zocha wrote:
Aniu
ślicznie,ten kamień strasznie mi się podoba,ja mam tylko polny i z niego kombinuję co mogę
moje krokusy tez wymarzły a mialam ich koło setki,cóż
chcialam jeszcze spytać,czy te nasoinka trawki jeszcze masz na zbyciu,bo ja jestem chętna
Witam w moich skromnych progach
Nasionek jeszcze coś wydłubię, przyslij mi adres na pw.
Wykopywałam teraz krzewy ze skrzyń gdzie miałam posadzone te korokusy i nie znalzłam ani jednej cebulki! Musiało wygnić wszystko
Dorotko, to pierwszy murek oporowy, będzie jeszcze jedne, i obłożona kamieniem skarpa - jeśli starczy kamienia, bo może go braknąć
Aguś... jakbyś tak przejazdem na wycieczkę do Krakowa jechała to u mnie możesz sobie zrobić przystanek
Koniczynko... mureczek raczej
Magdalenko - róże w skrzyniach będą sobie dobrze radzić? Teraz wysadzałam krzewy (pięciorniki, tawuły, świerk i sosnę górską itp) po 3 sezonach i to był ostatni dzwonek dla nich, bo korzenie już do samego dna sięgały
Zauważyłam, że najmniejszy system korzeniowy mają modrzewie szczepione, które też wysadziłam.
Sam pomysł bardzo mi się podoba
Dorcia u Ciebie to dopiero będzie piękna zielona ściana
Troszkę mojej wiosenki jeszcze:
Magnolia gwiaździsta, na którą tak się cieszyłam, a ona takie ma lichutkie kwiaty ...
Troszke botanicznych tulipanów, już przekwitły...
Kremowe z bordowym berberysem...
Te dopiero się rozwijają:
Rozchodniki, od prawej ciemno różowe kwiaty, bordowe liście różowe kwiaty i różowe kwiaty:
Jedyny powojnik, który przezimował, Jan Paweł :
Wydaje mi się, że jeszcze jeden wypuszcza coś od ziemi, dokupiłam w biedronie za 7,99 zł maleńkiego Ville de Lyon, zobaczymy co z tego wyniknie, ale... w sklepie ogordniczym u nas widziałam takie dorodne po 14 zł, więc ... kusi kusi kusi
Nooo...rojniki też ładnie przezimowały, to jeden z wielu: