TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 18:39 #110538

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Nooo i zimowe :think: ta pierwsza super :)
A gdzie obiecane fotki ?
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 18:55 #110542

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Roma - padający śnieg najbardziej czuję w krzyżu :lol: Latałem dzisiaj z łopatą po ogrodzie i strząsałem biały puch z iglastych kulek. Kilka niestety ciężar śniegu przygiął do ziemi i cud się stał, że podkładki nie pękły (może dlatego, że było w miarę ciepło)

Jolu - pewnie do kalendarza znajdą się lepsze fotki ;) Zwolennicy kulek nadal w mniejszości ;)
Tak w ogóle to otwierałem dzisiaj encyklopedię na chybił-trafił i wybrałem reprezentacyjne ujęcia :) Nie zdążyłem ich jednak sfotografować, bo u nas jak zwykle w weekend - roboty od rana do wieczora!

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 19:14 #110547

• Nemo
  • Nemo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 215
Się nie chciało patyków założyć ;) Ja mam spokój, na lata. Włókno szklane przeżyje te kulki. Też kiedyś ganiałem...
Moja sucz z ADHD wypuszczona dzisiaj zapomniała, że pod śniegiem jest lód. Nie wyrobiła pierwszego zakrętu, przednie łapy do tyłu... i widać było tylko ogon i zadek z fontanny śniegu... jechała tak ze cztery metry, wbiła się w Jantara :woohoo: . Wylazła nieco zgłupiała i wystartowała do bramy... i stwierdziła, że znów nie wyhamuje. Jechała na brzuchu rozłożywszy łapy na boki... i tylko hałda śniegu jaki zepchnęła przed sobą uchroniła ją przed walnięciem w bramę. :lol:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 19:30 #110549

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Patyki powbijane mam, ale jak już pień jest odpowiednio gruby to odwiązuję. Czasami jednak za szybko ;) No i niekiedy zdarza się, że bambusik przegnije i ułamie się u podstawy. Zawsze sprawdzam je wiosną, ale może powinienem jesienią?

Szkoda, że kamerki nie miałeś :lol: Byłby hit na youtube :lol:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 19:34 #110551

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Faktycznie po fotkach widać, że sporo tego śniegu :woohoo: . Hanutkowo w zimowej odsłonie bardzo mi się podoba :woohoo: .

Paweł ja bambusów w ogóle nie stosuję - od razu wymieniam na mniej ekologiczne :whistle: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 19:37 #110553

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Bambusy stosuję dlatego, że mam je za darmo ;) Miskant olbrzymi dostarcza co roku tak z 50 dwumetrowych (i dłuższych) patyków. Już miałem pozbyć się tej kępy trawy, ale właśnie ze względu na te patyki ją trzymam ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 20:16 #110565

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
rispetto wrote:
na chybił-trafił i wybrałem reprezentacyjne ujęcia :)
Ja tez na chybił trafił :rotfl1: czy reprezentacyjne nie wiem, ale z działu PINUS :woohoo:
Fotki jakieś takie niewyraźne raczej :(

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 20:20 #110572

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
No to świetnie się złożyło, bo ja wybierałem z pierwszego tomu :)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 22:06 #110648

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ja jeszcze do tych samochodów wrócę... Świetne! :rotfl1: Ale nie wiem, może przez to, że nie mam samochodu firmowego, ale ta charakterystyka znakomicie pasuje do mojego prywatnego! :rotfl1:
U nas też tak napadało!
Patyki należy zdecydowanie wbijać jesienią ;) , jednej takiej kulce nie wbiłam i jakoś tak niebezpiecznie pień się w łuk wygiął... Teraz wbić się nie dało, musiałam jej taką podporę-wieżę z kamieni ułożyć! Ach, te wichry niespokojne! :angry:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 22:18 #110658

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
artam wrote:
ta charakterystyka znakomicie pasuje do mojego prywatnego! :rotfl1:
No patrz wiedziałam, że skądś znam ten opis :rotfl1:

Paweł wstawię próbkę u mnie, jutro spróbuję kolejne zdjęcia cyknąć :oops:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 22:43 #110679

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Na Twoim lodowisku akwariowym to i ja się rozłożyłam, leżę i kwiczę :happy4: :happy3: :laugh1: :happy: :happy2:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 23:54 #110718

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
rispetto wrote:
Wiesiu - tą listę można wydłużyć o jeszcze parę pozycji :lol: Np.
- Służbówka pokonuje spowalniacze z o wiele większą prędkością niż prywatne.
- Stosowanie wszelkiego rodzaju środki ochrony karoserii, tapicerki itp. jest w prywatnym aucie obowiązkiem, a w służbowym tylko zbędną fanaberią.
- Autem służbowym wspaniale jeździ się w cyklu miejskim gdyż posiada tzw. niewidzialną tarczę, chroniącą Cię przed jakąkolwiek odpowiedzialnością cywilną
- Inni użytkownicy drogi czują respekt do użytkowników aut służbowych i grzecznie ustępują im drogi.
- Montowanie sportowego wydechu, wszelkiego rodzaju chipów, niskoprofilowych felg, podtleneków azotu, strumiennic i innego drogiego badziewia jest w służbówce głupotą, gdyż i bez tego auto służbowe będzie najszybsze.
itd itp :rotfl1:

Edyto - zapraszam do lektury hanutkowego wątku, choć nie wiem ile trzeba samozaparcia, żeby przedrzeć się przez tyle stron :lol: Z tymi szerokimi planami zdjeciowymi to różnie bywa, ale trochę ich znajdziesz. Zorientujesz się także, że więcej jest zdjęć iglaków, niż takich planów :lol:

Danusiu - zazdroszczę Ci daru perswazji skoro otworzono przed Tobą szkółkę :thanks: Rozumiem, że po wykupieniu Spring Fire'ów nowymi szkółkami chwalimy się dopiero po zakończonych zakupach? :rotfl1: I słusznie! :rotfl1: Jak tylko iglakowa szarańcza dowie się o nowym źródełku to tylko puste doniczki zostaną :rotfl1:

Roma - wyobrażam sobie ... niestety ... samochód służbowy użytkuję na zmianę z kolegami, więc czasami muszę skorzystać z własnego. Dramatyczne przeżycie :rotfl1:

Pawle, z tymi szkółkami trafiłes w sedno.Mam zamiar solidnie się obłowić, bo lista chciejstw niepokojąco się wydłużyła, za co winę ponosisz głownie Ty i Sylwester. Pmiętam spustoszenie w Opocznie,poczynione przez Ciebie i Jolę, więc teraz jestem ostrożna. :happy: A co do perswazji tylko zapytałam , kiedy mogę przyjechać wiosną, a zaproponowano mi przyjazd od zaraz. To niegrzecznie nie skorzystać z zaproszenia.:lol:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 12 Sty 2013 23:58 #110722

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dangar wrote:
Pmiętam spustoszenie w Opocznie,poczynione przez Ciebie i Jolę ...
Danuś to nie ja słowo :idea1: :rotfl1:
Pamiętam, jak ostatnio liczyłaś miejsca pod nowe kulki to coś około 10 wyszło :lol: :silly:
Gdzie Ty posadzisz te wszystkie nowe nabytki? ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 13 Sty 2013 10:11 #110758

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto - a może po prostu Twój samochód ma służbową przeszłość, o której nie wiesz? :rotfl1: Jeśli chodzi o te patyki to zastanawiam się jak 'wymusić' grubienie podkładki. Wszystko jest proste jeśli wyrośnie z niej jakiś badylek, ale jeśli go brak? Muszę podpytać specjalistów ;)

Jolu - wstawiłem, ale trochę kiepsko to wyszło. Może jednak wyciągnę skaner :lol:

Aga - wczoraj miał miejsce ostatni odcinek serialu z akwarium, czyli wtarganie go na piętro. Na pierwszy rzut oka wydaje się to proste, ale gdy okazuje się, że wazy ono tak z 80 kg to już sprawa się nieco komplikuje ;) Utknęliśmy przez dłuższą chwilę na półpiętrze, ale w końcu się udało. Sam nie wierzę, że tego dokonaliśmy :lol:

Danusiu - tak piszesz, jakbyś żałowała kulkowej zarazy :lol: No dobra, ja też skorzystałbym z takiego zaproszenia :) Aż boję się pomyśleć co zostanie w Opocznie po tegorocznym zjeździe :lol: Dobrze, że wybieramy się kilka dni wcześniej :P

Jolu - nie jesteśmy tylko odpowiedzialni za trzęsienie ziemi, gradobicie i koklusz! :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 13 Sty 2013 17:30 #110927

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
byłoby mi miło dołączyć do tak ciekawego forum dla ludzi pasjonujących się ogrodnictwem. ;) Moją wielką pasją jest przyroda oraz zwierzęta.Zaglądając tutaj to jak przenoszenie się w świat fantazji.Przeglądam forum od momentu odwiedzenia ogrodu Pana Rispetto.
Jestem pod wielkim wrażeniem rozplanowania terenu,różnorodności roślin - rzadkich i bardzo ciekawych.Podziwiam umiejętności dobierania roślin pod kątem barw oraz znajomość nazw. :) Jestem pełna szacunku,bo wiem ile pracy trzeba włożyć by powstał tak piękny ogród.
Dziękuję za rośliny do mojego ogródka ;) a w szczególności za drzewko Oleander,które kwitło pod koniec lata różowo białymi kwiatami.
Pozdrawiam bardzo serdecznie wraz z mężem. ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 14 Sty 2013 14:30 #111275

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
pamelka wrote:
Dangar wrote:
Pmiętam spustoszenie w Opocznie,poczynione przez Ciebie i Jolę ...
Danuś to nie ja słowo :idea1: :rotfl1:
Pamiętam, jak ostatnio liczyłaś miejsca pod nowe kulki to coś około 10 wyszło :lol: :silly:
Gdzie Ty posadzisz te wszystkie nowe nabytki? ;)

A donice to są od czego? :happy4:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 18 Sty 2013 09:51 #112468

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Zaczynam się obawiać, że trzeba będzie zrobić listę 'czarnych punktów' (czyt. odwiedzionych przez kulko-zbieraczy), bo wizyta po takim nalocie z zasady chyba nie ma sensu :D
człowiek to taka dziwna istota, że zawsze szuka uzasadnienia swoich słabości pod wpływem osób trzecich :D ja zawsze mówiłem, że przez Pawła się tak wkręciłem, że Marzenka z Darkiem mnie wkręcili, że Mirek mnie z modrzewiem rozwalił, że Sławek pokazał wielki urok nie tylko miniaturek, a to jeszcze Janusz dopełnił dzieła pokazując swoją kolekcję mówiąc - coś Ci się podoba, to mów ;) Jola ciągle coś wynajduje, z drugim Sylwkiem tez coś zawsze mamy do przegadania i tak okazuje się że lista przyczyniających się do naszego zbieractwa jest spora, tylko jakże fajna to lista !!!! nasza pasja, a którą pomagają rozwijać inni, a przy tym ile satysfakcji dla wszystkich ;)
ok, bo miałem pisać o 'czarnych punktach', a wyszło hmmmmm, zostawiam już bez dalszego komentarza :hug: :drink1:

a co do zimy u Ciebie w ogrodzie, to tak jak u mnie wydaje się w tym roku (póki co) taka 'stabilna', bez gwałtownych spadków temperatur, na minusie, ze śniegiem, a bez wietrznych nawałnic - oby tak dalej ;) a widoki jakże przyjemne dla oka :)
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 18 Sty 2013 11:21 #112495

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Ja też swoja pasję kulkową zawdzięczam Pawłowi , ale i Tobie Sylwek ,mimo to nie żałuje , bo mam teraz rabatę która jest piękna cały rok .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.618 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum