TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 26 Sie 2013 09:00 #188677

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Kochani, piękny dzień przed nami, mimo że poranek bardzo rześki (tylko 10st.)
Zostawiam Wam pozdrowienia z życzeniami dobrego tygodnia!

Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 26 Sie 2013 09:12 #188679

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witaj Aguś :bye:
To prawda,poranki i wieczory już chłodne; rześkie.Ale jeszcze mamy lato i pogodę,,więc cieszyć sie trzeba tym co mamy,,,jesień,pomału sie zliża :(
A twój ogród w promieniach słońca pieknie wyglada ;)

Ogród Aguniady 26 Sie 2013 09:26 #188682

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry, Aniu!
W tym roku jestem bardzo zadowolona z lata, z jednym zastrzeżeniem: mogłoby więcej deszczu spadać nocami.
Ale jest bardzo dobrze... schyłek sierpnia, a wciąż pięknie, słonecznie, ciepło... korzystajmy i ładujmy akumulatory póki możemy!
Miłego dnia,
A

Ogród Aguniady 09 Wrz 2013 23:12 #191540

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Aga, ostatnie zdjęcie wyjaśniło tajemnicę świetnej kondycji ogrodu pomimo suszy. Hektolitry wylanej wody utrzymały Twój ogród w świetnej kondycji.
Czekam na pierwsze jesienne fotki. :search:

Ogród Aguniady 13 Wrz 2013 15:50 #192261

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Romku, witam serdecznie po przerwie!
Tak, masz rację - nie szczędzę roślinom i trawnikowi wody... W sezonie podlewanie chodziło pół nocy, po godzinie na każdą sekcję. To z pewnością uchroniło ogród przed suszą, ale i tak pewne miejsca ucierpiały.

Wczorajszy ogród, z wyraźną jesienną nutą:

Ogród Aguniady 13 Wrz 2013 20:20 #192288

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Aguś :bye:
właśnie to zauważyłam ,że Twój ogród zaczyna nabierać lekkiej barwy jesiennej ;)
A mnie jest szkoda lata :(

Ogród Aguniady 13 Wrz 2013 23:02 #192338

• Roma
  • Roma's Avatar
Może i jesiennie zaczyna wyglądać Twój ogród ale za to z nutką tajemniczości i dostojeństwa.Bardzo lubię ogrody spowite we mgle a na roślinkach babie lato.

Ogród Aguniady 17 Wrz 2013 13:59 #193119

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Weszłam do twojego ogrodu za koleżankami i się zachwyciłam. dziś nie mam czasu dokładnie poczytać, ale zostawiam po sobie ślad. Intryguje mnie tylko czy ty co roku zużywasz 120 l kory na rabaty, czy to było jednorazowo?

Ogród Aguniady 17 Wrz 2013 16:48 #193153

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Aga ,
Ty masz sosnę himalajską niedaleko brzóz, prawda?

Czy przewidziałaś dla niej dużo miejsca wokół? Też mi się marzy ta sosna ,ale oglądając dorosłe drzewa -trochę mam wątpliwości....

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 08:22 #197194

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Witajcie po przerwie!
Jesień w ogrodzie rozgościła się na dobre... mnóstwo liści opada, a te które trzymają się na drzewach, zachwycają kolorami. Lubię ten stan!

Magdo, myślę, że moje himalajki mają w miarę dużo miejsca, ale za 10 lat trudno mi sobie wyobrazić te drzewa... zobaczymy co będę musiała usuwać ;-)
Iwa, dzięki za miłe słowa! Korę uzupełniam co dwa lata, ale co roku muszę mieć zapas kory (zmiany na rabatach).
Romo, dziękuję za odwiedziny!
Aniu, cieszę się, że wpadłaś z dobrym słowem!

Udanego dnia wszystkim!

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 08:28 #197196

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś :bye:
Piękna prawdziwa złota jesień u Ciebie :P
Śliczne widoczku :bravo:
Może u mnie też żółci nie widać,bo z liściastych to mam drzewka owocowe :sick: No i hosty tylko żółte się juz robią ;)
Tobie też życzę miłego dzioneczka :hug:

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 08:45 #197197

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Witaj Aniu!
W ostatni weekend ścięłam hostowe liście, ponieważ przymrozek w większości je ściął. Kolor jednak pozostaje na innych roślinach i cieszy oko. Drzewka owocowe chyba brązowieją niż się przebarwiają, prawda?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
A

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 08:55 #197201

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Witaj Aga :flower1:
Jesienny ogród też bywa zachwycający - można się o tym przekonać właśnie zaglądając do Twojego wątku :hug:
Będę zaglądać często. :bye:

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 08:59 #197203

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Małgosiu, bardzo mi miło i zapraszam serdecznie! Mój ogród chyba kocha jesień, bo dużo w nim krzewów i drzew, a to one o tej porze roku grają pierwsze skrzypce. Dzięki!

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 13:10 #197240

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Witaj Agusiu :) Lubię oglądać fotki z twojego wypieszczonego, jesiennego ogrodu :flower2:
Teraz, kiedy mamy prawdziwą złotą, polską jesień pobyt i praca w ogrodzie to duża przyjemność.
Ja chwilowo musiałam ograniczyć swoją aktywność na forum, ponieważ padł mi laptop razem z całą kolekcją zdjęć :(
W oczekiwaniu na nowego tylko czytam i podziwiam forumkowe kolorowe ogrody :flower1:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 13:52 #197248

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Aga, brzozy u mnie zrzyciły dużo liści w sierpniu z powodu suszy. Te pozostałe jeszcze są zielone. Twoje już pięknie przebarwione na złoty kolor.
Trzeba trzymać już grabie w pogotowiu (albo odkurzacz ogrodowy). Jak opadną liście będzie co grabić. A własnych grzybków już się dorobiłaś? Pod brzozami lubią rosnąć kozaki.

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 16:10 #197278

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Romku, witaj! Ano brzozy u mnie już złote... sporo czasu poświęciłam w weekend, by pograbić opadnięte liście... Grzyby rosną u mnie - a jakże! Pod brzozami koźlaki, czasem zdarzą się podgrzybki a nawet borowik, a w okolicy sosen miałam w tym roku po raz pierwszy maślaki... cieszy niezmiernie!
Daluniu, a to pech z tym laptopem! W dzisiejszych czasach bez komputerów czujemy się nieco odcięci od świata, uziemieni, nieprawdaż? Za dobre słowo pod adresem mojego ogrodu bardzo dziękuję - on kocha jesień z wzajemnością :)

Ogród Aguniady 08 Paź 2013 19:02 #197297

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aguniu Twoje brzozy zachwycają mnie niesamowicie..... dzięki nim cały ogród wygląda jak wyzłocony.... one są niesamowitą ozdobą przez okrągły rok.... chyba nie ma chwili, kiedy nie zachwycają....

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.536 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum