TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 09:33 #110172

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Służbowe samochody mają inną przyczepność do lodu :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 09:35 #110173

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
:rotfl1: zdecydowanie :rotfl1: i inne koszty naprawy w przypadku jakiejś niewinnej :lev: stłuczki :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 09:49 #110179

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Samochód służbowy ma wiele cech, które są niespotykane w samochodach prywatnych:

- Jeżdżą na wszystkich biegach szybciej niż prywatne, zwłaszcza na wstecznym.
- To normalne, że palą dwa razy więcej.
- Ich silniki są tak skonstruowane, że znoszą największe prędkości obrotowe po rozruchu na zimno.
- Można nimi wjeżdżać na dwukrotnie wyższy krawężnik z dwukrotnie większą prędkością.
- W nocy nie potrzebują garażu ani wiaty podczas gradobicia.
- Po zapaleniu się czerwonej lampki oleju mogą przejechać nawet 200 km.
- Mają tak mocne zawieszenie, że w weekendy można wozić nimi gruz, cegły, płyty chodnikowe i glazurę.
- Ich skrzynia biegów jest tak mocna, że można podczas jazdy do przodu włączyć bieg wsteczny bez potrzeby wciskania sprzęgła.
- Problemy z nietypowymi czy alarmującymi odgłosami pracy silnika można rozwiązać przez podgłośnienie odtwarzacza lub radia.
- Mają tak silne akumulatory, że można odpuścić sobie wyłączanie reflektorów na postoju.
- Z powodu zarejestrowania na firmę można je parkować gdzie i jak długo się chce z włączeniem świateł awaryjnych.
- W razie złapania gumy można spokojnie jechać na kapciu do warsztatu wulkanizacyjnego bez potrzeby zmieniania koła.
- Jazda na drugim biegu z prędkością 70 km/h nie stanowi problemu.
- Nie wiadomo gdzie jest bagnet do sprawdzania oleju w silniku.

:devil1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 10:04 #110181

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Gdzie nie da rady terenowy, poradzi sobie służbowy :rotfl1:
Gratuluję setnej strony :flower1:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 11:23 #110199

• Edyta
  • Edyta's Avatar
rispetto wrote:
Samochód służbowy ma wiele cech, które są niespotykane w samochodach prywatnych:

- Jeżdżą na wszystkich biegach szybciej niż prywatne, zwłaszcza na wstecznym.
- To normalne, że palą dwa razy więcej.
- Ich silniki są tak skonstruowane, że znoszą największe prędkości obrotowe po rozruchu na zimno.
- Można nimi wjeżdżać na dwukrotnie wyższy krawężnik z dwukrotnie większą prędkością.
- W nocy nie potrzebują garażu ani wiaty podczas gradobicia.
- Po zapaleniu się czerwonej lampki oleju mogą przejechać nawet 200 km.
- Mają tak mocne zawieszenie, że w weekendy można wozić nimi gruz, cegły, płyty chodnikowe i glazurę.
- Ich skrzynia biegów jest tak mocna, że można podczas jazdy do przodu włączyć bieg wsteczny bez potrzeby wciskania sprzęgła.
- Problemy z nietypowymi czy alarmującymi odgłosami pracy silnika można rozwiązać przez podgłośnienie odtwarzacza lub radia.
- Mają tak silne akumulatory, że można odpuścić sobie wyłączanie reflektorów na postoju.
- Z powodu zarejestrowania na firmę można je parkować gdzie i jak długo się chce z włączeniem świateł awaryjnych.
- W razie złapania gumy można spokojnie jechać na kapciu do warsztatu wulkanizacyjnego bez potrzeby zmieniania koła.
- Jazda na drugim biegu z prędkością 70 km/h nie stanowi problemu.
- Nie wiadomo gdzie jest bagnet do sprawdzania oleju w silniku.

:devil1:

:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Pawle, jak dobrze, że otworzyłam tą stronkę w pracy. Od razu dzień wydaje się lepszy.
Zajrzałam do Twojego ogrodu i od razu znalazłam to, czego szukałam - zdjęcia całości. Ciągle wpraszam się ludziom w gości, bo dla mnie ogród to nie pojedyncza roślina, ale kompozycja. Z reguły mam jednak kłopot z wyobrażeniem sobie jak dany ogród wygląda. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Na dokładne przejrzenie muszę znaleźc dłuższą chwilę, ale 100 stron to nie w kij dmuchał ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 13:17 #110231

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Szkółka jest zamknięta. Iglaczki poupychane po kątach, pochowane, żeby nie zmarzły, ale miła pani powiedziała, że pracownicy są na miejscu i do godziny 16,00 zostanę obsłużona. Zachęcała i zapraszała do odwiedzin. :evil: Niestety brakło mi synchronizacji posiadanej gotówki z pogodą. Pogoda była, a gotówki niet. Teraz mam pieniądze, a pogoda jest fatalna. :hammer:

Tylko nie liczcie na to, że zdadzę sekret, która to szkółka. :rotfl1: :evil: Jak wrócę z łupami to powiem, gdzie byłam :funnyface: :rotfl1:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 14:20 #110261

• Roma
  • Roma's Avatar
Kiedyś i ja Pawle znałam wyższość służbówki nad prywatę, teraz niestety jest inaczej.Nawet nie wyobrażasz sobie jak trudno było się przestawić. :P

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 15:17 #110267

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesiu - tą listę można wydłużyć o jeszcze parę pozycji :lol: Np.
- Służbówka pokonuje spowalniacze z o wiele większą prędkością niż prywatne.
- Stosowanie wszelkiego rodzaju środki ochrony karoserii, tapicerki itp. jest w prywatnym aucie obowiązkiem, a w służbowym tylko zbędną fanaberią.
- Autem służbowym wspaniale jeździ się w cyklu miejskim gdyż posiada tzw. niewidzialną tarczę, chroniącą Cię przed jakąkolwiek odpowiedzialnością cywilną
- Inni użytkownicy drogi czują respekt do użytkowników aut służbowych i grzecznie ustępują im drogi.
- Montowanie sportowego wydechu, wszelkiego rodzaju chipów, niskoprofilowych felg, podtleneków azotu, strumiennic i innego drogiego badziewia jest w służbówce głupotą, gdyż i bez tego auto służbowe będzie najszybsze.
itd itp :rotfl1:

Edyto - zapraszam do lektury hanutkowego wątku, choć nie wiem ile trzeba samozaparcia, żeby przedrzeć się przez tyle stron :lol: Z tymi szerokimi planami zdjeciowymi to różnie bywa, ale trochę ich znajdziesz. Zorientujesz się także, że więcej jest zdjęć iglaków, niż takich planów :lol:

Danusiu - zazdroszczę Ci daru perswazji skoro otworzono przed Tobą szkółkę :thanks: Rozumiem, że po wykupieniu Spring Fire'ów nowymi szkółkami chwalimy się dopiero po zakończonych zakupach? :rotfl1: I słusznie! :rotfl1: Jak tylko iglakowa szarańcza dowie się o nowym źródełku to tylko puste doniczki zostaną :rotfl1:

Roma - wyobrażam sobie ... niestety ... samochód służbowy użytkuję na zmianę z kolegami, więc czasami muszę skorzystać z własnego. Dramatyczne przeżycie :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 16:53 #110279

• Edyta
  • Edyta's Avatar
A ja o zaletach służbówki mogę tylko poczytać, nigdy nie posiadałam takowego i raczej się nie zanosi :whistle: .

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 19:27 #110302

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Edyto - nie znasz dnia, ani godziny :lol:

Mówiłem, że padało, no i napadało ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 19:37 #110304

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ale masz fajnie, tyle śniegu :blink: , u nas dla odmiany buro i ponuro :blink:
A jeśli chodzi o służbowe auta, to jeszcze przez pół roku po rzuceniu pracy leczyłam się z nawyku jeżdżenia prawie setką po kocich łbach :jeez: , bo taką akurat miałam drogę do pracy ;) . A i tak mój samochód był najmniej zajeżdżony ze wszystkich :whistle:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 20:14 #110321

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Wątek, z iglakowego, zrobił się motoryzacyjno - filmowy :happy4:
Pokrywa śnieżna zacna... u mnie też się już tworzy!
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 20:19 #110324

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Specjalnie zajrzałam do Hanutkowa i widzę, że mamy podobnie (jak w bajce). :) U mnie też czapy śnieżne, wracałam z pracy i ślicznie wyglądało w oliwskim parku. Gdyby jutro tak złapać słonka trochę rano... ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 20:31 #110331

• Edyta
  • Edyta's Avatar
rispetto wrote:
Edyto - nie znasz dnia, ani godziny :lol:
Pawle, tak naprawdę to chyba mam nadzieję, że nie będę takowego samochodu posiadać, bo wiązałoby się to ze zmianą charakteru pracy, a lubię to, co robię :P .

Przyglądam się uważnie Twoim rabatom (jestem na 65 stronie, ale nie będę ściemniać, że wszystko dokładnie czytam :happy: ) i zastanawia mnie gęstość sadzenia Twoich iglaków :supr3: . Ja na części działki zagospodarowanej na ogród ozdobny posadziłam parę drzew i wydaje mi się, że się więcej nie zmieści, bo jak się rozrosną to będą dla siebie nadmierną konkurencją Tak dotychczas myślałam, ale jak oglądam co się u Ciebie dzieje to się zastanawiam :bad-idea: .

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sty 2013 21:00 #110342

• Roma
  • Roma's Avatar
Kurcze, Pawle wcale tak daleko od siebie nie mieszkamy a u nas nawet połowy tego śniegu nie ma :(

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 13:17 #110468

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Paweł cykaj fotki do kalendarza na miesiac styczeń ;) i ... te inne także :happy4:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 18:32 #110534

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto - jeśli chodzi o śnieg to jeszcze nic! Dopiero teraz mamy zimę :woohoo: Jechałem dziś samochodem to nie wiem, czy 1/3 drogi była niepokryta lodem ;) No ale od czego samochód służbowy! Wszystkie zakręty na ręcznym hamulcu :devil1:

Gosiu - 'motoryzacyjno-filmowy' to taka ogrodnicza wariacja sezonu ogórkowego :lol:

Danielo - zazdroszczę Ci codziennych spacerów przez park oliwski :oops: Spora część mojego dzieciństwa w nim upłynęła ... I w pobliskim kinie 'Delfin' ...

Edyto - powiem tak: interesuje mnie jak te drzewka będą rosły przez najbliższe 40-50 lat, a później ... Niech się następcy martwią :lol:

Roma - padało jak zaczęło padać wczoraj po południu, tak skończyło dzisiaj rano. W niektórych miejscach mamy już ze 30-40 cm białego puchu :)

Jolu - cykam, ale słońca brak i takie jakieś te fotki ... zimowe ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 18:39 #110537

• Roma
  • Roma's Avatar
Dzisiaj w nocy i u nas pięknie popadało :dance: Pierzynki na roślinach aż miło popatrzeć.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.555 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum