TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 16 Mar 2012 18:47 #12097

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Geniu no jak tak wciskam , wciskam....ale co to będzie jak roślinki się rozrosną :whistle: Pozostanie chwycenie za sekator B)

Alinko trudno mi jeszcze COŚ powiedzieć na temat wysokości różyczki, bo to młódka sadzona wiosną, więc w zeszłym roku była jeszcze niewielka, ale myślę, że nie będzie maluchem....
Ze świerkiem tego właśnie się bałam, u nas w okolicy kilka lat temu przeszła trąba powietrzna i mnóstwo drzew było połamanych i wyrwanych z korzeniami.....świerków było między nimi mnóstwo......

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 16 Mar 2012 18:50 #12103

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko ja swoje po prostu często dzielę jak się za bardzo rozrastają

Odp: Ogródek AGNESS 16 Mar 2012 18:53 #12105

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu to najlepszy sposób :P .....Ty nawet tak dzielisz, ze dla siebie niewiele zostawiasz :kiss3: Nawet u mnie mieszkają Twoje roślinki :kiss3:

Odp: Ogródek AGNESS 16 Mar 2012 19:33 #12146

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
e-genia wrote:
Agnieszko to tak jak ja , ale zawsze jakoś da się zawsze jeszcze gdzieś wcisnąć .

Genia
Zgadzam się z Gienią, da się .... w doniczkę B)

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 00:08 #12761

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
W doniczki to nawtykałam już lilii B) :lol: a tak poważnie to staram się ograniczyć ilość donic. Chcę zamówić kilka dużych drewnianych skrzyń, żeby można było zrobić tam spore kompozycje roślinne i kilka pojemników na tarasie...Z roku na rok po trochę odchodzę od donic......już w zeszłym roku miałam dużo, dużo mniej niż poprzednie lata.....wcześniej każdego wieczoru co najmniej 40 l wody musiałam natargać żeby wszystko podlać.....robię się leniwa :evil:

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 00:14 #12764

• Poll
  • Poll's Avatar
Ajaj...jak smutno było czytać o tych świerkach. :oops: Takie stare, piękne drzewa, szkoda.

Nie jestem wielbicielką róż, ale ta Fairy Red jest zabawna, taka...naturalna.. :bye:

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 00:21 #12768

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Polu, jak miło , ze zajrzałaś :kiss3:
Świerków naprawdę bardzo żal....były....zawsze.....ale na szczęście pomalutku się przyzwyczajam, na pewno roślinki będą miały teraz więcej wody i słoneczka i zaczną lepiej rosnąć.....tym się pocieszam :dry:

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 00:24 #12770

• Poll
  • Poll's Avatar
Że wody, to tak, z tego tez względu na hostowiskach ( tak, wiem, jestem monotematyczna :sick: ), nie zaleca się sadzenia świerków.

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 00:31 #12772

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Polu , Twoja monotematyczność wcale nie jest nudna, świadczy jedynie o wielkiej miłości do tych roślin :P U mnie host malutko, ale na pewno jeszcze troszkę dosadzę, miejsce na nie czeka :P Mam kilka ogromnych kęp, ale to tylko 2 odmiany, już w zeszłym roku kilka wykopałam i rozdałam, żeby troszkę urozmaicić i posadzić więcej różnych.....one takie piękne i tak niesamowicie różnorodne :P

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 00:47 #12775

• Poll
  • Poll's Avatar
Pięknie wyglądają cieniste alejki obsadzone jedną odmianą host, choćby najzwyklejszą fortunei, albo Aureomarginatą. Widziałam tez ogród, gdzie róże i clematisy, które nie lubią mieć gołych nóg :lol: były "podsadzane" właśnie hostami...niesamowity widok!

Miłej wiosennej niedzieli. :bye:

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 00:54 #12778

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Polu Tobie też życzę miłej niedzieli :kiss3: Mam nadzieję, ze będzie równie pięknie i cieplutko jak dziś i będzie można cały dzień spędzić na powietrzu i cieszyć się pierwszymi zwiastunami wiosny :P

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 09:52 #12842

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko u Ciebie to raczej nie wiele moich roślinek rośnie .

Odp: Ogródek AGNESS 18 Mar 2012 10:41 #12872

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu ale kilka jest i strasznie cieszą :kiss3:

Odp: Ogródek AGNESS 19 Mar 2012 22:06 #13636

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aguś, krajobrazu poświerkowego nie ma...A wiosna jakaś jest u Ciebie? Po ostatnich zdjęciach róż wnioskuję, że nie bardzo... ;) Tak jakoś się złożyło, że ja wobec braku wiosny też róże wstawiłam! :lol:
A może jednak?

Odp: Ogródek AGNESS 19 Mar 2012 22:41 #13668

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś krajobraz poświerkowy pokażę jak już troszkę się zazieleni, bo na razie szaaaaro.....
U mnie z wiosny to jedynie maleńka kępka ranników.....nawet nie chce mi się wychodzić z aparatem dla jednego obrazka.....lada chwila powinny zakwitnąć ciemierniki, mają piękne już pąki, wtedy wyjdę na polowanie z aparatem B) :P

Odp: Ogródek AGNESS 20 Mar 2012 14:54 #13884

• anka_
  • anka_'s Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Agnieszko :bye: z niecierpliwością będę czekała na twoje ciemierniki :) Ja może wreszcie poznam kolor moich- zapowiada się, że będą kwitły.
Pozdrawiam- Anka

Odp: Ogródek AGNESS 20 Mar 2012 18:14 #13953

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu u mnie też kilka przemarzło, te, które nie były nakryte liśćmi :( na szczęście kilka zakwitnie, ale to przeważnie te, których kolorki już znam....jeszcze troszkę się łudzę, że może jakieś pąki się pojawią, bo coś tam z ziemi wychodzi , ale może to listki :dry: Ja tez czekam na Twoje, bardzo jestem ciekawa jakie Ci się trafiły :P

Odp: Ogródek AGNESS 20 Mar 2012 21:18 #14063

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aga, czy u Ciebie dziasiaj było też tak zimno? Słoneczko niby na bezchmurnym niebie, ale te porywy wiatru :whistle:
Zdaje się, że nie było u mnie przymrozku, za to w niższych, nadrzecznych dzielnicach i owszem :club2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.653 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum