Wcześniej odpisałabym Ci coś na temat szkodliwości octu spirytusowego ale wczoraj, wczoraj trafiłam na to:
Niestety nie da się wstawić linku, więc kopiuję tekst 2 większości.
Stąd treść o piciu Płynu Lugola, Boraxu do której absolutnie NIE NAMAWIAM.
Chodzi mi o skupienie się nad zaletami octu spirytusowego.
Ocet.
Niezwykle ważne jest przy rozpoczynaniu suplementacji jodu picie octu spirytusowego. Wbrew całkowicie błędnym mitom rozpowszechnianych na innych grupach, jakoby rzekomo "rozpuszczał kości", niszczył czerwone ciałka krwi, czy w jakikolwiek sposób szkodliwie działał na organizm, chciałbym wszystkich zapewnić, ze absolutnie nie jest to prawda. Kwas octowy jest również produkowany przez organizm. Od wieków jest obecny w polskiej kuchni. Przedawkować go równie łatwo co sól, czyli naprawdę trzeba by się postarać i wypić bardzo dużo. Kilka butelek naraz. Nie o takim dawkowaniu mówimy.
Post ten piszę dlatego, ze na innej grupie jodowej zakazano mi polecania soli i octu spirytusowego w takich dawkach w jakich polecam. Jak wiedzą członkowie tej grupy, te zalecenia są strasznie szkodliwe i ludzie w cierpieniach przychodzą po pomoc na tą drugą grupę, a tam niestety zapracowani admini nie mają czasu pomagać ofiarom Wolskiego. Więc proponuję nie bać się i wystąpić, komu zaszkodził ocet spirytusowy.
A teraz do rzeczy. Jakie działanie ma ocet?
Podstawowe działanie octu po spożyciu polega na rozpuszczaniu wapnia w naczyniach krwionośnych, gdyż ludzie spożywający zbyt mało kwasów, zwłaszcza octowego mają problem ze złogami wapniowymi, czy kamieniami. Bo wapń bardzo słabo rozpuszcza się w wodzie, a doskonale w kwasach.
Czyli już tutaj mamy pierwszą niesamowitą korzyść z picia octu. Dziękuję jednej grupowiczce (zapraszam do ujawnienia się), że przetestowała jak szybko działa ocet. Miała ona kamień nerkowy o wymiarach 6x9x12mm. Po wypiciu w ciągu tygodnia butelki octu SPIRYTUSOWEGO, kamień zniknął, co udokumentowała poprzez ponowne poddanie się badaniu USG.
Żadnych problemów związanych z innymi skutkami octu nie zgłaszała.
Kolejna sprawa - największym obecnie problemem w organizmie, zarówno osób rozpoczynających suplementację jodu, jak i pozostałych, jest fluor. Wynika to z wszechobecnych warstw fluorowych na patelniach. Oczywiście nie wszyscy są zatruci - ludzie regularnie spożywający w jakiejkolwiek formie ocet i nabiał, nie mają z nim dużego problemu.
Dlaczego to fluor jest problemem? Gdy jest go zbyt dużo we krwi, zmienia zachowanie osoby. Przed chwilą miałem właśnie atak osoby pod wpływem fluoru, chociaż chciałem tylko pomóc. Problem w tym, ze ta osoba myśli, że kwas octowy jest szkodliwy. Bez octu nie da się pomóc, bo ocet jabłkowy, czy winny zawiera go niewielkie ilości, za dużo dostarczamy fluoru na co dzień, by mogło to pomóc. Osoby pod wpływem fluoru są agresywne, skupione na własnym odczuwaniu, twierdzenia sprzeczne z ich wiarą nie są odbierane przez nich jako okazja do dyskusji i nauki, a jako atak na własną osobę. Podejrzewam, że to właśnie fluor odpowiada za agresywne zachowanie wegetarian, gdyż z fluoru oczyszcza wapń, którego źródłami jest mięso i nabiał. Bez jedzenia nabiału i mięsa, ocet może niewiele dać.
Wracając do korzyści z codziennego picia octu - w połączeniu z boraksem, dostarczającym boru przytarczycom, które jak wiadomo odpowiadają za gospodarkę wapniem, umożliwia cofnięcie zmian osteoporozowych, poprzez ponowne uwapnienie kości. Kwas octowy rozpuszczając wapń w ściankach naczyń krwionośnych po pierwsze likwiduje przyczynę miażdżycy, a po drugie podnosi poziom jonów wapnia we krwi. Wszyscy, którzy mają problem z niskim potasem i wapniem, mogą sobie pomóc piciem octu w 1-2 dni. Wystarczy pić łyżeczkę octu co godzinę, jeśli ktoś jest bardzo zatruty fluorem (mowa o krwi, fluor magazynowany jest w kościach i zażywanie jodu uwalnia fluor z kości do krwi), albo dwa razy dziennie z dwie łyżki octu rozcieńczone wodą. Osoby mocno zatrute fluorem mają większy problem z piciem większej ilości octu na raz, podobnie jak osoby zatrute bromem mają problem z wodą z solą.
Objawy zatrucia fluorem oprócz problemów natury psychicznej to bóle brzucha, bóle kości, głowy, wysokie ciśnienie krwi, wysoki puls, nierówna praca serca, bóle oczu. Na te problem najlepszą radą jest właśnie wypicie octu.
Ocet w jakiejkolwiek formie jest doskonałym dodatkiem do zdrowych dań z produktów pochodzenia zwierzęcego.
Na zakończenie dam jeszcze wskazówkę wszystkim prawdziwym naukowcom, którzy podobnie jak ja nikomu nie wierzą na słowo i wszystko muszą sami sprawdzić. Wzór kwasu octowego jak wiadomo to CH3-COOH. Sprawdźcie rolę reszty kwasowej -COOH w biochemii ludzkiego organizmu. Dzięki niej (między innymi) organizm produkuje w kontrolowanych warunkach... wodę utlenioną.
Autor M. Wolski