TEMAT: Pielęgnacja róż
Pielęgnacja róż 29 Mar 2020 16:54 #701564
| 
 | 
|  | 

Zielone okna z estimeble.pl
Pielęgnacja róż 16 Paź 2020 08:46 #731367
| 
 | 
|  | 
Pielęgnacja róż 16 Paź 2020 15:33 #731397
| 
 | 
| 
		MARRY	 | 
Pielęgnacja róż 30 Paź 2020 15:38 #732780
| 
 | 
|  | 
Pielęgnacja róż 30 Paź 2020 16:43 #732787
| 
 | 
| 
		Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie . Motto na rok 2025 ************************************************************************* Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich . Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora . | 
Pielęgnacja róż 30 Paź 2020 18:20 #732801
| 
 | 
| 
		MARRY	 | 
Pielęgnacja róż 30 Paź 2020 22:23 #732853
| 
 | 
| 
		Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie . Motto na rok 2025 ************************************************************************* Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich . Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora . | 
Pielęgnacja róż 31 Paź 2020 08:50 #732869
| 
 | 
| 
		MARRY	 | 
Pielęgnacja róż 31 Paź 2020 08:52 #732870
| 
 | 
| 
Pielęgnacja róż 31 Paź 2020 09:47 #732874
| 
 | 
|  | 
Pielęgnacja róż 31 Paź 2020 10:14 #732877
| 
 | 
| 
Pielęgnacja róż 01 Lis 2020 14:32 #733029
| 
 | 
|  | 
Pielęgnacja róż 01 Lis 2020 18:09 #733047
| 
 | 
| 
		Alicja Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna | 
Pielęgnacja róż 01 Lis 2020 19:09 #733051
| 
 | 
| 
Pielęgnacja róż 01 Lis 2020 19:14 #733053
| 
 | 
| 
		MARRY	 | 
Pielęgnacja róż 01 Lis 2020 19:47 #733061
| 
 | 
| 
		Alicja Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna | 
Pielęgnacja róż 01 Lis 2020 19:55 #733062
| 
 | 
| 
Pielęgnacja róż 01 Lis 2020 20:00 #733063
| 
 | 
| 
		Ela	 | 

Zielone okna z estimeble.pl
				Moderatorzy: Łatka		
			 Forum Ogrodnicze Oaza
Forum Ogrodnicze Oaza 

I tez było ok
 I tez było ok  
	 kup agrowłókninę tę zimową i okryj od kopczyka do góry i zostaw póki co na gorze dziurę .Jak będą mocniejsze przymrozki to zakryj ten otwór agrowlokniną .Ja tak robię od 4 sezonów i to się sprawdza roślina się nie grzeje
 kup agrowłókninę tę zimową i okryj od kopczyka do góry i zostaw póki co na gorze dziurę .Jak będą mocniejsze przymrozki to zakryj ten otwór agrowlokniną .Ja tak robię od 4 sezonów i to się sprawdza roślina się nie grzeje   dzięki, nie okrywałam nigdy agrowłókniną, wolę kopczyki - dodaje do nich obornik, i stroisze, jakoś nigdy mi nic nie zmarzło.
 dzięki, nie okrywałam nigdy agrowłókniną, wolę kopczyki - dodaje do nich obornik, i stroisze, jakoś nigdy mi nic nie zmarzło.	 tak stroisze są super tylko ja nie mam z czego ich zrobić niestety
 tak stroisze są super tylko ja nie mam z czego ich zrobić niestety   

Do tej pory mialam tylko jeden, kilkuletni krzak (w tym roku nieco powiększyłam moją "kolekcję") Na zimę zawszę ją kopczykuję. Kompost, suche liście, trochę słomy, to, czym akurat dysponuję. Robię to wtedy, kiedy mają być dłuższe, nocne przymrozki.Przed zimą przykrywam ja jeszcze gałązkami sosnowymi(akurat tych mam pod dostatkiem). Przemarznięte gałązki i tak są do ścięcia na wiosnę.
 Do tej pory mialam tylko jeden, kilkuletni krzak (w tym roku nieco powiększyłam moją "kolekcję") Na zimę zawszę ją kopczykuję. Kompost, suche liście, trochę słomy, to, czym akurat dysponuję. Robię to wtedy, kiedy mają być dłuższe, nocne przymrozki.Przed zimą przykrywam ja jeszcze gałązkami sosnowymi(akurat tych mam pod dostatkiem). Przemarznięte gałązki i tak są do ścięcia na wiosnę.	

taki otwór .Nie przegrzeją się mają wymianę powietrza .To tak z mojej praktyki .Zawsze okrywam nowe nasadzenia .Wiem ,ze można zostawić roślinę by sobie poradziła sama ,ale jak mrozy w naszmy rejonie sięgały do  -20 to nie poradzi sobie gro roślin młodych .Ostatnio zimy są łagodne ,wręcz ich nie ma .Ta moja bidula czeresnia ma rodzaj raka nie pamiętam nazwy .Jednak te liście usuwam ,być może nie trzeba .Musiałabym poczytać głębiej.
 taki otwór .Nie przegrzeją się mają wymianę powietrza .To tak z mojej praktyki .Zawsze okrywam nowe nasadzenia .Wiem ,ze można zostawić roślinę by sobie poradziła sama ,ale jak mrozy w naszmy rejonie sięgały do  -20 to nie poradzi sobie gro roślin młodych .Ostatnio zimy są łagodne ,wręcz ich nie ma .Ta moja bidula czeresnia ma rodzaj raka nie pamiętam nazwy .Jednak te liście usuwam ,być może nie trzeba .Musiałabym poczytać głębiej.