TEMAT: Ogródek Robaczka

Odp: Ogródek Robaczka 31 Mar 2012 22:36 #18941

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A ja zazdroszcze hiacyntów :woohoo: pięknie kwitną :flower2:
U Was dzisiaj zdaje się niezbyt ciepło nocą :whistle:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek Robaczka 31 Mar 2012 22:51 #18957

• Dorbie
  • Dorbie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Kasiu, poza tym, że masz ciekawy ogród i cudnie wygląda metaloplastyka wśród roślin, to jestem w szoku, jak u Was już wszystko rozwinięte jest i sasanki i tulipany. U nas nic z tego, tylko krokusy i prebiśniegi i dziś śnieg i śnieg z deszczem

Odp: Ogródek Robaczka 31 Mar 2012 23:39 #18998

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Przychodzę z rewizytą.Jaki ty masz śliczny ogród a jakie piękne przy tym robisz zdjęcia (tu powinny być brawa)Widzę że tak jak ja planujesz i kupujesz róże i to większość będziemy miały takich samych już dawno mnie one urzekły :)

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 11:48 #19120

• Roma
  • Roma's Avatar
Tylko pozazdrościć takiego wybuchu wiosny ale Wam Wielkopolanom zawsze przyroda łaskawszą bywa :flower2:

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 17:42 #19271

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Witajcie w kwietniu :woohoo:

Aniu - sasanki i hiacynty rozbujają się w tym tygodniu, jak słonko Ci poświeci :hug: lawenda powolutku odzyskuje wigor, u mnie tylko niektóre krzaczki się zielenią, ona ma jeszcze czas, lepiej żeby później wystartowała niż żeby przemarzła jak wrócą nocne przymrozki ;)
Martusia, ja też choruje na przylaszczki, jak gdzies namierzysz, to daj znać :search:
Ewa, pod koniec kwietnia u mnie będzie już co innego kwitło, to przyjdę obejrzeć Twoje sasanki :kiss3:
Pamelko, straszyli mrozami, ale w nocy było 0 stopni. W tygodniu ma byc lekki nocny przymrozek, ale mam nadzieję, że niezbyt mocny..
Dorbie, Dziękuję za miłe słowa :) U mnie wiosna szaleje od poczatku marca, szystko jakoś szybciej kwitnie niż w innych częściach Polski, nawet Wielkopolski. Może to jakiś mały mikroklimat, nie wiem, ale radości z roślinek mam co nie miara :flower2:
Gosiu , dziękuję :oops: Ja z różami szaleję w tym roku, zobaczymy co będzie w sezonie i czy miłość jest wzajemna.. :whistle:
Roma :bye: U mnie faktycznie pogoda dośc łagodna, ale jak to bywa w naszym kraju, mrozy mogą nas zaskoczyć nawet w maju..w zeszłym roku nie było taryfy ulgowej..po powrocie z weekendu majowego, zastałam czarny ogród, myślałam że się zapłaczę ... :jeez:

Dzisiaj za zimno na harce ogrodowe, więc zczytuję zaległości na Forum z kawusią w dłoni :coffe: i przy okazji...urządzam małe polowanko na kolejne róże.. :search:
Pozdrowionka :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 18:11 #19284

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oki jak gdzieś je wyczaję to dam znać :kiss3:
ja też dziś mam dzień leniuchowania bo pogoda jest niezbyt ciekawa więc dziś było spanie do późna i siedzenie z herbatką - kawy to ja mam dość w pracy :jeez: - i oglądanie ogrodków :woohoo:
a jakie różyczki już upolowałaś? :search:

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 18:17 #19288

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusia, ja to już cięzko choruję na głowę :jeez: Ciągle kupuję następne róże..teraz spodobały mi się Creme Caramel, Dieter Muller, la Perla, Ma Normandie, Lucky i Mini Eden Rose :-) No i oczywiście Cafeeeeee... :-) istne szaleństwo :woohoo:
Zamówiłam już pawilon do ogrodu, będzie do odbioru po świętach :silly: Mebelki na taras też wypatrzone, jak dobrze pójdzie, pod koniec kwietnia już będą ;)
Ogródek Robaczka

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 18:22 #19297

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Cześć Kasiu :bye: :bye:

Po pierwsze -robisz cudowne zdjęcia! Z tym oddalonym dalszym planem -piękne :)
Ogród zadbany i widać ,że tworzony z pasją ...Piękne elementy ozdobne -te metalowe stelaże
bardzo ładnie wyglądają z pnączami.Powojnik -już zapisałam nazwę :P

Co do zdjęć jeszcze- zauważyłaś pewnie ,że na pierwszych stronach wgrały się duże ,
potem już mniejsze. Tak musi być ,bo inaczej forum nie dałoby rady z taką ilością zdjęć
o dużej pojemności. U mnie jest to samo ,bo też wgrywam przez forumoaza.
Nie brałaś pod uwagę wgrywania swoich zdjęć przez jakiś hosting (imageshack lub inne?)Twoje zdjęcia są tak piękne ,że szkoda ich :) Duże zdjęcie jest
jednak efektowniejsze :)
Ja zastanawiam się właśnie nad taką możliwością ,tylko nie wiem który hosting jest najlepszy?
Ostatnio zmieniany: 01 Kwi 2012 18:24 przez magdala.

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 18:26 #19299

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
ojej ale zaszalałaś :woohoo:
zaraz - róża Creme Caramel? :blink: serio....jest taka, karmelkowa?.....jej....to ja zaraz lece ją oglądać :woohoo:
no ja już czekam tylko na pensję bo Vanilka i Choco już na mnie czekają, zaś Cafe kupie sobie jako prezent...tylko muszę wiedzieć ile muszę dołożyć i tu trzeba poczekać na pensję :whistle:
spoko nie tylko Ty chorujesz, mnie mama już nie chce słuchać - powiedziała, że jak usłyszy jeszcze jedno słówko o jakiejś roślince, krzaczku itd to mnie....... :club2: :whistle:
ojej już pawilon zamówiłaś? jejku to super! :woohoo: i mebleki też? no to bomba!
pewnie się cieszysz jak nie wiem co :hug:

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 18:36 #19306

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Kasiu, dopiero dzisiaj dotarłam do Twojego ogrodu i zachwyciłam się nową rabatą różaną, kamienną dróżką, a także rozkwitem wiosny :)
U mnie klimat też jest stosunkowo łagodny, ale Twoja wiosenka chyba nieco bardziej zaawansowana - pięknie kwitną Ci sasanki i hiacynty :flower2:
I nawet lawenda już ruszyła :eek3: Moja jeszcze zakopczykowana razem z różami i dopiero jutro zajrzę na tę rabatę i zrobię tam porządek. Obetnę i róże i lawendę, bo troszkę mi już zdrewniała i muszę ją odmłodzić.
Pozdrawiam kwitniowo :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 18:38 #19308

• zocha
  • zocha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Kasiu :bye: te sasanki są prześliczne,to jest moje ulubione wiosenne kwiecie,szkoda,że są takie malutkie,bo chyba bym je tuliła :hug:
Zielono pozdrawiam - Ewa
Ogród Ewy - zochy
Róże Ewy - zochy

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 19:27 #19338

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusia, różyczka jest karmelkowa, cudo :eek3: Ja też muszę przystopować z zakupami... :flower:
Dalu, witaj :bye: Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem ogrodu, bardzo mi miło :kiss3:
Zosiu, ja też je uwielbiam, takie włochate słodziaki - dlatego posadziłam cay rząd wzdłuż rabaty :garden1: Na początku tylko pietrucha, ale wiosna należy do niej :bravo:
Ogródek Robaczka

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 19:33 #19343

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no właśnie widziałam ją - cuuudna :eek3: ...i akurat jest w tym samym miejscu co Cafe..... :whistle:
więc zdecydowałam, że teraz kupię Vanilkę i Choco a w przyszłym miesiącu już od razu Cafe i Caramel......zrobię sobie taką słodką miniróżankę, będą w innym miejscu rosły niż inne :woohoo:

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 20:56 #19417

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Kasiu cóż mówić chwilowo zamarłem na widok tylu kwitnących wiosennych :eek3: .
Kolorów co nie miara .Świetna dróżka i te latarenki :woohoo:

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 22:03 #19493

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Zaostrzyłaś apetyt na kwitnienie moich cebul :-)
Życzę łagodnej aury :-)

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 22:41 #19520

• sure
  • sure's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
Robaczek wrote:
DSC_0010.jpg
Kasiu, to ładne czerwone to co to? Tulipanki? I jak to możliwe, że już kwitną... :)
pozdrawiam, Agata
mój ogród

Odp: Ogródek Robaczka 01 Kwi 2012 23:57 #19551

• Dorbie
  • Dorbie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Cudne kwiatki! Jeszcze raz się zachwycę :flower2:

Odp: Ogródek Robaczka 02 Kwi 2012 08:16 #19576

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Przepięknie u Ciebie, najbardziej urzekła mnie (oprócz tak wczesnych kwitnień) ścieżka. Jestem na etapie przed przebudową zwykłej cementówki, ale na takie cudo niestety miejsca nie mam a szkoda. Właśnie takie aranżacje lubię najbardziej. Z tym że u mnie ma być kamień polny w roli głównej.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.727 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum