TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 09:50 #250877

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ursulko, odetchnęłam z ulgą :silly:
Pracujesz dziś, biedaku?
Ja jestem trochę wycofana w planach ogrodowych ze względu na ochłodzenie, ale może coś uda się zrobić.
Miłego piątku! Zakupy na sobotę zrobione? :)

Fiwonko, bardzo się cieszę, że tu jesteś! Super, że nie stracimy kontaktu. Zawsze Cię zapraszam pod brzozy :)

Julek, jeszcze nie wychodziłam na zewnątrz, więc też nie wiem co robić, ale że różowy szlafroczek-kożuszek mam na grzbiecie, to idę po kawę i na obchód oraz ocenę skali zimna. Nie lubię pracować w ogrodzie w takim chłodzie, a nie wygląda to przez okno zachęcająco.
Chlasnęłaś? I bardzo dobrze! :)
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2014 09:52 przez Aguniada.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 09:56 #250879

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Zimno :angry: Co z tego, że słonecznie, kiedy zimno i wietrznie. Wczoraj podziubałam ledwie pół godziny i zwiałam do domu, dziś pewnie nie dłużej. Niby mrozu nie było, ale pewnie mnie nie minie, o 6 rano było +3.

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 10:04 #250886

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Ja bylam z paszczami rano na siku, to bylo 5 stopni :club2: czy moge sobie fote wstawic? - takie sa kloniki. Czerwony chlasniety - zielony chlasniety pozniej. Topik zaloze sobie jutro, bo bedzie rocznicowo - akurat 3 Maja 2011 roku zakladalam MINI :flower2:

PS prosze nie zwracac uwagi na plame na focie ale zdupczylam sobie obiektyw w nowym aparatosie buuuu i mam teraz skaze. Nie wiem jak to sie stalo ale cos mi sie musialo ostrego dostac i jak zamykalo przslone, to rysnelo mi obiektyw :(
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2014 10:07 przez Julka.

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 10:09 #250890

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ewa, nie wściekaj się... załóż ciepły bezrękawnik na grzbiet (czy ciepły sweter) i działaj... rękawice na dłonie, co by nie zgrabiały, i będzie dobrze. Nie ma co się męczyć w domu.
Julek, u mnie o 9ej rano (Sara pospała!) było 7 stopni. Teraz pewnie jest niewiele więcej. Mimo wszystko, coś dziś w ogrodzie zrobię.
Może PanM oszlifuje mi ławeczki, a ja je pomaluję.
Kloniki super i bardzo pasują do donic. Ten zielony już wysoki! Zobaczysz, jak one ładnie i szybko rosną. Zaobserwuj, czy mszyce nie osiądą... ja mojego Phoenixa już dwa razy pryskałam.

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 10:22 #250895

• Semper
  • Semper's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
A u Mnie właśnie pokazało się słoneczko.Trzeba korzystać bo podobno wyłączą na jakiś czas.
Ja niestety tez z tych pracujących. :woohoo:
Pozdrawiam,
Jurek z Górek :)

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 14:56 #251005

• ursulka
  • ursulka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 207
Agusiu - myślałam, że wiesz, że jestem wielbicielem przestrzeni i tego 'ziuuu', które mają duże ogrody. Zawsze z tęsknotą oglądam. A u Ciebie jest jeszcze to 'cóś' pełne świeżości.

Zimno, nie zimno, i tak byłabym na ogrodzie. W końcu wczesną wiosną uznałybyśmy, że 'alle ciepło!'. Poza tym u nas pięknie słoneczko świeci i przez okno wyglada bardzo zachęcająco. Aż chce się rumakować.
A tu... kolejny dziń 'zmarnowany w robocie' :rotfl1: Jeszcze jestem w pracy...

Zakupy grillowe a jakże. zrobione :) Pan M zameldował, że mięsko kruszeje w zaprawie (chyba musztardowo-miodowej). Swoją drogą. uwielbiam ten początek sezonu, kiedy wszystko przez nami :)
Pozdrawiam - Ula
Zielonym do góry!
Ogród Ursulki

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 15:19 #251016

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
A u mnie po burzy z piorunami i grzmotami świeci znowu piękne słonko. Zanim to jednak nastąpiło wyplewiłam, co założyłam :D Okami wybiegał się jak szalony, a potem obszekiwał górę :whistle: , że mu hałasuje w jego własnym ogródku :happy3: powinnam poolejować meble, ale na to potrzebna mi stabilniejsza pogoda :D Nie minie mnie to i tak, bo innych, chętnych brak.

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 15:54 #251037

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak tam Agus? laweczka pomalowana? ja odszczurzylam tylko w chalupce i zaleglam pod kocykiem na kanapie z paszczakami, nawet do sklepu nie chcialo mi sie podjechac ... no ale pogoda nie nastraja do wychodzenia.

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 18:05 #251101

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Jurku, u mnie dziś słońca nie było ani przez chwilę. Jest naprawdę zimno.
Już po pracy?
Uleńko, obserwując Twój ogród wiem, że znasz się na rzeczy i potrafisz właściwie układać oraz oceniać krajobraz. Nawet nie wiesz jak mi miło, że mój ogród odbierasz in plus. Mam świadomość, czego mu brakuje, ale też doceniam walory... to w końcu świat, w którym mamy czuć się przyjemnie, więc tworzymy go według własnych upodobań.
Miłego grillowania! Mięso w zalewie musztardowo-miodowej to moje ulubione :)
U nas jutro pizza ze szparagami i szynką serrano - doczekać się nie mogę :)
Aniu, burza z piorunami i słońce raczej świadczą o ciepłym dniu :) Trochę zazdroszczę, bo u nas dziś paskudnie zimno.
Zrobiłam jednak to i owo :)
Julek, ławeczki zostały na jutro. Do pomalowania jest jeszcze pergola, drewutnia i domek ogrodnika...
Zimno!

Udało się nam odświeżyć trzy duże skrzynie na kwiaty - dwie na tarasie i jedną na froncie domu (tej nie pokazuję, bo jeszcze w niej nic nie rośnie). Oto porównanie przed i po:

Niby nic wielkiego, ale jednak skrzynie odzyskały wygląd i świeżość... są jeszcze mokre i po pierwszej warstwie malowania.
Jutro kontynuacja :)
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2014 18:12 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 18:25 #251114

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Aguś, ja tez lubię w pojemnikach i donicach rozchodniki,z reszta one w każdym wydaniu są rewelacyjne :flower2:
U mnie tez się teraz ochłodziło, ale wcześniej dzionek był pierwsza klasa :P
Hej mamuśka , jak tam się trzymasz przed maturą :hug: Miałam się stuknąć pajdką ,bo wszamałam kanapeczki z wędzonym łososiem i jabłkiem :drool: ale Ty stronisz od chlebka tak ;)

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 18:29 #251115

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Doris, obie mamy słabość do rozchodników :) Te od Ciebie rosną przednio!
Jak się mam przed maturą? Mam nadzieję, że nie kojfnę w poniedziałek :D
Córka ciągle ma duży kaszel - pozostałość po zapaleniu gardła - i taka chudziutka po tej chorobie... Staram się ją witaminizować.
Wierzę, że da sobie radę ze wszystkimi egzaminami!
Pajdka z łososiem? Zawsze :kiss3:

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 18:39 #251125

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
No popatrz... :angry: moja Zuza właśnie skończyła brać antybiotyk na zapalenie krtani :bad-idea: Kurcze uciekamy od tego jak od ognia...ale ponoć już się nie dało :dry:
Matura pójdzie git...to wiem ,Twoja Nisia ambitna dziewczyna , tylko niech stanie mocno na nogi....czytałam,że to chucherko :huh:

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 18:41 #251128

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
Takie drewno pokryte patyna czasa ma swoj urok ale jednak odswiezone, to jest to.
Ja za rybami szczegolnie nie przepadam ale takiego Losia-lososia, napchanego pietrucha i czosnkiem, zawinietego w folie aluminiowa i wrzuconego do ognicha sama bym zjadla :rotfl1: o
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2014 18:42 przez Julka.

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 18:46 #251132

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja tam każdego łosia zjem...uwielbiam ryby...może nie wszystkie ...ale większość...Julek zrobiłaś mi smaczek na łosia na ciepło :drool:

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 19:29 #251167

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dziewuszki, ja najbardziej uwielbiam ryby wędzone i pieczone. Łososia wędzonego pożarłabym łapczywie, ale nie mam.
Jutro robię pizzę ze szparagami :drool:

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 19:53 #251183

• beata68
  • beata68's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 24
No nie, ale się uśmiałam....nie uwierzysz Aguś, ja też mam jutro pizzę ze szparagami. :rotfl1:

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 20:46 #251236

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Znalazłam, przeczytałam i obejrzałam wszystko. Ogród , jak zwykle cudny. Artykuł dobry ,kącik czytelniczy ..... ;) . Komentarz w telegraficznym skrócie ,bo muszę jeszcze do ogrodu ratować doniczkowce przed przymrozkiem , czyli ewakuacja do piwnicy. :)

Ogród Aguniady 02 Maj 2014 20:54 #251244

• waldek727
  • waldek727's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 864
Pojawiasz się i znikasz, i znikasz, i znikasz...

Mam nadzieję Agnieszko, że już teraz dasz się sobą nacieszyć nieco dłużej. Przebój zespołu ,,Łzy" pozostaw na FO-info, ale ,,Bajmu" też tutaj nie nadużywaj.
Podziwiałem Twój piękny ogród na ,,Oazie" już dwa lata temu. Do gustu przypadła mi zwłaszcza jego wielostopniowość oraz piękne i przemyślane roślinne kompozycje.
Ponieważ jesteśmy niemal sąsiadami pojawiam się ponownie w Twoim wątku aby powiedzieć ci ,,saluto".
,,OGRÓD KTÓRY ŻYJE W ZGODZIE Z NATURĄ, ŻYJE PEŁNIĄ ŻYCIA."
mój wątek-OGRÓD W HARMONII Z NATURĄ

"www.twojapogoda.pl/polska/mazowieckie/warszawa

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.511 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum