Otojolka piękne te Twoje pomidory! Zazdroszczę
Pełna profeska
Moje w przyszłym roku mam nadzieję że też takie będą!
U mnie balkon jest południowo-wschodni, słońce świeci od rana do mniej więcej do 13-14. W tym momencie termometr pokazuje 41 stopni, a mamy dopiero godzinę 10
Wczoraj nie miałam jak podlać mojej roślinności, więc dziś musiałam trochę nadrobić. Poszło mi ponad 50l wody
Kombinowałam wczoraj czysto teoretycznie (byłam poza domem) nad podłączeniem się z beczką do rynny. Dziś jednak spojrzałam że owszem, rynna sąsiaduje ze mną, ale biegnie po balkonie sąsiadów
Musiałabym się włączyć na wysokości ponad 1,5 metra, a wtedy nie ma mowy o wlewaniu się z powrotem wody gdy osiągnie odpowiedni poziom w beczce
Moje pomidorki o dziwo wiążą na razie bez jakichkolwiek problemów, mimo że nie pryskałam ich borasolem (traktuję nim pomidory na działce). Jedynie na kupnej sadzonce Yellow Pearshaped nie wszystko zawiązało, ale to tylko na gronach które były już zawiązane w momencie kupna.
Wczoraj byłam też w ogrodniczym w którym nie byłam wieki bo jest poza miastem. Pozytywnie zaskoczyli mnie ilością odmian pomidorów i papryk. Planuję już oczywiście przyszły rok więc wzięłam co pamiętałam że chcę, a resztę zapisałam do poszperania
Mają 28 odmian samych pomidorów, z czego większość takich których nie było u mnie nigdzie indziej
ps.Ja z moimi pomidorkami wypijam codziennie poranną kawę
Taki nasz mały rytuał
Zdjęcia robione tuż po podlewaniu więc wszędzie jest mokro
Wszystko w wiadrach 10l bo większych nie zdobyłam (jedynie ostra papryczka na zbiorczym zdjęciu po prawej jest w 5l) Zdjęcia robione z kiepskiej perspektywy i wszystko wydaje się mniejsze niż w rzeczywistości. Tak naprawdę liczę na jakiś sensowny zbiór z może 5 pojemników, reszta bardziej z litości dla sadzonek, które zostałyby wyrzucone na kompost
Na parapecie też 2 sadzonki pomidorów, które wysiały mi się z ziemi z Biedronki w lawendzie
Na zbiorczych zdjęciach, po zsunięciu wiader, widać ile mniej więcej mam tego zadaszenia
Na pojedynczych malinowy i koktajlowy.