Jolu bardzo lubię sosny banksa, a 'Wisconsin' kupiłem 3 lata temu i tak sobie czekał aż znajdę dla niego odpowiednie miejsce
Płaczące świerki też strasznie lubię. Szkoda tylko ,że najpiękniej wyglądają starsze, rozrośnięte egzemplarze. Moje są jeszcze młode, więc przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać.
Marta bardzo Ci dziękuje za wszystkie pochlebne słowa skierowane w kierunku mojego ogrodu
A Twój ogród już jest piękny,i ładnie skomponowany
Edytko zgadzam się z Tobą, że kwiatostany hortensji są atrakcyjne nawet po przekwitnięciu, a oszronione również są piękne.
Romciu świerki są świetne, ale ja bardzo lubię wszystkie rośliny o zwisłym pokroju.
Alinko dziękuję za miłe słowa
Hortensją 'Vanille Fraisr' nie musisz się przejmować. Przezimuje bez problemu.
Iwonko dzięki
Ewo ja podobnie jak Ty raczej unikam czerwieni w ogrodzie, chociaż zdarzają się wyjątki ( Salvia coccinea)a tą jeżówkę możesz podpiąć do rabaty o ciepłych, słonecznych barwach. Widziałbym ją również w towarzystwie białej gaury,która nieco ostudzi jej ognisty kolor, imperaty 'Red Baron' i żurawki 'Purple Palace'. Ewentualnie można do tego wszystkiego dosadzić trytome 'Nancys Red' która świetnie współgra kolorystycznie z tą jeżówką, choć jej kolor jest mniej "wściekły". Mam nadzieje że trochę pomogłem, chociaż przyszło Ci troszkę poczekać na moją odpowiedź
Wiosna dziękuje bardzo, staram się jak mogę
Firletka jest mi bardzo miło , że do mnie trafiłaś
Beatko cieszę się, że ogród Ci się podoba. Hortensji bukietowych jest u mnie bardzo dużo, niektóre wciąż czekają e doniczkach aż przygotuje im miejsce.
Nati na tym zdjęciu jest Stipa tenuissima , niestety nie zimuje u nas i traktuje ją jak roślinę jednoroczną
Bodziszek 'Espresso' i Uncinia uncinata'Everflame'
Jarzmianka i berberys
Żóraweczka 'Solar Eclipse' iczosnek karatawski
Hortensja i floksy
Goryczka trojeściowa i hakonechloa 'Aureola'
Hosta i żurawka
Mikołajek i werbena hastata
Lilia trąbkowa i przetacznik 'Bubblegum'