Emperor's New Clothes
Sahin, 2002 rok. U mnie od wiosny tego roku, widać jak urosły, to są posadzone trzy roślinki. Fajne pomarszczone liście, mnie się podoba, jeszcze nie wiem jak kwitnie.
Fireworks', Terra Nova 1998 rok.Dopiero w dużej masie jest efekt. Mamy ją często w ogrodach niezidentyfikowaną, u mnie rosła od wielu lat, a dopiero jak dostałam kawałek o pewnej nazwie to ją poznałam. Do tego czasu była NN.
Fire Chief, Terra Nova, 2010 rok. Jak dla mnie wspaniała roślina jednoroczna, podobno komuś zimowała, mnie nie, 5 sztuk w zeszłym roku nie obudziło się w tym. Kolor faktycznie płomienny, na jesieni bardziej stonowany.
Frosted Violet, u mnie od dwóch lat, nie znam pochodzenia. Ładna , aksamitna, ale zdecydowanie roślina na drugi plan. Liście na wysokich nóżkach, nie wyglądają dobrze z przodu rabaty, ładnie rośnie, przypala się na słońcu.
-- Pt 30 gru 2011 14:50 --
Giergia Peach, Dan Heims, 2005 rok.Moje ulubienica, żadna nie świeci tak na rabacie, i to bez względu na słońce. Rośnie doskonale na słonecznym skalniaku i cienistej rabacie.Przyrasta różnie, zależy od rośliny. Raczej zaliczana do dużych, liście pokładają się na ziemię, dobrze wygląda posadzona blisko innych by liście przenikały inną roślinkę.
Ginger Ale, Dan Heims, 2006 rok.Ładna, zdrowa mała roślinka, zmienna kolorystycznie, w zależności od pory roku i nasłonecznienia. Doskonale znosi pełne słońce. Jak dla mnie same zalety.
Ginger Peach, nowość roku 2011, nie za duża, ładnie wybarwiona, przyrost niezły, a więcej, musi trochę podrosnąć.
Green Spice[/b],Dan Heims, 1993 rok. Raczej duża , ładnie przyrasta, mimo zieleni ciekawa kolorystyka, mocne użyłkowanie liści. Rośnie również na słońcu, choć pod koniec lata, na słońcu dostaje plam na liściach.
Green Sashay, nazwa moja, mutacja Sashay, w zeszłym roku , z palety kilka takich było. Jak dla mnie świetna, rośnie doskonale, wielkość, trochę mniejsza niż Sashay, tak samo karbowane liście, tylko zielone całe. Doskonała na słońce.
Guardian Angel, Luc Klinkhamer, 2005 rok. Duża, bardzo ładnie wybarwiona, u mnie do lata, więc niewiele mam swoich spostrzeżeń.
Gypsy Dancer , Terra Nova , 2004 rok. Bardzo ładna, zdrowa, średniej wielkości. Obfite kwitnienie, doskonale rośnie na słońcu.