Jam chory...albo alergia...albo piątkowy upał, w połączeniu z zimną wodą i zimną sobotą wyszedł mi bokiem...a raczej nosem
A więc nowe wejście miało być wczoraj...ale nie było bo pan od wejścia się nie wyrobił, a róża czeka, zresztą czeka od jesieni
Zaczekacie jeszcze kilka dni?
Musicie...bo ja też muszę
Tak więc Będzie nowa pergola na wejściu, nowa róża...i nowa rabata
rabata się robi...tymczasem dziś zrobiłem inną, wyćpnąłem kilka bylin....kilka rozsadziłem...kilka pomniejszyłem, i powiem Wam że to gęste sadzenie ma też minusy...plus jeden, bo zielsko nie ma gdzie rosnąć...ale minusy talie że same byliny w końcu też przestają rosnąć
Przesadziłem dwie róże...a dwie inne posadziłem...tak więc uziemiony jest niejaki Abraham Darby, Rosarium U
Przy przekopywaniu rabaty wykopałem zeszłoroczne mieczyki, które to jak się okazało namacalnie żyją
Czyli mieczyki które uznałem za jednoroczne z braku chęci przechowywania-żyją i mają się świetnie....ciekawe czy zakwitną
A pojechałem dziś na działkę tylko odpocząć i posadzić lilie
jak słyszałem że ktoś wchodzi na działkę to uciekałem za altanę
Niedziela...dzień święty święcić...pracą
Znalazłem jagodowca....i jakąś serduszkę, której to za chiny ludowe nie pamiętam że sadziłem
Wlaśnie...patelnia...Marta ma bliżej do mnie, a nie była jeszcze u mnie....Gosia dalej a była
Jaki wniosek z tego? że Marta musi kiedyś przyjechać,a le bez patelni
Co tu więcej gadać...wszystko szaleje...dziś w nocy popadało dobre cztery godzinki, więc fajnie się kopało...
To nie zanudzam Was moim gadaniem...czas na wiosnę
Chociaż po 12 godzinach w pracy i na działce ja mam momentami dosyć jakiejkolwiek zieleniny, z taki skutkiem że ostatnio jak pani mnie w pracy pytała o marchewkowe bratki, ja myślałem "a co to kurczę za smak i jakie warzywo"
A taka jest pergola stara...jak działkę kupiłem to już tam stała
Z lewej strony będzie "Open Arms" a z prawej New Dawn, który rośnie tam od wieki wieków
Na nowej-starej rabacie po lewej będą hortensje bukietowe, liliowce, lawenda i szałwia omszona
Zabawa pt."Znajdź jeden wspólny mianownik dwóch zdjęć"
Mam ambitny plan żeby dojść z tą rabatą do drugiego zakola
I wkurza mnie ten iglak wysoki, taki jakiś rozczapierzony-a mam takie dwa tam
Co to za roślinka???
Wszyscy pokazują sasanki to ja też...jakaś tak ładna moja siewka
I trawnik sąsiada...dobrze że nie kupiłem tej dzaiłki obok wtedy bo bym się zajechał na śmierć
Koleusy i heliotropy wymagają rozpikowania...tylko kiedy