TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 25 Mar 2012 19:43 #16017

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Gosiu dziękuję :kiss3: strasznie ciężko robi się fotki takim maluszkom....nie dość że trzeba pełzać, t jeszcze nie ma do nich dojścia, bo rosną po środku rabat i nie ma jak się położyć bo wszędzie wyłażą jakieś kiełki :lol:

Geniu naprawdę bardzo żal Twoich pięknot....te zimy ostatnio takie szalone, wiele roślinek nie radzi sobie z nimi....

Dorotko faktycznie wreszcie coś się ruszyło.....wiele tych kolorków nie ma, ale każdy cieszy bardzo :) Ciemierniki odbijają, ale nie mam pojęcia czy będą to pąki kwiatowe, czy już wychodzą listki....jeszcze troszkę i wszystko będzie wiadomo :P
Sucho i u mnie ,wczoraj rano podlewałam przez 1,5 godziny, podlałam tylko połowę ogrodu, bo muszę dopiero pomęczyć męża żeby połączył mi 2 dłuższy wąż...

Ewa u mnie też dopiero pierwsze kwiatuszki pokazały się.....dopiero pierwsze krokusiki pokazały się, pozostałe jeszcze śpią.....od jutra podobno znów ma być chłodniej, więc na pozostałe kwitnienia trzeba będzie jeszcze poczekać....

Witaj Martuś :P Z ciemiernikami u mnie bardzo różnie, te 2 w najlepszej kondycji, pozostałe nie wiem czy zaczynają wychodzić pąki, czy listki.....mam nadzieję, że zakwitną, juz niebawem przekonamy się :)
Zgadza się, to pełny przebiśnieg, jest tylko kwiatuszkó, ale mam nadzieję, ze kępka się rozrośnie :)
Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2012 19:52 przez AGNESS.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 25 Mar 2012 20:22 #16049

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aga no pieknie, pięknie :bravo: wiosenka jak się patrzy, a z każdym dniem będzie lepiej ;)
Kurcze tylko znów jakąś chimeryczną pogodę nadają :club2: Poczekam z tymi kopcami zdaje się :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 25 Mar 2012 21:03 #16078

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Aguś :bye: Z tego powodu ,że wiosna później przychodzi można zrobić zaletę ,bo dłużej trwa :) .
Zimy rzeczywiście szalone .Trochę cebulowych mi wypadło ,a dzisiaj np. wykopałem przy pieleniu korzeń lwiej paszczy i puszczał kiełki :eek3:

Odp: Ogródek AGNESS 26 Mar 2012 12:24 #16305

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś na naprawdę zimno jest diabelnie....właśnie wróciłam z miasta, dobrze, że miałam kaptur przy kurtce , bo strasznie zimny wiatr. Dziś tylko wysadzę do donic kupione brateczki i uciekam do domu. Do ogrodu nawet się nie wybieram :dry: Ja poprzycinałam już wrzosy i hortensje i martwię się, czy nie za wcześnie, czy nie podmarzną :dry: róż na razie nie ruszam.....

Andrzejku u mnie wiosna przychodzi naprawdę później w innych ogródkach już wczesnowiosenne przekwitają, a u mnie dopiero wyłażą....ale jak ruszy to na całego B) :lol:
Mnie o stratach trudno jeszcze mówić.....wiem na pewno, ze wrzośce wszystkie przemarzły, jaszcze sie łudziłam, ale niestety są do wyrzucenia, inne roślinki dopiero pokażą w jakiej są kondycji....

Od dziś u mnie wreszcie taka wiosna jak kocham.....donice pełne pięknych kolorowych bratków.....I znów doszłam do wniosku, ze jestem niereformowalna.....obiecywałam sobie( nie pierwszy zresztą raz) że kupię jeden tylko kolor we wszystkie donice....skłaniałam się nawet ku niebieskim, mimo, ze to zdecydowanie nie moja barwa.....ale jakoś tak miałam ochotę na zmianę......i co......jak weszłam do tunelu u ogrodnika to zwariowałam :eek3: ......zabrałabym wszystkie......każdy kolor mi się podobał.....po prostu każdy, bez żadnego wyjątku.....a jeszcze jak zobaczyłam te drobniutkie, które uwielbiam.....to poczułam się jak dziecko w sklepie ze słodyczami.....i jak zawsze zamiast z jednym kolorkiem wyszłam z kolorową burzą :woohoo: ....i zamiast skromniutko 10 sztuk jak planowałam....wytargałam 30 :whistle:

Oto moje piękna kolorowa wiosna B)

Bratki

Ostatnio zmieniany: 28 Lip 2012 08:02 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 26 Mar 2012 12:29 #16308

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Zakupy udane jak widzę :woohoo: bardzo się cieszę :hug:
Będziesz teraz miała bratki w każdym zakątku, jak się nasieją :silly:
Też sobie obiecuję jeden kolor kupić i ... jakoś nigdy nie wychodzi :rotfl1:

Odp: Ogródek AGNESS 26 Mar 2012 14:37 #16342

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ależ zabratkowałaś! :flower2:

A ja kupiłam... 5. I byłam konsekwentna kolorystycznie. No, ale przy 5 sztukach to żaden wyczyn :whistle: .
A tak z ciekawości, ile kosztują bratki u ogrodnika? Ja w sklepie płaciłam po 2.10.

Odp: Ogródek AGNESS 26 Mar 2012 14:55 #16346

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aga, bo wiosną to tak jest, im bardziej kolorowo, tym lepiej :P Jakieś takie kolorystyczne "wyciszenie" ;) i opanowanie przychodzi później, w lecie, jak już nasze oczy się nacieszą taką orgią kolorów, jaką sobie sprawiłaś! :flower2: :bravo: A latem i tak pewnie coś innego posadzisz do doniczek...Pamiętam z czasów, kiedy bawiłam się w bratki, że od lata zdecydowanie gorzej kwitły...U Ciebie też tak jest?
Mi oczywiście, najbardziej podobają się te pomarańczowe!

Odp: Ogródek AGNESS 27 Mar 2012 11:36 #16742

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu no kurcze.....można sobie obiecywać różne rzeczy, dopóki się nie zobaczy :whistle: :lol: Później to już wszystko się podoba B) :P

Markitkomnie udało się kupić bratki bardzo tanio....zawsze płaciłam po 2,50 a w tym roku trafiłam do nowego ogrodnika i u niego dostałam po 1,50 :)

Martuś no chyba tak.....po szarej zimie i przedwiośniu chce się kolorków baaaaardzo :P i na nic wszystkie obietnice kolorystycznego stonowania :lol: U mnie faktycznie bratki w donicach tylko wiosną, w maju zastąpią je pelargonie, begonie, koleuski, sanwitalia, bakopa....i pewnie jeszcze coś co mi wpadnie w oko B) :P A bratki wędrują na rabatki i kwitną aż do jesiennych silniejszych przymrozków :P

Odp: Ogródek AGNESS 27 Mar 2012 13:15 #16770

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej ile bratków......no i te kolorki :woohoo:
uwielbiam te w kolorze niebieskim ojej :whistle: zaś najbardziej mi się podobają te drobnokwiatowe....no takie sliczne są......zaś te wiśniowe i inne w czerwonym kolorze....fiu fiu - dobrze, że tego mama nie widzi :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Mar 2012 16:01 #16829

• Ania
  • Ania's Avatar
Aguś jakie udane zakupy widzę...od razu weselej robi się na duszy ;)
Widzę,że wiosenka i do Ciebie już zawitała...śliczne kępki wiosennych kwiatów a ciemiernik ho,ho :)
Zachwyciłam się Twoim ogrodem,jaki kolorowy :flower2: jaka różnorodność bylin,hosty jakie okazy...Czytałam o Twoich świerkach...żal drzew :( ...ale bezpieczeństwo ważniejsze
Pozdrawiam serdecznie :bye:
Ostatnio zmieniany: 27 Mar 2012 16:03 przez Ania.

Odp: Ogródek AGNESS 27 Mar 2012 17:53 #16852

• AgaNet
  • AgaNet's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 19
Aguś, świetne zakupy ! NO i kolorowe - a to teraz cieszy najbardziej !!! Po zimie człowiek spragniony kolorów, więc i sie łatwiej oczami kupuje ;)
Agata

Odp: Ogródek AGNESS 27 Mar 2012 17:56 #16854

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Agnieszko piękne bratki , ja też kilkanaście posadziłam u siebie .

Odp: Ogródek AGNESS 28 Mar 2012 11:25 #17086

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś mnie też najbardziej czarowały drobnokwiatowe, bardzo się cieszę, ze trafiłam na nie :) Stoją biedulki jeszcze w pudłach, bo nie mam czasu, żeby posadzić, straszny u mnie był młyn. Szykowałam mamie przyjęcie urodzinowe, już mam luz i właśnie wybierałam sie sadzić, to w tym momencie zaczął padać deszcz :dry: :dry:

Aniu kolorków u mnie faktycznie dużo, ja lubię jak jest wesoło i barwnie, jednobarwne rabaty bardzo lubię podziwiać w innych ogrodach, są naprawdę bardzo eleganckie, ale ja najlepiej czuję się w takim wesołym, kolorowym otoczeniu :P
Do braku świerków już się przyzwyczaiłam i powiem szczerze, ze teraz jak były te silne wiatry to wreszcie spałam spokojnie :P

Aguś ...no właśnie, to kupowanie oczami.....wszystko się podoba, wszystko kusi....i jak tu się oprzeć :eek3:

Geniu podziwiałam brateczki w Twoim ogrodzie, u Ciebie zawsze są bardzo wcześnie :P

Odp: Ogródek AGNESS 28 Mar 2012 11:48 #17093

• katik
  • katik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 84
Cześć Aga ja dzisiaj byłam wstrzemięźliwa w zakupach chociaż w biedronce były byliny po 2 zł ale że miałam w samochodzie dwie paczki roślin i cebul do posadzenia z wczorajszej dostawy od p. Marka i Lilypolu to jakoś mnie do dalszych zakupów nie ciągneło
Bratki będę musiała też kupić bo moje dziecko je uwielbia
Pozdrawiam Kasia

Mała działka Katik

Odp: Ogródek AGNESS 28 Mar 2012 17:26 #17197

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Nakupiłaś Aguś tyle skrzynek bratków :ohmy: Moje miniaturowe same się rozsiewają ,ale pare sztuk kupilam i powsadzałam do skrzynek altankowych ,żeby już coś w nich kwitło . Miałam dzisiaj dokupić ,ale za duzo innych rzeczy nakupiłam a ręce tylko 2 :P Kolorowy ogródek to pełnia szczęścia
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Ogródek AGNESS 29 Mar 2012 22:50 #17959

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Ja nie przepadam za bratkami, ale w takiej kupie wyglądają obłędnie :woohoo:
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Ogródek AGNESS 30 Mar 2012 07:28 #18009

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
A ja w przeciwieństwie do Marty uwielbiam bratki .
Kurcze chyba te zimna nadchodzące im nie zaszkodzą ? :jeez:

Odp: Ogródek AGNESS 30 Mar 2012 09:27 #18047

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu nic dziwnego, ze już nie skusiłaś się na roślinki, jeśli cały samochód nimi napakowany :woohoo: Alez będziesz miała sadzenia :P

Jagódkokupiłam tylko 2 skrzynki bratków , może na fotkach wydaje się więcej B) :P moje bratki robiąc miejsce pelargoniom i innym powędrują do ogródka i też mam nadzieję, ze się wysieją.....one są takie śliczne, ze mogłyby rosnąć wszędzie :lol:

Martuś i właśnie najfajniejsze jest to, ze każdy lubi coś innego i dlatego mimo wielu podobnych roślinek nasze ogródki i tarasy są tak bardzo różnorodne :P

Geniu jestem pewna, że tak duże spadki temperatury nie przejdą nie zauważone :dry: donice z bratkami będę okrywała włókniną, ale kwiatuszki wychodzące w ogródku będą biedne :huh:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.713 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum