TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 26 Kwi 2012 21:45 #30307

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Joluś przy takiej masie roślinek jaka wciąż zasiedla Twój ogródek, to nic dziwnego, ze nie pamiętasz gdzie szachownice....ale jak zakwitną to się odnajdą B) :lol:

Dorotko uwielbiam wszystkie drobne szachowniczki, koniecznie muszę dokupić, bo mam tylko 2 rodzaje....

Jagódko ja bardzo lubię prymulki...w tym roku bardzo dużo mi wypadło i sporo kolorków straciłam, zostało tylko kilka , ale może uda mi się dokupić i inne barwy ...

Martuś mam nadzieję, ze w przyszłym roku sasanka się zrehabilituje i pięknie zakwitnie :)

Geniu ja też będę polowała na szachowniczki , one wszystkie takie śliczne :P

Kolorowa słoneczna wiosna :P

Zaczyna kwitnienie biała gęsiówka kaukaska

różowa w pełni kwitnienia....jest śliczna 8-) :lol:

moje ukochane tulipanki Tarda :P

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 26 Kwi 2012 21:48 #30312

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ależ piękna kępa tulipankowa :eek3:
Moja, tak na oko, ze cztery razy mniejsza :rotfl1: , ale też mnie zachwyca :woohoo: . Chociaż nie lubię żółtego :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 26 Kwi 2012 22:34 #30345

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Agnieszko piękne fotki naprawdę cudne i pomysły na prymulki wspaniałe :) szachownice superowe :)

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 09:02 #30437

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś a ja dla odmiany kocham żółty i mam sporo kwiatów w tym kolorze :) Ale to właśnie jest fajne, ze lubimy różne barwy i dlatego nasze ogrody są takie różne :P Twoja kępa Tarda błyskawicznie się rozrośnie, to tacy sprinterzy :P

Celinko dziękuję, cieszę się, że podobają Ci się fotki :kiss3: Szachownice są cudne, latem będę szukała jeszcze innych odmian :P

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 09:27 #30441

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
OMG ale kępa Tarda :eek3: ile ona ma wiosenek?
Zauważyłam u mnie także, że niektóre z tych miniaturek pięknie się mnoża :silly:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 10:37 #30453

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś Tarda mają może ze 4 lata...może 5....nie bardzo pamiętam, kiedy je sadziłam , ale rozrastają się wspaniale :P Koniecznie muszę kupić więcej botanicznych, bo są cudowne i nie zamierają niewykopywane , co dla mnie ma wielkie znaczenie....bo ja nie wykopuję żadnych tulipanów :oops:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 21:09 #30610

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
O, taką kępę tulipanów Tarda to ja rozumiem! :woohoo: Znaczy nie rozumiem, jak można się takiej dochować! ;) Aga, Ty sadzisz tulipany wprost do gruntu? A nornice?
Bo moje szans na rozrastanie się raczej nie mają...Ja ładuję wszystko do doniczek i one tam sobie z czasem marnieją... :dry: , bo wykopywać i przesadzać do większych mi się nie chce... :hammer: Ach ten grzech zaniechania! :unsure: Ale chyba ten widok skłoni mnie jednak do odrobiny ;) wysiłku!
Aguś, ta czerwona sasanka ;), wiesz która? ;) Czy u Ciebie też straciła papageność ;) ? Zobacz u mnie! :evil:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 21:19 #30617

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś Ty u mnie a ja u Ciebie :P
Widziałam Twoją bordową i czytałam o zmianie....jest i tak piękna.....ja Ci właśnie napisałam, ze zakwitła mi różowa od Ciebie, a to miała być bordowa??? Więc ta różowa musi być od Beatki, dostałam wtedy od Was 2 papagenki i nie pamiętam która od kogo :oops: Ta druga jeszcze nie kwitnie.....bardzo jestem ciekawa jaka się okaże....zaglądam do niej i zaglądam :blink: :lol:
Tulipanki sadzę bezpośrednio do gruntu, z nornicami i innymi zębatymi paskudami na szczęście nigdy nie miałam problemów, moje kociaste robią dobrą robotę :lol: Tarda rozrastają się świetnie, szybko tworzą duże kępy :lol:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 21:29 #30628

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Aga wiosna pełna parą :garden1: Piękne prymulki ,sasanki i tulipanki .Jaka wielka kępa tulipanków :eek3: .Pewnie sporo cebulek posadzonych.Ja teraz wiem jak się mój jedynak nazywa.Jutro dostanie dowód osobisty :rotfl1:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 21:37 #30638

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Aguś u ciebie jak zwykle ślicznie.

Odp: Ogródek AGNESS 27 Kwi 2012 21:43 #30648

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Szachowmiczki piękne.... ale mnie zaciekawiły sasanki, masz kilka kolorów...są supre..tulipan Tarda jest rewelacyjny...

Odp: Ogródek AGNESS 30 Kwi 2012 16:21 #31302

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
Twoja plaga tulipanów Tarda bije moją na łeb i szyję :thanks: Też muszę taką mieć :D Może mi parę odsprzedaż tych tulipanów ? :)
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Ogródek AGNESS 30 Kwi 2012 16:23 #31304

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Szkoda tylko że tak szybko przekwitają

Odp: Ogródek AGNESS 30 Kwi 2012 16:37 #31309

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Kochani teraz tak szybciutko wrzucę troszkę aktualnych widoczków, a później wszystkim odpiszę :kiss3:

Jest taki upał, że tulipanki i inne wiosenne kwiaty błyskawicznie przekwitają, niestety pogoda nie pozwoli długo się nimi cieszyć....ale póki są niech nas rozweselają :P

Ostatnio zmieniany: 30 Kwi 2012 16:38 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 30 Kwi 2012 16:44 #31311

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko śliczne tulipany ,oby się ochłodziło i troszkę po kwitły .

Odp: Ogródek AGNESS 01 Maj 2012 09:28 #31494

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Andrzejku wyobraź sobie, z posadzona tylko jedna paczka tulipanków, one tak pięknie rozrosły si przez kilka lat :P Muszę je troszkę rozprowadzić po ogrodzie, żeby natykać się na nie w kilku miejscach, bo bardzo je lubię :P

Gosiu dziękuję, jesteś bardzo miła :kiss3:

Alinko większość sasanek to z podziału i siewek, czasami zdarzają się śliczne kolorki :P

Paweł chętnie podzielę się tulipankami, ale już nie w tym roku. Już obiecałam 4 osobom , tak, że kępka bardzo się uszczupli. Ale w przyszłym roku jak najbardziej :P

Geniu naprawdę wszystko przekwita błyskawicznie.....migdałek do końca nie zdążył się rozwinąć, a już został usmażony , tulipanki też moment i przekwitają....szachownice niektóre jeszcze w pąkach a już brązowieją :placze: Jeśli się nie ochłodzi, to nie nacieszymy się kwiatami tej wiosny...

Odp: Ogródek AGNESS 01 Maj 2012 09:31 #31496

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga - piękna ta plaga tulipanów - ależ kolorowo dzięki nim :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 01 Maj 2012 21:18 #31608

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aguś, to jest bardzo dobry pomysł, by posadzić tulipany tak obok siebie...Ja chciałam mieć i tu i tam...I takiego grupowego zdjęcia nie się nie da zrobić!
A te zwieszające główki szczególnie urocze!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.718 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum