• Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Pomoc potrzebna na wczoraj

Pomoc potrzebna na wczoraj 30 Gru 2025 10:03 #887293

• KaLo
  • KaLo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8260
Też Cię kocham :hearts: , zupełnie na trzeźwo.

Zielone okna z estimeble.pl

Pomoc potrzebna na wczoraj 30 Gru 2025 11:35 #887296

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95941
To jest wątek dotyczący pomagania, złośliwe uwagi szczególnie nie na miejscu, dlatego usuwam część wpisów i proszę o zakończenie wymiany ripost.

Pomoc potrzebna na wczoraj 30 Gru 2025 13:01 #887302

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30023
Rozumiem ,że usunięcie wpisów załatwiło problem .
Czyżby staż forumowy dawał prawa wciaż do obrażania innych ?
Chyba tak .
Smutne jednak .
Prawdziwy przyjaciel okazuje miłość przez cały czas i jest bratem, na którym można polegać w chwilach udręki.
2026 rok .

Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .

Pomoc potrzebna na wczoraj 30 Gru 2025 19:03 #887311

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68081
A czego jeszcze oczekujesz Bogusiu ?
W skardze do moderatorów poprosiłaś JEDYNIE o usunięcie konkretnego wpisu
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): Bobka

Pomoc potrzebna na wczoraj 30 Gru 2025 19:25 #887313

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30023
Aniu czy jakies oczekiwania tutaj swoje ujęłam?
Moderatorzy wiedzą co i jak mają działać -chyba.
A refleksja moja co do obrażania tutaj przez kolegę
była dość jasna .Co tutaj dodawać? Miałam prawo się odnieść
ponieważ posty kolegi były kierowane min do mnie .
A może nie mialam prawa do obrony ????i wyrażenia opinii ??

Poprosiłam o usunięcie konkretnego pustego pola( mojego ) -z małą(.)i to nie była skarga
Aniu .
I to wszystko .

Proponuję zakończyć już ten temat .
Pozdrawiam Aniu serdecznie.
:bye:
Prawdziwy przyjaciel okazuje miłość przez cały czas i jest bratem, na którym można polegać w chwilach udręki.
2026 rok .

Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2025 19:33 przez Bobka.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, owsianka

Pomoc potrzebna na wczoraj 30 Gru 2025 19:45 #887315

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68081
Dziękuję za wyjaśnienie i rozwianie moich wątpliwości.
Również pozdrawiam serdecznie :)
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Bobka

Pomoc potrzebna na wczoraj 21 Sty 2026 20:36 #888689

• tija
  • tija's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3430
Więc tak...jakiegoś ogromnego pecha mam w tym sezonie tyczącego zakupu nasion słonecznika dodam , że łuskanego słowo, pierwszy raz od lat każdy zakupy z problemami :jeez: mogła bym zostawić te wiadomości dla siebie ale pisząc, może przynajmniej Wy kupując baczniej będziecie zwracać uwagę chodź w sumie wątpię , czy to akuratnie w taki sposób działa, ja składając zamówienie znowu poległam a nie powinnam bo wcześniej kupowałam tam ale przez erie a teraz zamówienie złożyłam u nich ale w firmie , oferta akuratnie stąd była. I tak jak przez erie słonecznik docierał ładny , przesyłka ekspresowa to tutaj nie było informacji o zaksięgowaniu wpłaty o przyjęciu zamówienia itd totalnie nic i tak czekałam ponad tydzień w końcu napisałam e-maila z zapytaniem łącznie ze scrinami wpłaty i co ? dupa , zero odpowiedzi . Poczekałam jeszcze chwilę , wkurzyłam się , wystawiłam opinię i chyba dopiero to poskutkowało bo na drugi dzień paczka ruszyła i na szczęście dotarła :jeez: i pewnie nie pisała bym gdyby przesyłka była ok , zamówiłam 20 kg dostałam 20 kg a tu niby nie dużo mniej ale było 19,5 kg :supr3: naprawdę ? to tak jakbym kupiła truskawki, zapłaciła za pół kg i wyszła bez nich . Zrozumiała bym gdyby napisali, że przesyłki wysyłają np raz w tygodniu albo czekają na dostawę a tu nic ani dydy.
Ptaszki od rana do nocy całymi stadami, setki okupują karmnik i mi to nie przeszkadza, zapewniam im karmę taką siaką i owaką i tylko boję się złożenia kolejnego zamówienia a czeka mnie to bo żarełko z powodu mrozów znika w zastraszającym tempie a zapomniała bym dodać, że ta firma to DTP-soft i nie , do słonecznika nie mam zarzutu , jest lepszy niż kupowany u wcześniejszych tylko ten kontakt a właściwie brak i to pół kg mniej , niby nie wiele ale robi różnicę .
Po raz pierwszy fruwającym kupiłam taki mix, fajny skład , znika w oka mgnieniu a właściwie już znikło :rotfl1:
a2-12.jpg
Elki foliak, warzywa i zioła
Pozdrawiam cieplutko
Ostatnio zmieniany: 21 Sty 2026 20:37 przez tija.
Za tę wiadomość podziękował(a): zwykły chłop, Bobka

Pomoc potrzebna na wczoraj 22 Sty 2026 00:04 #888706

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10536
Brak kontaktu to lekcewazenie klienta i co tu pisać... nieprofesjonalne podejscie przy prowadzeniu biznesu. Co do wagi, to tak sobie pomyślalem że może pakowane dużo wcześniej i po prostu trochę wyschło. W końcu torba papierowa. Ale to tylko takie gdybanie. No bo kto by tam wazył jak już goście w stołówce się niecierpliwią.
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, whitedame, bietkae

Pomoc potrzebna na wczoraj 22 Sty 2026 17:10 #888728

• tija
  • tija's Avatar
  • Platinum Boarder
Nasiona były albo świeża dostawa albo dobrze przechowywane, wyglądają jakby było dopiero co zebrane , wyłuskane , nie są przesuszone , sypane w worki do wysyłki zawiązane opaską uciskową . Do tej pory nie warzyłam ten z ciekawości , wiedzieli co robią takie moje zdanie . Ja jak coś sprzedaję zawsze na ful albo dużo ponad , nie śmiała bym kogoś oszukiwać bo i sama też nie chciała bym być oszukana.
a6-5.jpg

..a przy okazji pokażę co znajdowało się w worku z nasionkami pokazanym wyżej
a5-9.jpg
Pozdrawiam cieplutko
Za tę wiadomość podziękował(a): zwykły chłop

Pomoc potrzebna na wczoraj 24 Sty 2026 22:56 #888825

• owsianka
  • owsianka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 386
Sprawdziłem u mnie sikorki, mazurki, dzięcioł i inne jedzą dodatek do słonecznika łuskanego łuskane pestki dyni i płatki owsiane tylko zwykłe. O Orzechu Włoskim nie wspominam bo to oczywiste :bye:
Pozdrawiam poprosturysiek
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, zwykły chłop

Pomoc potrzebna na wczoraj 05 Lut 2026 23:54 #889400

• owsianka
  • owsianka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 386
Od tygodnia dodaje do mieszanki nasion suchą karmę dla kota. wielkość jak zielony groszek. Karmik jest czyszczony do ostatniego okruszka. Sąsiad z działki (weterynarz) powiedział że karma dla psa się nie nadaje. Myślę że jest to lepsze od jakiś suszonych robaków. Zima trwa więc próbujcie. Ja sprawdziłem.
Pozdrawiam poprosturysiek

Pomoc potrzebna na wczoraj 26 Kwi 2026 15:51 #892857

• tija
  • tija's Avatar
  • Platinum Boarder
Pomoc potrzebna na wczoraj, wszystko się zgadza tylko że ... dzisiaj prośba dotycząca nie ptaszków a kurek. Jajka będą brakuje jednej najważniejszej rzeczy a mianowicie , dobrego inkubatora . Obszukałam i dalej szukam, naczytałam się jak głupia i jedyne czego mądrego się dowiedziałam to to, że nie ma złych , wszystkie są super nie ważne za 300 złociszczy czy za tysiąca :jeez: taaa jasne.
Może ktoś z Was kupił cos fajnego co się sprawdziło i śmiało może polecić :think: :hearts:
Pozdrawiam cieplutko

Pomoc potrzebna na wczoraj 26 Kwi 2026 16:29 #892860

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23022
tija wrote:
Pomoc potrzebna na wczoraj, wszystko się zgadza tylko że ... dzisiaj prośba dotycząca nie ptaszków a kurek. Jajka będą brakuje jednej najważniejszej rzeczy a mianowicie , dobrego inkubatora . Obszukałam i dalej szukam, naczytałam się jak głupia i jedyne czego mądrego się dowiedziałam to to, że nie ma złych , wszystkie są super nie ważne za 300 złociszczy czy za tysiąca :jeez: taaa jasne.
Może ktoś z Was kupił cos fajnego co się sprawdziło i śmiało może polecić :think: :hearts:

Najlepszy inkubator to kwoka lub indyczka.
Chciałam Ci coś polecić z tego, co jest na necie i kicha. Z cenami ich powaliło.
Tego nie polecam - miałam. Aby trzymał temperaturę musiał być w swoim opakowaniu styropianowym.
Totalnie mi się nie sprawdził. Uważam, że inkubator powinien grzać od góry, bo jak grzeje od dołu to potem ciężko doszorować "element grzewczy".

Mnie się sprawdziły te = proste pancerne, niezawodne. Ale z cena oszaleli.
Na Twoim miejscu szukałabym na Temu, dobrze czytając opinie.

Zielone okna z estimeble.pl

• Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Kasionek
Wygenerowano w 0.396 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum