TEMAT: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 25 Maj 2012 22:29 #40195

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
ewa f wrote:
Alu ! Jak tu dalej żyć! Swoich jadlospisów nie wstawiałam,bo odzywiam się z braku czasu gorzej od mojego jamniczka,
A jaka karma? Weterynaryjna czy marketowa? :rotfl1:

Jutro zrobię Oli korektę, ale to nie moja wina, że nikt się nie wpisuje :devil1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 26 Maj 2012 15:04 #40290

• GRAZKA2211
  • GRAZKA2211's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 109
Alu aby nie było Tobie smutno to przybiegłam się przywitać .Wróciłam trochę lżejsza ale nie miałam czasu jeść .

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 26 Maj 2012 18:37 #40299

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Ewa, trzeba było się nie chwalic karmieniem jamniczka, bo teraz Kokolidek zaanalizuje i jego żywienie :rotfl1:
A żeby nie było, że oftopik, to przyznam się, że jakimś cudem udaje mi się utrzymywac wagę (ja wciąż w fazie stabilizacji). Powoli dojrzewam, żeby na I fazę znów wskoczyc, ale, że to wymaga ode mnie troszkę więcej samodyscypliny, to na razie kończy się na dojrzewaniu :whistle:

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 28 Maj 2012 08:30 #40743

• Berry
  • Berry's Avatar
Oj z moim czsem gorzej niż myślałam, jeszcze przynajmniej do przyszłego tygodnia, albo w gorszym wypadku do połowy lipca.

Waga nadal różnie choć SUPER bo przestała rosnąć, spada, trochę urośnie i znów wraca, ale ciągle poniżej poziomu krytycznego (początkowego) :woohoo: DZIĘKI ALU za ZASADY, zaproszenie i zdrowy rozsądek. Teraz nawet jak coś zjem nie teges, to mowię sobie, że i tak schudnę (ochudzanie nie jest przekreślone), ale wolniej i to moja decyzja i nawet w weekend starałam się wybierać DOBRE wersje jedzonka (choć wiadomo różnie bywało :supr: )

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 28 Maj 2012 12:07 #40802

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
No widzę, że jak się nie wezmę za towarzystwo, to się będziecie zbierać do...
Ogłaszam, że 1 czerwca rozpoczynamy "nowy turnus" :rotfl1: :rotfl1: wszystkie, który chcą coś zgubić proszone są o wpisanie się na listę. Mam wrażenie, że łatwiej się Wam zmobilicować jak czujecie mój oddech na plecach :rotfl1: a i świadomość, że narzędzie w gotowości :rotfl1: - też swoje robi.
A tak naprawdę to po prostu głupio się zapisać i odpaść, więc czekam :rotfl1:
Romcia - na Ciebie też :funnyface:
Ostatnio zmieniany: 28 Maj 2012 13:33 przez kokolidek.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 28 Maj 2012 12:35 #40808

• Roma
  • Roma's Avatar
Alu- z przykrością jestem zmuszona przyznać Ci rację :sad2: kiedy pilnowałaś nas tym oto narzędziem :hammer: to jakoś miałam motywację a teraz ostatnio, przez te wszystkie domowe problemy, zaniedbałam się i waga stoi w miejscu coby nie powiedzieć, że idzie w górę :placze: :cry2:
Dlatego będę jako pierwsza na Twojej liście :thanks:
Kiedy zostałam na jakiś czas sama z całym inwentarzem a koń uciekł mi do lasu i trzeba było go gonić dziękowałam Bogu, że stanęłaś na mojej drodze a dzięki Twojej(wrednej :devil1: :rotfl1: ) postawie zgubiłam 18 kg. Nie wyobrażam sobie jak przy wadze prawie 137 kg byłabym zdolna do szybkiego marszu a nawet w porywach biegu.
Ostatni tydzień miałam bardzo pracowity i jakoś nie było czasu na przygotowywanie posiłków i waga podskoczyła z 117,7 na 120,1-masakra. :jeez:
Alu- ja nadal liczę na Ciebie i na to, że będziesz dalej upierdliwa i nie zawahasz się używać odpowiedniego sprzętu :hammer:
Niestety nie mam na tyle silnej woli aby prowadzić tę moją krucjatę w samotności, mnie wspólne działania dopingują i jakoś łatwiej znoszę te katorgi.
W nowym poście otwieram listę chętnych do następnego etapu.Wszystkich którzy się zgłoszą będę na bieżąco dopisywać do listy.
Ostatnio zmieniany: 28 Maj 2012 12:42 przez Roma.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 28 Maj 2012 14:53 #40846

• meandrzejew
  • meandrzejew's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
2. Meandrzejew............. waga wyjściowa - 67,0 planowana na koniec czerwca - hmmm, mniej jakoś od wyjściowej, powiedzmy że 64,0/63,0
Pozdrawiam Monika

Rośliny Moniki

Wątek wymianowy i sprzedażowy

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 28 Maj 2012 16:37 #40864

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 579
Ja tez przyjdę Alu ,ale od 10 tego, bo wyjeźdżam

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 31 Maj 2012 23:26 #42198

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Ala - Kokolidek wyraziła wolę, abym zamknęła jej wątki.

W związku z tym chciałabym bardzo serdecznie podziękować Ali za czas jaki poświęciła naszemu forum. :flower1:
za energię i poczucie humoru, jakie wnosiła do naszej ogrodniczej rzeczywistości :flower1:

Alu, bardzo Ci też jestem wdzięczna, za ruch i zamęt, jaki wnosiłaś swoimi żabimi skokami :flower2:

Wątek zamknę za 2 dni, gdyż podejrzewam, że wiele osób zechce również podziękować Ali za pomoc, jakiej doświadczyło z jej strony.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 00:00 #42212

• Roma
  • Roma's Avatar
Wielka szkoda :cry3: a tak liczyłam na Ali :hammer: zawsze to jakoś powstrzymywało mnie od popełniania głupot.Mówi się trudno :(
Alu-to dzięki Tobie dzisiaj jestem lżejsza o ładnych kilkanaście kilogramów, dziękuję Ci za pomoc i wsparcie, przy tej wcale niełatwej walce z tłuszczykiem.Będę starała się ze wszystkich sił aby Twój poświęcony czas nie poszedł na marne :hearts: :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 01 Cze 2012 00:01 przez Roma.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 00:21 #42218

• Barabella
  • Barabella's Avatar
:placze: :placze: :placze:
...... dziękuje, za te ładne -6kg......

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 10:34 #42358

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Tak czułam, że coś się dzieje :cry3:
Co prawda nie rozumiem dlaczego Ala nas opuszcza, ale dziękuję za ostatnie trzy miesiące i zgubione 6 kg :thanks:
I to w dniu rozpoczęcia nowego turnusu, na który sama ogłosiła nabór :think:
Ostatnio zmieniany: 01 Cze 2012 10:35 przez r-xxta.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 11:32 #42384

• markussch01
  • markussch01's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1262
No nie Ala,pisalas kocham i co ?-przynajmniej do mnie "nieodmiennie kocham" ;)
Popatrz ile serc zlamalas
Nie bylo mnie dwa dni musialem na krotko wyjechac w sprawach zawodowych i dzis czytym ze Ala chce nas opuscic

O maly wlos mialabys mnie na sumieniu
Napuszczalem wode do wanny i chcialem uchylic okno znajdujace sie dosc wysoko,wpadlem w poslizg niekontrolowany :( :)
Bo zamiast myslec co robie myslalem o Alce
Wczesniej mowilem nie masz powaznego powodu aby opuscic nas i nie ma nad czym myslec-prowadz nadal swoj watek,badz z nami
Bardzo bylem ucieszony fotkami z Twojego ogrodu ,jednak masz dobre serducho w co na paczatku watpilem
Pewnie wpatrujesz sie w ekran i czytasz moje bazgroly sa szczere...

Markus
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 14:07 #42455

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Alu, nie rób nam tego... nie opuszczaj w potrzebie :placze: Podejrzewam, że musisz miec naprawdę ważny powód - trzymam kciuki, by Ci wszystko się udało i dziękuję, dzięki Tobie udało mi się zgubic 5 kg. :thanks:

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 20:00 #42553

• Koko
  • Koko's Avatar
Kokolidkowa Alu dziękuję za uświadomienie, że warzywa na parze bez przypraw są zjadliwe oraz za ożywienie pracy moich obrzydliwie leniwych jelit. :thanks:
W końcu jaki właściciel, takie jelita :rotfl1:

:kiss3: :hug: :bravo: :flower2:

:bye:

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 20:42 #42569

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
markussch01 wrote:
No nie Ala,pisalas kocham i co ?-przynajmniej do mnie "nieodmiennie kocham" ;)
I wcale się z tego nie wycofuję, potwierdzam, że Cię kocham, nawet jak nie potrzebujesz odchudzania. :rotfl1:

Hiacynto - stwierdziłam jedynie, że proszę o zamknięcie moich wątków. Nie mam już siły czegokolwiek tłumaczyć, u Ciebie działa już prawo serii (znam to zjawisko - im bardziej się starasz, tym bardziej się pogrążasz), więc nie będę tego komentować, rozumiem intencje, ale mi to zalatuje ostatnim pożegnaniem. Przecież ja nie prosiłam o usunięcie konta, nie przestaję być użytkownikiem forum.
Nie żegnam się z dziewczynami, "duch Kokolidka" (a lubicie oddech przeszłości :rotfl1: )
nadal będzie się unosił nad nimi.
W każdej "terapii" przychodzi taki moment, że trzeba odciąć pępowinę. Dziewczyny mają turnus jako grupę wsparcia, ale każda musi wziąć odpowiedzialność za swoje postępowanie - jeżeli będzie stosowała zasady będzie chudła, jeżeli będzie oszukiwała to siebie, nie mnie.
Nie robiłam niczego dla wdzięczności ani dla podziękowań, znam zasadę, że każdy dobry uczynek zostanie ukarany ;)
Ja po prostu mam swoje zasady - i zrzucam ze swoich barków "odpowiedzialność", bo ja się za nikogo nie odchudzę, każdy musi to zrobić sam.
NIE BĘDĘ PISAŁA - czyli wątek powinien być zamknięty i zrób to proszę, pomimo dobrych intencji nie stwarzaj sytuacji, w której ludzie nie wiedzą co powiedzieć.
Nikogo nie porzucam (zwłaszcza w potrzebie), nic się nie stało, poza "zmęczeniem materiału". Wszystko co miałam do przekazania zostało już napisane.
"Pracuję" nieprzerwanie od 7 stycznia, najpierw na jednym forum, później na drugim. Temat został w 100% wyczerpany ( a fakt, że Roma znowu zapomniała o jajkach to już zupełnie inna sprawa :rotfl1: Roma - albo mięso, albo ryby, albo jaja: 1 całe + 1 białko , znowu zapomniałaś :hammer:

Tamten incydent - to jedynie dowód na to, że Kokolidek nie może i nie powinien się wypowiadać poza swoimi wątkami (tutaj nikt nie ma odwagi mu "podskoczyć" :rotfl1: )

Osobom, które pytały na pw odpowiadam: nie odchodzę z forum, nie będę miała swoich wątków, ale zawsze zostaje pw. Markus - nie muszę pisać, ale zawsze mogę przyjść się przytulić.

Hiacynto - zamknij proszę oba wątki.
Ostatnio zmieniany: 01 Cze 2012 21:23 przez kokolidek.

Odp: Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 01 Cze 2012 21:20 #42593

• markussch01
  • markussch01's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1262
Za tę wiadomość podziękował(a): kokolidek

Kokolidkowe zasady w kuchni - etap I 30 Cze 2016 10:50 #486131

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Ale numer :supr3:
Poszłam sprawdzić co się dzieje w wątku, wchodzę na ostatnią stronę działu, a ktoś mi wątek "podprowadził".

A tu niespodzianka - nie dość, że podpięty na pierwszej stronie, to jeszcze otwarty.

Nie wiem, czy się :mad2: , czy :happy4:
Zastanowię się.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: pszczelarz5
Wygenerowano w 0.422 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum