TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 19 Kwi 2012 16:02 #27560

• Monika68
  • Monika68's Avatar
Aguś, piękne te Twoje wiosenne widoczki!! Sasanki jeszcze nie kwitną, ale na szczęście niedługo zakwitnie trochę tulipanów.
Miłego popołudnia :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 21 Kwi 2012 08:52 #28151

• Aleksanderk
  • Aleksanderk's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 27
Obiecana rewizyta --SŁÓW brakuje jak bardzo u Ciebie mnie się podoba :flower1:

Wpisuję sie na listę odwiedzających

Zazdroszczę miejsca wypoczynku ,planowałem podobną ławkę do kołysania sie patrząc na ogród -niestety szybko by zniknęła w piecach sąsiadów -mam tylko działkę :(
ALEKSANDER

Bieżący

Odp: Ogródek AGNESS 21 Kwi 2012 09:54 #28157

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś zielono to dopiero zacznie się robić :P dziś taki cudowny, ciepły i słoneczny dzień....jest aż gorąco na słoneczku :woohoo: Zaraz wpadam w ogród....i szybko nie wyjdę :lol:
Przy huśtawce faktycznie migdałek.....już lada moment....
Dobrze, że mamusia Cie pilnuje, później byś mordowała sie z choróbskiem :kiss3:

Andziulka sasanki to samo piękno....w każdym stadium rozwoju :P Ja poluję jeszcze na pierzaczki, ale u mnie trudno dostać, mam 2 pięknotki dzięki uprzejmości dziewczyn , ale jeszcze nie kwitną :P

Moniś
tulipanki juz lada chwila :P Od razu będzie wspaniale kolorowo :P Miłego weekendu :kiss3:

Olku bardzo się cieszę, ze podoba Ci się u mnie, zapraszam jak najczęściej :kiss3: To takie przykre, ze na działkach nie można mieć tego co się chce, bo ludzi swędzą palce :dry:

Odp: Ogródek AGNESS 21 Kwi 2012 10:26 #28166

• zocha
  • zocha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Śliczne sasanki :flower2: ja czekam na dwie niezakwitnięte jeszcze,posadziłam w zeszłym roku i nie wiem jaki mają kolor,nie mogę się ich doczekać,tak samo jak zeszłorocznych tulipków,tak to jest jak się dopiero zaczyna ogrodową przygodę :)
Zielono pozdrawiam - Ewa
Ogród Ewy - zochy
Róże Ewy - zochy

Odp: Ogródek AGNESS 21 Kwi 2012 11:35 #28177

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Piękne widoki wiosenne i kwiatki kwitną całymi kępkami...ja sasanki w zeszłum roku rozdzieliłam tak że po jednym kwiatuszku mają..robi się coraz ładniej..

Odp: Ogródek AGNESS 21 Kwi 2012 16:20 #28225

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Wszystko zaczyna już ożywać .W ciągu paru dni drzewa i wszystkie roślinki dostały Powera i rosną i kwitną jak szalone Jednak róże dają sobie na wstrzymanie .Najbardziej wybujała róża z jesiennych nasadzeń to Papa Meiland reszta jako -tako.Skalniak zaczyna przybierać barw
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Ogródek AGNESS 21 Kwi 2012 17:18 #28239

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa tak to jest, z tymi nowymi roślinkami, zawsze baaardzo się czeka na pierwsze kwitnienie :P Ja też czekam na 2 sasanki pierzaste, które pierwszy raz zakwitną :P

Alinko ja też mam część rozsadzonych sasanek, w tym roku pojedyncze, ale już za rok będzie kępka :P

Jagódko
, teraz tak pięknie cieplutko, że faktycznie wszystko błyskawicznie się zazieleni. Kolorki tez startują na wyścigi, jest coraz piękniej :P Moje róże w okropnym stanie, wiele nie daje oznak życia....ciągle mam nadzieję, ze jednak zdecydują się ruszyć....
Ostatnio zmieniany: 21 Kwi 2012 17:19 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 21 Kwi 2012 17:41 #28244

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
no pilnuje mnie, pilnuje......chciałam jechać z nimi dziś na zakupy bo jechali do Auchan więc chciałam zahaczyć o ich namiot ogrodniczy to nie..... mam siedzieć w domu i się nie ruszać, bo dzisiejsze ranne zakupy dały mi lekko popalić.....troszkę kropiło, ja targałam zakupy bo mama nie może no i 2 kilometry spacerkiem....no i kaszle i kaszle :jeez:
jeszcze osłabiona niestety jestem.....jak mnie to irytuje :evil:

no i szlaban na jakiekolwiek zakupy roślinne do maja :hammer:
a różyczki ruszą, daj im troszkę czasu :hug:
myślałam, że moja Gloria padła a niedawno odkryłam, że z ziemi puszcza młode zaś na jednym czarnym pędzie pojawił się taki mały i nieśmialy czerwony pąk :woohoo:

Odp: Ogródek AGNESS 22 Kwi 2012 11:59 #28556

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Kolorowo, coraz bardziej kolorowo :bravo: niech tylko pokażą sie wszystkie skalniakowe piękności :woohoo:
A u nas wczoraj odbyło się pierwsze koszenie trawy i jest jakby jeszcze wiosenniej :rotfl1:

Odp: Ogródek AGNESS 22 Kwi 2012 12:55 #28572

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, no i Ty w końcu doczekałaś się u siebie ślicznej wiosenki! W Twoim ogródku zrobiło się zielono i kolorowo :flower2: Pięknie kwitną sasanki i tulipanki :)
Ja muszę dosadzić u siebie trochę sasanek, bo mam tylko jedną kępkę, a to bardzo wdzięczne kwiatuchy - ślicznie wyglądają i stosunkowo długo kwitną. Zresztą po przekwitnięciu też są atrakcyjne :flower1:
Pozdrawiam niedzielnie :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 22 Kwi 2012 14:26 #28590

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś teraz troszkę się pooszczędzasz to później będziesz miała więcej siły i energii do pracy i wszystko pięknie nadrobisz :kiss3:

Joluś naprawdę wszystko zakwita na wyścigi, z dnia na dzień jest piękniej :P
U mnie jeszcze nie było koszenia, trawę mam marną ....miejscami piękna, miejscami słabieńka, w przyszłym tygodniu też koniecznie trzeba będzie wykosić....

Daluś nareszcie pojawiły się kolorki, już tak bardzo ich brakowało....sasanek mam sporo, ale wiele takich samych, może uda mi się jeszcze trafić inne kolorki....no i na te pierzaczki choruję, są przepiękne....w ogóle sasanki to moje ukochane wiosenne :P
Również gorąco Cię pozdrawiam :kiss3:

Wreszcie kolorowa wiosna :flower2:

Coraz więcej sasanek zakwita :P

Drzewa i krzewy mają piękne pąki :P

Odp: Ogródek AGNESS 22 Kwi 2012 18:32 #28657

• Roma
  • Roma's Avatar
Sporo Agnieszko u Ciebie już kolorków :flower1: Migdałki tylko patrzeć jak rozwiną swoje kwiatki, będzie pięknie

Odp: Ogródek AGNESS 23 Kwi 2012 07:46 #28951

• marpa
  • marpa's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7
Witaj Agnieszko w sasankowym ogrodzie ! :flower1: Kolorki masz piękne , miło popatrzeć! Coraz więcej ich w ogródkach :flower:
:bye:

Odp: Ogródek AGNESS 23 Kwi 2012 09:26 #28979

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Romo kolorów faktycznie coraz więcej, kwiaty rozwijają się z godziny na godzinę :P Jest coraz cieplej, czekam jeszcze na deszczyk, żeby dotarł i do mnie i podlał wszystko :P

Maryniu sasanki to moje ulubione wiosenne kwiaty , sadzę je gdzie tylko się da :lol: Teraz poluję na pierzaczki papageno, niestety u mnie nie ma szans, zeby je dostać. Mam 2 krzaczki dzięki uprzejmości koleżanek z Forum :hug:

Odp: Ogródek AGNESS 23 Kwi 2012 09:30 #28982

• Mutari
  • Mutari's Avatar
  • Gold Boarder
  • GG 501225
  • Otrzymane dziękuję: 41
Witaj Aguś :) Niby mieszkamy niedaleko siebie, ale widzę, że wiosna bardziej kwiecista :)Sasance masz zajebiste :P

Odp: Ogródek AGNESS 23 Kwi 2012 10:38 #29010

• lora
  • lora's Avatar
Witaj Aguś :kiss3: zaglądam i marzę ...cudownie pokazujesz swoje roślinki to prawda coraz więcej kolorów pokazuje się...powiedz mi dlaczego moje nowo nasadzone tulipanki na jesieni poszły w liście ...

Odp: Ogródek AGNESS 23 Kwi 2012 10:52 #29015

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Marcinkufaktycznie już zrobiło się kolorowo :P ale to dosłownie przez ostatnie 2-3 dni.....za moment i u Ciebie będzie kolorowo i wesoło....a sasanki to moje wiosenne ulubienice ...sadzę gdzie tylko się da :P

Misiu, trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, rzadko się zdarza, żeby świeżo posadzone tulipanki nie zakwitły....normalne to jest u tulipanów, które rosną już jakiś czas w ziemi i nie są wykopywane na lato, wtedy się wyradzają i wychodzą sam liście.....ale tak od razu po posadzeniu nie zakwitły....jeszcze się z tym nie spotkałam. Myślę, ze przyczyny możemy dopatrywać się w tej anormalnej zimie.....mnóstwo po niej strat i anomalii roślinnych. Może i to wpłynęło źle na cebule tulipanów....może ruszyły już w styczniu kiedy było tak ciepło, a późniejsze ostre lutowe mrozy uszkodziły pąki kwiatowe i wyszły same liście.....trudno powiedzieć, ale mam tylko taki pomysł....

Odp: Ogródek AGNESS 23 Kwi 2012 10:59 #29020

• lora
  • lora's Avatar
Aguś to były nawet przez Ulcię posadzone...jestem tez zaskoczona ...może masz i racje że to przez ciepły styczeń faktycznie dużo powychodziło...a krokusami to miałam tak na 20cebulek tylko jeden pokazał się...

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.647 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum