutewka orlikolistna

Odp: Działka Igora 27 Maj 2012 20:51 #40587

• Grzesiu
  • Grzesiu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Życie jest piękne
  • Otrzymane dziękuję: 213
Cześć Igor
Cieszę się bardzo że Cię poznałem....mimo iż nie mieliśmy okazji jakoś dłużej pogadać
Zmierzasz we właściwym kierunku i w życiu i w ogrodzie....i jakoś bardzo mnie to cieszy
Troszkę Cię podsłuchiwałem, i jakoś nie chciałem się wtrącać....ale mądrze gadaleś :rotfl1: :bye:
Tak...tak...praca w szkółce, ogrodnictwie lekka nie jest....
ale robić to co się kocha...to rzecz najważniejsza :teach:
Ostatnio zmieniany: 27 Maj 2012 20:54 przez Grzesiu.

Odp: Działka Igora 27 Maj 2012 20:58 #40589

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Igor cudowne jest to, że robisz to co kochasz, tacy ludzie są prawdziwie szczęśliwi, każde wyjście do pracy to nie niemiły obowiązek, ale przyjemność....to co , że czasami ciężko, ale uśmiech z ust nie schodzi....
Widzę, że odbudowujesz swoje kolekcje.....ja jestem bardziej obrażalska.....to co wypadło już do mnie nie wraca.....zastępuję innymi roślinkami.....no wyjątek dla clematisów.....z tych nie zrezygnuję.....

Odp: Działka Igora 29 Maj 2012 00:17 #41034

• Roma
  • Roma's Avatar
Nawet nie wiesz Igorze jak się cieszę :fly: :dance: , że zdecydowałeś się wpaść na Jaśkową.teraz już Ci na pewno nie dam spokoju i będę niecierpliwie czekać na Ciebie.
Na temat Twojego ogrodu,już chyba wszystko zostało napisane.Pięknie,kolorowo,cudownie :thanks:
Ostatnio zmieniany: 29 Maj 2012 00:18 przez Roma.

Odp: Działka Igora 29 Maj 2012 17:04 #41229

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Igor, to świetna sprawa móc pracowac przy tym, co się lubi, ba - nawet kocha. Widac, że praca w ogrodnictwie sprawia Ci przyjemnośc. Bardzo Ci kibicuję!

Odp: Działka Igora 30 Maj 2012 02:02 #41425

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Igor śliczna ta rutewka orlikolistna , czy ona Ci się sieje?

Odp: Działka Igora 31 Maj 2012 21:39 #42113

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu, u mnie rośnie w jednym miejscu. Jak przekwitnie to mogę podzielić, bo już spora jest. Dzieliłem ją już rok temu i ładnie kwitnie ta pobrana sadzonka dla sąsiadki teraz.

Kasiu, bardzo dziękuję :dance: tyle ciepłych słów, które od was dostaje bardzo mnie napędza.

Romciu, ja apeluję o żurawki! sadź ich dużo. To piękne rośliny :dance: Będę zaglądał do Ciebie i jak będzie okazja to coś podpowiem.

Aga, ja bym nie mógł się obrazić na te rośliny. Brunney, miodunki- bardzo je lubię i mam nadzieję, że tylko ta zima była taka niesprzyjająca.

Grzesiu, ja też się cieszę, że Cię poznałem. Kto jak kto, ale ty wiesz jak to jest w ogrodnictwie. Dla mnie to teraz przyszłość, nic innego chyba nie chce robić. Jeszcze mam czas, dopiero 18 lat mam, niektórzy na studiach dopiero się decydują co chcą robić. Nie sposób było pogadać ze wszystkimi, ale podsłuchiwanie to też jakby uczestniczenie w rozmowie. :happy4:

Zakwitł pierwszy liliowiec z grupy tych późniejszych... strasznie szybko. Pierwszy kwiatek trochę byle jaki, ale jak cieszy

Wielosił 'Snow and Sapphires'

Hosta 'Blue Cadet'

Heucherella 'Solar Power'

Irysy, teraz jest ich pora, szkoda, że tak szybko przekwitają.

Heucherella 'Tapestry'

Heuchera 'Midnight Rose Select'

Rośliny w donicach i skrzynkach już ładnie się rozrosły.

I ogólny bałagan
Ostatnio zmieniany: 31 Maj 2012 21:40 przez Igor.

Odp: Działka Igora 31 Maj 2012 21:45 #42118

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Igorku byłam, czytalam o Twoich praktykach i pracy :woohoo: i nic nie napisałam :oops: :hammer:
Dumna jestem :hug: robisz to, co lubisz i jeszcze masz z tego parę groszy na roślinki :lol:
Tak trzymaj - ciocia gratuluje :kiss3:

Odp: Działka Igora 01 Cze 2012 11:06 #42379

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
A gdzie można składać gratulacje nowomianowanemu Moderatorowi? :flower1:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Działka Igora 01 Cze 2012 11:26 #42383

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Olibabko, ja tylko moderuję w żurawkach i bylinach. Może "moderuje" to dużo powiedziane. Zmieniam jakieś literówki w tytułach wątków, przenoszę jak ktoś poprosi itd.

Ciociu Pamelko, dzięki za miłe słowa. Będę pamiętał :kiss:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.430 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum