Tomku, i ja się cieszę, że mnie znalazłeś w Oazie
Pewnie znasz powody, dla których musiałam opuścić FO...
Ale nie ma tego złego...Na naszym nowym forum czuję się świetnie - jest miło, bezpiecznie, kameralnie
Wszystko budujemy i tworzymy od początku i to też jest wielka frajda! Mam nadzieję, że i Ty założysz swój wątek ogrodowy, żebym mogła od czasu do czasu pospacerować po Twoim pięknym ogrodzie
Gosiu, po tych trzech, niemalże upalnych dniach, to pewnie i Twoje się wygramoliły z ziemi...Bo moje to już chyba niebawem będą przekwitać -22 stopnie to dla nich zdecydowanie za wysoka temperatura
Ale w końcu zakwitły mi pierwsze ciemierniki; a już się bałam, że wszystkie wymarzły
Romuś, tak, kwitną już wrzośce - widoczne na fotce różowe i kilkanaście białych. A wokół nich uwijają się jak w ukropie pszczółki - uwielbiam ten widok i bzykando!
Elu, ja też trzy ostatnie dni spędziłam w ogrodzie, bo pogoda była boska! Troszkę podgoniłam robotę, ale całego ogrodu to nie doprowadzę do porządku chyba do lata
Samych gałęzi zebrało się tyle, że najpierw rozdrobniliśmy w maszynie tyle tego, że zebrały się dwa duże zbiorniki, a potem paliliśmy ognisko przez trzy godziny
Wprawdzie nie miałam suchej zaprawy tak jak TY, ale jakoś przeżyłam i nawet się czuję nie najgorzej
Gosiu, jak jeszcze kilka dni będzie tak ciepło to i forsycje zakwitną! A bratki zawsze wspaniale rozweselają wiosenny ogród
Ula, na razie więcej fotek z ogrodu nie ma
Ale zrobiłam kilka zdjęć mojego parapetowego przedszkola.
Pelargonie, powój gwiezdny, begonie:
Olu, w maju to Ty już zapomnisz, ze istnieją takie kwiatki jak pierwiosnki. Bo w maju to będzie się działo!
Uwielbiam maj
Kochani, za mną trzy pracowite dni! Udało mi się trochę "odgruzować" ogród po zimie, ale jeszcze końca nie widać...Widać za to piękne, kwitnące ciemierniki, a już myślałam, że nic z nich nie będzie...Jutro dalszy ciąg. W planie m.in. rabata z paprociami, które trzeba ściąć, a potem wyczyścić rabatę z pozimowych resztek i liści. I znowu wór będzie pełny
Acha, jeszcze zetnę maliny i doprowadzę do porządku zielnik i warzywnik