TEMAT: UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 20:28 #709914

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Dziś też wysadziłem pomidorki do gruntu w większości koktajlówki.

003-204.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 20:35 #709916

• szpiler
  • szpiler's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 81
Dziś był ten dzień, kiedy trzeba było spojrzeć prawdzie w oczy. Mleko się rozlało i trzeba posprzątać, zabrać się do roboty.
Wrzucacie piękne zdjęcia pokazując swoje uprawy, ja dałem d*py (kolokwialnie mówiąc) w tym roku, zlekceważyłem dwa mroźne dni o których wiedziałem, a na dodatek jakiś dobrodziej otworzył mi tunel.
Foty rozpaczy wrzucam dla przestrogi, ja porażkę odczułem na własnej skórze...

IMG_20200518_140720.jpg

IMG_20200518_140708k.jpg

IMG_20200518_140637.jpg
Ostatnio zmieniany: 18 Maj 2020 20:47 przez Betula.

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 20:53 #709921

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Ale pogrom. Z tych na pierwszym zdjęciu, a nawet jeśli przeżyją, a nie wyglądają na to, to plon będzie późno. Lepiej dokup trochę, by mieć coś wcześnie do zebrania. Czy na dwóch kolejnych zdjęciach masz wysadzone pomidory? Bo szczerze mówiąc nie widzę.
Pozdrawiam
Bea
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bietkae, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, Biedronka

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 20:55 #709922

• szpiler
  • szpiler's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 81
Hehe, tak są wysadzone. Widać jedynie łodygi... Wszystko przemarzło, choć dziś widziałem na niektórych wilki... Nie wiem czy liczyć na nie, czy wywalić wszystko i postarać się o nowe?
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bietkae, Nimfa, anaka, ewakatarzyna

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 20:56 #709923

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8241
Betula wrote:
Ale pogrom. Z tych na pierwszym zdjęciu, a nawet jeśli przeżyją, a nie wyglądają na to, to plon będzie późno. Lepiej dokup trochę, by mieć coś wcześnie do zebrania. Czy na dwóch kolejnych zdjęciach masz wysadzone pomidory? Bo szczerze mówiąc nie widzę.

jak się dobrze przypatrzeć to jakieś kikuty są. Przykra sprawa :jeez:
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bietkae, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, Biedronka

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 20:59 #709925

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
Jeśli są "wilki" to jest nadzieja... :teach:
Szczerze, to takiego pobojowiska jeszcze nie widziałem :supr3:

:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): bietkae, najemnik, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, zwykły chłop, Biedronka

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 20:59 #709926

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Jak są wilki, to będzie dobrze. Ale kilka sztuk bym dokupiła, jak pisałam wyżej, żeby wcześnie też mieć coś do pojedzenia.
Pozdrawiam
Bea
Ostatnio zmieniany: 18 Maj 2020 21:00 przez Betula.
Za tę wiadomość podziękował(a): bietkae, Nimfa, anaka, szpiler, ewakatarzyna, Biedronka

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 21:29 #709941

• Corrado
  • Corrado's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3435
Szczerze współczuję.
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 21:42 #709949

• jurek49
  • jurek49's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2233
Dziś też posadziłem moje koktajlówki, w skrzyni mam 12 szt. sadzonek, osiem odmian.
20200518_pomidorkikokt.jpg
Pozdrawiam Jurek
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Betula, bietkae, Sylwiaaa, Nimfa, aga, anaka, ewakatarzyna, Biedronka

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 21:46 #709951

• badzia
  • badzia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2507
Szpiler,dobrze że pokazałeś te zdjęcia, ku przestrodze wielu. Przykry widok, wbił mi się w pamięć chyba na długo.

Jeśli postawisz na wilki to nie obrywaj wątpliwych liści dolnych lecz je obetnij zostawiając kawałek . Szybciej wybiją wilki niż z gołej łodygi.
Ostatnio zmieniany: 18 Maj 2020 22:00 przez badzia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Betula, bietkae, magnes, anaka, szpiler, ewakatarzyna, Biedronka

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 22:38 #709962

• Biedronka
  • Biedronka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1115
Wszyscy szczerze współczujemy. Tyle pracy idzie na marne. Może coś jeszcze z tego będzie, nie spisuj wszystkich na straty. Ja bym potrzymała jeszcze trochę w doniczkach, tydzień, może dwa. Zobaczysz co ma chęć i wolę życia i dopiero bym wysadzała. Bo to też jest praca i trudno cierpieć dwa razy. A w międzyczasie postarałabym się o jakieś zastępcze, jak sugerują wszyscy. Swoim działkowiczom sama rozdałam już 60 sadzonek. U mnie się nie zmieszczą, szkoda, żeby się marnowały. Zresztą wychodzę z założenia, że dobro wraca. Może tylko niekoniecznie w postaci pomidora...
Coś jeszcze zauważyłam na zdjęciu. W tunelu lepiej sprawdzają się parafinowe wkłady do zniczy. Te olejowe w dodatniej temperaturze nie chcą się palić. Tak samo na cmentarzu. Wiosną i latem nie dopalają się w ogóle. Często gasną niemalże od razu.
Z serdecznymi pozdrowieniami
Iwona
"Sa dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna, to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." Albert Einstein
Ostatnio zmieniany: 18 Maj 2020 22:42 przez Biedronka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Betula, Nimfa, anaka, szpiler, ewakatarzyna, zwykły chłop

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 22:44 #709966

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17542
Niestety Biedronko, prawda jest taka, że nie warto inwestować siły w zmarzniętą rozsadę.
Lepiej kupić nową.
Lub dostać od kogoś kto był przezorniejszy.
Sama mam nadwyżki do rozdania.
Skąd kolega jest?
Ostatnio zmieniany: 18 Maj 2020 22:45 przez whitedame.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Betula, bietkae, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, Biedronka

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 23:10 #709974

• galka68
  • galka68's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1565
Ja myslalam ze mam straty przez mroz i upal ... ale u mnie to zadna strata . Mozna czesc dokupic, czesc jakichs typu betalux wysiac wprost do ziemi, bedzie szybciej niz z wilkow. Wspolczuje .. taki nasz los ogrodnika
Za tę wiadomość podziękował(a): Betula, bietkae, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, zwykły chłop

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 18 Maj 2020 23:15 #709975

• podjadek
  • podjadek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4765
whitedame wrote:
...Skąd kolega jest?
Okolice Krakowa.
Piotr :)
Za tę wiadomość podziękował(a): whitedame, ewakatarzyna

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 19 Maj 2020 06:53 #709984

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17542
To do mnie daleko, może ktoś spod Krakowa będzie miał jakieś nadwyżki.
Jak nie to pozostają gotowe sadzonki od ogrodnika. Lepsze to niż nic.
Za tę wiadomość podziękował(a): Betula, bietkae, Nimfa, anaka, ewakatarzyna

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 19 Maj 2020 07:41 #709988

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Dziś po raz pierwszy zostawiłem otwarte jedne drzwi w namiocie.Rano było 22 *C i bardzo mało wilgoci na pomidorkach.Teraz oboje drzwi są otwarte. :coffe: :coffe: :drink1: :drink1: :bye: :bye:
Pozdrawiam Józek!!

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 19 Maj 2020 11:42 #710015

• anaka
  • anaka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9263
W sobotę wysadziłam resztę pomidorów w tunelu.Tym razem dostały pod nogi rozrobioną nalewkę z końskiego obornika .Faworyt 1:8,reszta 1:10.Roztwór z pamięci,bo znów miałam kłopot z internetem.Po prawej stronie tunelu pomidory wysadzone 2 maja bez nawozu,ale z domieszką kupnej ziemi pięknie rosną.Na razie podlałam tylko wodą,ale chciałam im dać nalewki z obornika na start.No i gapa ze mnie,bo posadziłam obok nich trochę sałat.W tym wypadku chyba muszę się ich pozbyć?
Naturalne ,niebanalne,własne.
Za tę wiadomość podziękował(a): bietkae, Nimfa, ewakatarzyna, Szczypiorek

UPRAWA POMIDORÓW W ODKRYTYM GRUNCIE I POD OSŁONAMI 2020 19 Maj 2020 12:52 #710023

• Black Rose
  • Black Rose's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1048
W sobotę posadziliśmy do gruntu większość pomidorów, a tu zapowiadają lada moment bardzo zimne noce.... :(
Niedobrze.
* Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.

Pozdrawiam, Urszula.

Ostatnio zmieniany: 19 Maj 2020 12:56 przez Black Rose.
Za tę wiadomość podziękował(a): Betula, bietkae, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.566 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum