TEMAT: Działka Igora - sezon 2012

Odp: Działka Igora 03 Lip 2012 08:57 #52059

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:kiss3: Fajnie, to się wymienimy - jak Ci się spodoba coś z moich liliowców :)
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 07:18 #53170

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Cześć, widzę, że o mnie zapomnieliście :bye: mało piszę tutaj, ale siedzę w żurawkach i tworzę bazę.
Wkleję fotki, żeby trochę odświeżyć waszą pamięć. Wczoraj była u mnie Hala i Tadek- bardzo fajne spotkanie.
Dla niewtajemniczonych, to pracuję w szkółce więc czasu mało, a wolne chwile spędzam na działce.

:funnyface:

Tadziu z żoną

Circus

Mega piękna ostróżka Sweet Sensation

Mój najładniejszy- David Kirchoff

Cajun Fire

Redstone Falls

Earth Angel

Orange blush

Stopowiec

myszka :happy-old:

Hot Papaya

Widoczki na koniec

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 07:27 #53171

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Czy Słodka Sensacja Ci sie wysiewa?? :oops: :whistle:

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 09:50 #53193

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Wiemy, wiemy, żeś zapracowany :garden: :garden1:

Ostróżka rzeczywiście MEGA :eek3:
Mówisz, że David Kirchoff najładniejszy :whistle: , to się cieszę, bo też go mam :woohoo: . Tylko, że mój maluszek tegoroczny jeszcze się zbiera do kwitnienia.

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 10:04 #53199

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Ostatni widoczek przepiękny :bravo:
Szczegóły też :-) z 'Greenline' i 'Cajun Fire' na czele :supr3:

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 11:06 #53210

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Piękne widoczki ogrodu :bravo: :bravo: za ostróżkami nie przepadam ........... ale jak patrzę na Twoją to kto wie , kto wie :whistle: :whistle: ............... Cajun Fire to chyba mój nr1 z tegorocznych nowości :hearts: :hearts: :hearts: ............ ale Terra Nowa nie odpuszcza i juz sobie zrobiłam następną listę :oops: :oops: i jeżówki nowe wstawili takie , że ślinka leci :drool: :drool:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 12:20 #53233

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
No patrz, a ja się nie załapałam już na Sweet Sensation :cry3: Niech zdrowo rośnie i czeka na podział :woohoo:
Tadeusz sie do Ciebie wybrał B) no tak czas wakacji :dance:
Powiedz, jak pracujesz w tką upalną pogodę, wczoraj w szkółkach dowiedziałam się, że tam tylko praca od 5-tej do 12-tej, dłużej się nie da :evil:
Z własnego doświadczenia powiem, że u mnie zupełnie się nie da :jeez:

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 17:33 #53289

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu- Sweet Sensation jest przepiękna- nie mam jeszcze porównania , bo te inne pełne nie kwitną, ale chyba nawet ładniejsza od Coral..... :P znaczy gdyby Coral była taka pełna jak ta, to by była zabójcza. Wakacje,a ja ich jakoś nie czuję. W sumie to nie wiem po co chodzę do tej pracy. Lubię to robić, bo dla mnie to nie jest męczące, ale jakoś te upały mnie wykańczają. Ja jestem od 7 do 15 i ostatnie dni męczyłem się niemiłosiernie. W pełnym słońcu siedziałem- niby praca taka fajna, przycinanie krzewów, ogólnie ogarnianie ogrodu- ale w taki upał się nie da! Pracuję w tym ogrodzie, co był pokazany w Mai w ogrodzie dwa tygodnie temu. Więc sobie zobacz w jakich luksusach jestem :happy4: tam jest wielki staw kąpielowy- mam nieraz ochotę tam wskoczyć. Obok jest szkółka- raz tu raz tu coś robię, ale bardziej w ogrodzie, w szkółce jest większy zapiep... :unsure:

Mireczko, te nowe ostróżki są przecudowne. Cajun Fire jeszcze nie pokazała wszystkiego... u mnie dopiero te najnowsze listki są zabójczo piękne. Jestem z niej bardzo zadowolony- ładnie rośnie w regularną kępkę. Ja już nie mam miejsca na nowe rzeczy... znaczy trzeba zrobić miejce :happy4:

Siberia- dzięki wielkie. Bardziej przykładam wagę do pojedynczych okazów, ale jak widoczki ogólne też są w miarę to tylko się ciszyć. :dance:

Markita- mój sadzony jesienią teraz ma 2 pędy. Najładniejszy, bo jedyny z falbanką, a ja lubię takie pstrokate i na "bogato" z kolorystyką :yummi:

Ula- to jest świeżo posadzona nowość- ma tylko jeden pęd. Oczywiście jak zawiąże nasiona będę wysiewał , tylko nie wiem czy ona z siewu też taka będzie.
Ostatnio zmieniany: 08 Lip 2012 17:33 przez Igor.

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 19:17 #53299

• grazynarosa22
  • grazynarosa22's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Igor....czy tam gdzie pracujesz to P, Danuta jest ? i ona załozyła Ogrodowisko ???
czy to ten odcinek???
Pozdrowionka.....Grażyna

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 19:31 #53301

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie, tam to bym bardzo chciał :lol: , to odcinek sprzed dwóch tygodni ogród z kuchnią letnią.

Odp: Działka Igora 08 Lip 2012 19:48 #53303

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Igor ostróżka jest dosłownie kosmiczna, coś pięknego, takiego cudeńka jeszcze nie widziałam :supr3:
Świetne fotki ze spotkania, uwielbiam te Forumkowe pogaduchy w realu :P

Odp: Działka Igora 12 Lip 2012 08:45 #54131

• lucy09
  • lucy09's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 445
Igor, świetna imprezownia i nie tylko! Podziwiam twoje tempo w jakim tworzysz ogród.(o profesjonalizmie nie wspomnę)Konsultowana z tobą roślinka już u mnie :dance:

Odp: Działka Igora 12 Lip 2012 11:45 #54177

• Poll
  • Poll's Avatar
Igorku , Twoja działeczka wypielęgnowana do granic możliwości. Zawstydzam mnie.Chyba wezmę się poważniej do roboty. :placze:
Pozdrawiam imprezowiczow działkowych :drink1:
Ostatnio zmieniany: 12 Lip 2012 11:45 przez Poll.

Odp: Działka Igora 15 Lip 2012 11:22 #54827

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Witajcie, mało piszę ostatnio, ale całe dnie mnie nie ma w domu,,,mam coraz bardziej dosyć tej pracy, ale wiem, że na moje porzeby muszę zarobić :happy4: wykańczające jest tylko wstawanie o 5 i przychodzenie do domu koło 18- ale ogród zakładamy przepiękny- w samym środku lasu

Odp: Działka Igora 15 Lip 2012 18:36 #54898

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Pomyśl o tym tak .... my także wykonujemy takie prace, tylko nam nikt za to nie płaci :rotfl1:
U Ciebie zaś przyjemne z pożytecznym :hug:

Odp: Działka Igora 15 Lip 2012 19:42 #54915

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie wiem czy to do końca jest taka przyjemna praca. Zakładanie ogrodu to nie tylko sadzenie roślin.
Noszenie kamieni, wożenie kostki brukowej,cementu, zaprawy. Wożenie 200 worków kory :dazed: ,rozwalanie kamieni siekierą na mniejsze, i z przyjemniejszych rozkładanie sieci nawadniania, sadzenie roślin, wyrównywanie itd. Ja rąk nie czuję, po takim jednym dniu pracy (10 godzin) to mam ochotę tylko iść spać. Ale mimo to lubię tę pracę ;)

Odp: Działka Igora 15 Lip 2012 19:46 #54916

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Igorku, my wszyscy wiemy, ze ogrodnictwo to ciężka, ale niezwykle przyjemna i satysfakcjonująca praca :)
A robić to, co się lubi i jeszcze dostawać za to pieniążki - to chyba ideał :garden:
Jola ma rację, my wszyscy to robimy w swoich ogrodach, a najczęściej jesteśmy tylko słabymi kobietkami :happy4:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Działka Igora 19 Lip 2012 21:50 #56057

• beosia
  • beosia's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
Igor

jestem pod wielkim wrażeniem Twojego zapału, pracowitości, wiedzy i przede wszystkim Twojego ogrodu!!

Nigdy bym nie podejrzewała, że takie "młode wilczki" jak Ty, mogą mieć taką pasję! (w mojej pracy niektórzy chłopcy też się ekscytują tym co robią, ale to samochodziarze, więc pewnie łatwiej interesować się brykami niż roślinkami)!

Chociaż jestem u Ciebie pierwszy raz, ale widziałam jak odbudowywałeś swój zakątek po zimowych kataklizmach. Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu!

Mnie tworzenie ogrodu czeka zapewne dopiero w przyszłym roku, ale już się rozglądam i szukam inspiracji. Na pewno będziesz jedną z nich. Mam nadzieję, że w razie czego będziesz mógł coś podpowiedzieć i poradzić.Żeby tak mój mąż miał takie "zakusy" na roślinki :rotfl1: On niestety... niedziałkowy jest! Jak mieliśmy działeczkę to kosił trawę i to też tylko wtedy, gdy poprosiłam go o to (oczywiście nęcąc grillem). No cóż... "widziały gały, co brały" (ulubione powiedzenie mojego ślubnego w takich sytuacjach)

Ja tu już zostanę i będę Cię śledzić :rotfl1: (cokolwiek to miałoby znaczyć) :happy4:
Pozdrawiam

Beosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.514 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum