kokolidek wrote:
Wstaw szczegółowy tygodniowy jadłospis, ale b. szczegółowy, tzn., jak warzywa, to wymieniasz jakie, jak mięso, to jak przygotowane itd.
Przesyłam bardzo szczegółowy jadłospis i nie tylko
10.05.2012 waga rano = 60,2
11.05.2012 waga rano = 60,6
12.05.2012 waga rano = 60,1 (-0,5 kg)
tabletka na alergie, 2 tabletki błonnika woda do popicia
I śn. – jabłko + dwie tekturki z masłem
Herbata
II śn. – koktajl z sałaty, cukinii, ogórka, kiwi i arbuza (pozostałości po innych eksperymentach dietetycznych)
Obiad – łosoś upieczony w folii skropiony cytryną, trochę posolony, popieprzony, posypany majerankiem, kminkiem i koperkiem, obłożony połową główki czosnku, do tego kapusta kwaszona, ogórki kiszone i brokuły popieprzone i polane oliwą
Podwieczorek – herbata i kawałek ciasta
Kolacja – po obiedzie po którym kokardka sięgała uszu i po cieście nie byłam w stanie nic zjeść. Herbata i woda (w trakcie dnia).
13.05.2012 waga rano = 60,0 (-0,1 kg)
Herbata
II śn. – dwie tekturki
Obiad – pierś kurczaka podsmażona na dwóch łyżkach oliwy, pieczarki, cukinia, pomidory z puszki, czosnek, kapusta kiszona, ogórek kiszony, sól, pieprz, majeranek, kminek, koperek
Herbata zielona
2 tabletki błonnika + woda
Podwieczorek – brokuły
Czopek + WC
Herbata
Kolacja – pierś kurczaka podsmażona na dwóch łyżkach oliwy, pieczarki, cukinia, pomidory z puszki, czosnek, kapusta kiszona, ogórek kiszony, sól, pieprz, majeranek, kminek, koperek + reszta brokułów.
Woda
14.05.2012 waga rano = 59,6 (-0,4 kg)
Herbata zielona
II śn. – dwie tekturki
Herbata zielona
Obiad – pozostałość wczorajszej kolacji – pierś kurczaka podsmażona na dwóch łyżkach oliwy, pieczarki, cukinia, pomidory z puszki, czosnek, kapusta kiszona, ogórek kiszony, sól, pieprz, majeranek, kminek, koperek + reszta brokułów
Podwieczorek – 2 jajka sadzone bez tłuszczu
Kolacja – podsmażone na dwóch łyżkach oliwy i podduszone: cebula dymka, czosnek, pieczarki, cukinia, papryka czerwona, papryka żółta, pomidory z puszki, kapusta kiszona, ogórek kiszony, zielony koperek, natka pietruszki, majeranek, kminek, pieprz, sól + kawałek łososia wędzonego
300ml wody po ogórkach kiszonych
Herbata i woda
Po kolacji źle się czułam, a po wodzie z ogórków wydęło mi żołądek i brzuch.
15.05.2012 waga rano = 60,7 (+1,1 kg)
Herbata zielona
WC – symbolicznie
II śn. – dwie tekturki
Herbata zielona
Obiad – wczorajsza kolacja – podsmażone na dwóch łyżkach oliwy i podduszone: cebula dymka, czosnek, pieczarki, cukinia, papryka czerwona, papryka żółta, pomidory z puszki, kapusta kiszona, ogórek kiszony, zielony koperek, natka pietruszki, majeranek, kminek, pieprz, sól + kawałek łososia wędzonego
Podwieczorek – kalafior, majeranek, kminek, koperek, pieprz
Kolacja – podsmażony na dwóch łyżkach oliwy szpinak, czosnek i dwa jajka sadzone, troszkę soli, pieprz, majeranek, kminek, koperek
16.05.2012 waga rano = 59,7 (-1,0 kg)
Herbata zielona
2 tabletki błonnika
II śn. – dwie tekturki
Herbata zielona
Obiad – podsmażone na dwóch łyżkach oliwy i podduszone: cebula, czosnek, pieczarki, cukinia, papryka czerwona, papryka żółta, pomidory z puszki, kapusta kiszona, ogórek kiszony, zielony koperek, natka pietruszki, majeranek, kminek, pieprz, sól + kawałek łososia upieczonego w folii
Herbata
Podwieczorek – kalafior, koperek, pieprz
Herbata
Kolacja – podsmażony na dwóch łyżkach oliwy szpinak, czosnek, pieprz, majeranek, kminek, koperek + kawałek łososia upieczonego w folii
Saszetka składająca się z 6 mld żywych bakterii rozcieńczona w wodzie
17.05.2012 waga rano = 59,6 (-0,1 kg)
Herbata zielona
Saszetka składająca się z 6 mld bakterii
II śn. – dwie tekturki
Herbata zielona
Obiad – ugotowane na parze brokuły + kapusta kiszona, ogórek kiszony, majeranek, kminek, pieprz, oliwa + kawałek łososia upieczonego w folii
2 tabletki błonnika
Podwieczorek – zielona fasolka szparagowa na parze, pieprz
Odwiedziny u koleżanki
Herbata, herbata
Kolacja – troszkę pomidora z cebulką, 3 plastry ogórka niestety konserwowego, troszkę papryki czerwonej, dwa plasterki wędliny drobiowej = wszystko surowe i bez oliwy
Herbata
Wydęło mi brzuch i gniotło mnie po tej kolacji.
W jelitach orkiestra gra, może jutro pójdę do WC
18.05.2012 waga rano = 59,6 (0,0 kg)
Saszetka składająca się z 6 mld bakterii
Herbata zielona
II śn. – dwie tekturki
Obiad – podsmażone na dwóch łyżkach oliwy i podduszone: cebula, czosnek, pieczarki, cukinia, papryka czerwona, papryka żółta, pomidory z puszki, kapusta kiszona, ogórek kiszony, zielony koperek, natka pietruszki, majeranek, kminek, pieprz, sól + ciemny makaron
Źle się czułam po obiedzie. Uczucie przepełnienia przez 3 godziny. Może dlatego, że jelita pełne.
Herbata
Podwieczorek – kalafior na parze, pieprz, majeranek, koperek, kminek
WC – mikroskopijnie
Herbata zielona
Kolacja – brokuły i kalafior z oliwą + kawałek łososia upieczonego w folii, pieprz, kminek, majeranek, koperek.
Uczucie dyskomfortu z żołądku do godzin nocnych.
19.05.2012 waga rano = 59,4 (-0,2 kg)
Może byłoby lepiej gdyby były wizyty z WC. Jak widać siłami natury się nie da i trzeba się znowu posiłkować czopkiem. Dzisiaj mam wykopki w ogródku to jeszcze się wstrzymam.
Aha, kopru włoskiego w mojej okolicy jeszcze nie zlokalizowałam. Jak go w końcu dorwę to mam go też na parze gotować czy inaczej spożywać?