TEMAT: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 12:01 #10044

• Julia
  • Julia's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11
www.forumogrodniczeoaza.pl/components/co...-down-before-you.gif Przepraszam jestem nowa i nie wiem co robię żle ,że ukrywam tekst..
Pozdrawiam.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 12:19 #10052

• Roma
  • Roma's Avatar
Widzę, że w tym wątku robi się trochę zamieszania i dlatego pozwolę sobie na zaproponowanie pewnego rozwiązana.
Alu, skoro są dziewczyny które dopiero rozpoczynają zabawę w zdrowe odżywianie i są już także te zaprawione w boju. Może otworzyć drugi wątek dla osób które obecnie są w drugiej fazie zdrowej diety.
Myślę, że pomoże to jednym i drugim a w szczególności Tobie.Będziesz miała jasne zasady dla każdej fazy diety.
Przepraszam, że się wcinam ale to pozwoliłoby na uniknięcie wielu niedomówień.
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2012 12:20 przez Roma.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 12:32 #10061

• lora
  • lora's Avatar
...melduję waga niedziela-115kg...
wtorek -114kg
wieczorem napiszę moje meni... :)
nie jestem głodna...
Roma dobrze mówi
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2012 12:34 przez lora.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 12:34 #10064

• Roma
  • Roma's Avatar
Ilono, bo cykl stabilizacyjny, jak sama waga wskazuje jest dla ustabilizowania wagi.W tym czasie waga nie spada ale i nie powinna wzrosnąć.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 12:47 #10075

• Julia
  • Julia's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11
Mój jadłospis na jutro:
Ś :jabłko po 20 min 2 chrupki z masłem + kawa
2Ś : 2 chrupki
O : leczo z pieczarek,cukinii,cebulki,papryki,pomidorów ogórka kiszonego uduszone z 2 łyżeczkami oliwy ,pulpeciki drobiowe z 1 jajkiem bez bułki uduszone razem z leczo.
P : 2 białka
K : 1/2 udka z warzywami + oliwa
2herbaty zielone,1,5l wody niegazowanej
czy wszystko ok.???
czy teraz wszystko jest widoczne,bo już sama nie wiem jak mam wysyłać wiadomości..Szefowo proszę o pouczenie jeśli jeszcze coś nie tak ,bo ja ciemna w tych sprawach komputerowych jak tabaka w rogu..
Pozdrawiam..
Pozdrawiam.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 13:53 #10113

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Barabella wrote:
Alu - od poniedziałku jestem na drugiej fazie.... Kazałaś tym co są ponat 5-6 tygodni przejść na druga fazę. Schudłam 6,5 kg w I. I teraz nie wiem co mam jeś. Kazałaś serek, a teraz odsyłasz do zasad.......

Basieńko - przodownico Ty moja :thanks: Wybacz, ale ja jestem jedna i nie jestem w stanie zapamiętać kto jest na jakim etapie, już SIĘ :club2:

Dzięki temu widzę potrzebę utworzenia wątku dla osób w fazie drugiej - proszę o trochę cierpliwości.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 13:56 #10116

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
dorciaj wrote:
Ala - a dlaczego nie możesz nanosić poprawek ? Jeśli chcesz odkryć to co dziewczyny ukryły to cytując ich post na początek usuń znaczniki
Part of the message is hidden for the guests. Please log in or register to see it. - i wtedy masz normalny cytat.
Dorcia - ja piszę zarywając noc - dziewczyny ... litości.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 14:28 #10132

• Pani Bestia
  • Pani Bestia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane dziękuję: 49
Dziewczyny, a dlaczego kupujecie kiszoną kapustę? Przecież miało być bez konserwantów. Raz, dwa, do warzywniaka po główki, szatkować i do gara! Przy okazji trochę kalorii zejdzie. Pozdrawiam.
" Na początku był Smok..."

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 14:41 #10145

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Roma wrote:
Widzę, że w tym wątku robi się trochę zamieszania i dlatego pozwolę sobie na zaproponowanie pewnego rozwiązana.
Alu, skoro są dziewczyny które dopiero rozpoczynają zabawę w zdrowe odżywianie i są już także te zaprawione w boju. Może otworzyć drugi wątek dla osób które obecnie są w drugiej fazie zdrowej diety.
Myślę, że pomoże to jednym i drugim a w szczególności Tobie.Będziesz miała jasne zasady dla każdej fazy diety.
Przepraszam, że się wcinam ale to pozwoliłoby na uniknięcie wielu niedomówień.

Roma - kocham Cię, uwielbiam, już napisałam po przeczytaniu Twojej podpowiedzi :thanks: , że tak zrobię, bo wczoraj dostałam oczopląsu z tymi ukrytymi- odkrytymi, nowymi-starymi, chciałam uciekać gdzie pieprz rośnie :lol: :lol:

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 14:42 #10149

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
koronka wrote:
Witam, chciałabym dołączyć, przebrnęłam przez te 12 stron postów i ... mam mętlik w głowie :oops:
Muszę wrócić do listy zakupów, męża i kochanka.
Witaj - pamiętaj: albo mąż, albo kochanek. Bez trójkącików.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 14:45 #10151

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Pani Bestia wrote:
Dziewczyny, a dlaczego kupujecie kiszoną kapustę? Przecież miało być bez konserwantów. Raz, dwa, do warzywniaka po główki, szatkować i do gara! Przy okazji trochę kalorii zejdzie. Pozdrawiam.
Witam Cię serdecznie - to jeszcze poprosimy o przepis na taką dobrą domową kapustę :)

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 14:50 #10156

• meandrzejew
  • meandrzejew's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
Alu, słońce nasze, czy mój jadłospis już jest ok? Czy też mam iść po patelnię dla Ciebie?

www.forumogrodniczeoaza.pl/index.php/for...it=25&start=275#9969
Pozdrawiam Monika

Rośliny Moniki

Wątek wymianowy i sprzedażowy

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 15:04 #10171

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
meandrzejew wrote:
Ok. Alu zasady jeszcze raz przeczytane. Mam nadzieję że w łepetynie zostaną na zawsze.
No to nanoszę swoje poprawki. JA TEŻ :lol: :lol:

Part of the message is hidden for the guests. Please log in or register to see it.
Dodam, że w ciągu 2 dni straciłam 1 kg.

PS. Ile żółtek w ciągu dnia mogę zjeść? [hide]Z tego co czytałam to 1, ale czy dobrze zrozumiałam te zasady :huh:
DOKŁADNIE TAK
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2012 17:00 przez kokolidek.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 16:34 #10231

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Kokolidku, no to nakrzyczałaś na mnie, a nie napisałaś czy dobre menu sobie ułożyłam... Rozumiem też, ze te brawo to nie za poradę o nie dosalanie na talerzu, tylko za to, że się Ciebie boję? :) Dobra, już nie żartuję, bo mnie zaraz młotkiem przyładujesz :kiss:
To teraz przyznam się do czegoś - dziś waga w porównaniu do wczoraj +0,5kg :( ale znam przyczynę - wczoraj jedna kawa była z automatu - z mlekiem i cukrem (przysięgam, że wcisnęłam przycisk "bez cukru" a nalało mi z cukrem) dziś w ramach pokuty nie wypiłam w pracy kawy z mlekiem, żadnej nie wypiłam, jedynie wodę.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 16:54 #10240

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Kasiu1972 waga musiała podskoczyć z innego powodu, nie tylko z powodu kawy.

Mogłam wczoraj przeoczyć - bo dostałam oczopląsu. Jak zaczęłyście ukrywać to już nie wiedziałam czy to Wasze wpisy, czy moje poprawione.
Ja dlatego ukrywam, że jak przeglądam wpisy to moje są na żółto i je pomijam - nie mogę tutaj siedzieć godzinami.
Wczoraj zrobiłyście mi taki magiel, że nie wiedziałam co moje a co Wasze.
Skopiuj proszę swój jadłospis i wstaw jeszcze raz - zobaczymy co tam namieszłaś, czasami wystarczy drobiazg i waga skacze.

Mnie zależy żebyście się nauczyły reakcji Waszego organizmu. Zdrowe odżywianie to podstawa, a organizm Wam mówi, co mu pasuje, a co niekoniecznie. Generalnie pasuje mu gdy waga nawet nie drgnie, ale pod warunkiem, że jest prawidłowa.
Doprowadzimy do tego sposobem, ale potrzebuję Waszej pomocy, bo jak się robi magiel to nie wyrabiam.
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2012 16:54 przez kokolidek.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 17:32 #10263

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasia1972 wrote:
Dzisiejsze menu:

Part of the message is hidden for the guests. Please log in or register to see it.

Kokolidku - to nie ja ukryłam - to Hiacynta mi poprawiła... a ja nie umiem teraz tego odkryc, więc zacytowałam, tak jak zostało poprawione.

Acha - wiem też, że już więcej kiszonej kapusty na kolację nie zjem. Niedobrze mi było przez pół nocy.
Kapustę sami kisimy: szatkujemy, mieszamy z poszatkowaną marchewką, solimy, ubijamy i do słoików (niepełne bo podejdzie to do góry). Wynosimy do piwnicy.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 17:55 #10275

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Kasia1972 wrote:
Kokolidku - to nie ja ukryłam - to Hiacynta mi poprawiła... a ja nie umiem teraz tego odkryc, więc zacytowałam, tak jak zostało poprawione.

To ja ODSZCZEKUJĘ WSZYSTKIE KRZYKI I WSZYSTKIE WAS BARDZO PRZEPRASZAM :thanks: :thanks:

Podaję się do dymisji (CHWILOWEJ) i idę się upić, bo na trzeźwo nie spojrzę Laskom w oczy.
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2012 18:03 przez kokolidek.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - cd 13 Mar 2012 18:10 #10283

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
Idź, idź Szefowo - to może po pijaku tak nam jadłospisy poustawiasz, że kawałek tortu tam się znajdzie? :) :whistle:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: pszczelarz5
Wygenerowano w 0.748 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum