Niedziela (wczoraj)
8.00 kawałek ananasa surowego, 2 kromki Wasa 3 zboża z masłem (mało), herbata
10,45 ananas - oczywiście surowy
13,30 muffinki +kawa: upiekłam muffinki z Twojego przepisu Alu, ale z połowy porcji. Dałam 2/3 cukru potrzebnego do tej porcji i dodatkowo jedno jajko (mogłam nie dawać), bo wydawało mi się ciasto za gęste
Wyszło 16 ciasteczek, bo nie miałam foremek do muffinek.
14 obiad: zrobiłam m.in. selera na parze, do tego fasolka żółta i parowane pieczarki posypane siekanym ogórkiem kiszonym i cielęcina (po 150g na surowo ważone): zbita popieprzona i przesmarowana ząbkiem czosnku, też na parze. Zupę miałam z soboty krem z cukinii, tylko po łyżce, za to z dodatkami. Na każdą miseczkę dałam pokrojone dwa suszone pomidory (dwie połówki, osuszone z oliwy), odrobinę ogórka kiszonego
, natkę pietruszki i po dwie rzodkiewki. Warzywa zawsze polewane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
17 powdwieczorek: dosłownie po garstce żółtej fasolki z obiadu - bez oliwy. I tak byliśmy najedzeni
20 kolacja: cielęcina duszona: kawałek zważony na surowo miał 600g, posmarowałam zmiażdżonym czosnkiem, pieprz i do gara, na odrobinie oleju (nie oliwy) przesmażyłam lekko z każdej strony, zalałam wodą i dusiłam, na koniec podzieliłam na 4 plastry - są 2 na dzisiejszy obiad.
Do tego papryka pieczona (żeby zdjąć skórę), ogórek kiszony, kalarepa na parze i kawałek selera na parze, + oliwa
Pijemy dużo wody - co najmniej 1,5 litra
Ja: 2 kawy.....M 1 kawa
po 2 herbaty zielone, czasami 3.
Do tej pory: przestrzegamy godzin posiłków, pijemy wodę, nie grzeszyliśmy (wczoraj muffinki)
Poniedziałek (dziś)
8,30 (zaspaliśmy) jabłko, 2x Wasa z masłem, herbata
11,15 tu zakładam kask
2 muffinki i kawa (ale więcej ciastek nie będzie)
14,15 obiad: cielęcina z wczoraj, papryka pieczona (ok pół), ogórek kiszony x2, Warzywa na parze brokuł, kalafior, marchew - z mrożonki + oliwa.
17 podwieczorek: 2 białka z pieprzem
20 kolacja: warzywa na parze + oliwa, i może ryba w pomidorach z przepisów - nie mam na razie ryby, ani mięsa na kolację, surówka z kapusty z cebulą i papryką surową + oliwa