Jaguś 
hah śmiesznie pisać tak do kogoś innego

Zimie mówię kategoryczne nie - a wiosna faktycznie nadrabia zaległości: z godziny na godzinę coś nowego wyrwasta, zakwita, rozwija się.
Liluś 
I u mnie cieszynianka od niedawna, dlatego taka mała kępka.
Dziękuję za życia dla babci - oczywiście przekażę.
Ulcia 
Pewnie, że musimy. Może jednak wybierzesz się do tej floribundy

a jak nie, to ja się wybiorę do Łęcznej, ale to na pewno nie w kwietniu.
Marysiu
Właśnie dzisiaj robiłam porządki z różami. Przycięłam, przesadziłam kilka - mam nadzieję że się przyjmą.
Dzisiaj tez wysiałam nasionka, które od Ciebie dostałam - rychło w czas... ale mam nadzieję ze wzejdą. W końcu w banku nasion mogą leżeć setki lat i są zdatne do kiełkowania.
Kasiu 
Babcia, babcia... ja jestem daleko w tyle, chociaż dużo dzisiaj zrobiłam...ale przydałoby się mi kilka takich sobót...
Pamelko 
Tyle dobrego, że biegły jest ten sam od kilku lat i wiemy czego się po nim spodziewać...
Jak zwykle zapadłam w sen zimowy... moje forumowanie ograniczałam do oglądania

Nie lubię wstawiać letnich zdjęć, bo zawsze wtedy mnie dopada chandra i żal że tyle trzeba czekać do wiosny...
_____________________________________________________________________________________________________
Dobrze że zdążyłam mojej wierzbie zrobić zdjęcie jak miała jeszcze takie piękne kotki. Dzisiaj cała kwitnie. Dla porównania dwa zdjęcia. Pierwsze z 17-ego a drugie z 20-ego - trzy dni a jaka różnica:
...
kwitnie na potęgę... kotki przy dotknięciu spadają na ziemię:
a ile na niej dzisiaj pszczółek było:
...
...
a jak się uwijały, żeby jak najwięcej pyłku nazbierać:
stałam i nie mogłam się napatrzeć na ich ruchliwość i pracowitość:
dzisiaj spędziłam bardzo pracowity dzień: porządki na macierzankowej rabatce:
dlatego pod wierzbą tak ładnie
wielkie sprzątanie nie ominęło także łąki:
skoro rosną tam trawki to musi być łąka :;230
wysadziłam także całe pudełko bulw: