TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Sie 2021 14:48 #774849

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Tak wiele, w tak krótkim czasie
  • Otrzymane dziękuję: 4772
Pochmurno i pada od czasu do czasu.Każda chwila ze słońcem cenna.Zielsko rośnie ,trawka rośnie ...
Trochę koloru...
gigantki,żółta ma 27 cm

Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Jan4, rychu44, Jaedda, Nimfa, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, brodus, JaKasiula, Mejra, renons

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Sie 2021 15:19 #774852

• gałązka
  • gałązka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3799
Perełko, czosnki z biedry?
Za tę wiadomość podziękował(a): Jan4, rychu44, ewakatarzyna, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Sie 2021 16:49 #774860

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
20 st. do południa cały czas ciapało.
Teraz nie pada.

20210823_163836.jpg

20210823_163806.jpg

20210823_164026.jpg

20210823_164121.jpg
Pozdrawiam,Anka
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Łatka, Nimfa, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Sie 2021 17:07 #774863

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Gałązeczko, z biedry :flower1: Dzisiaj dokupiłam jeszcze troszkę narcyzów , krokusów i tulipanów :devil1: .
Dalie piękne, ale u mnie dopiero w przyszłym sezonie zagoszczą. Dopiero do nich dojrzałam :funnyface:
W nocy padało. Później bardzo pochmurno. Od jakiejś godziny pada na zmianę z leje. I tak ma być do jutra.
Zerwałam wczoraj zapalone i co większe pomidory. Może dojrzeją :sad2:
Za to arbuzy mają się świetnie. Wczorajszy
IMG_20210822_171619-3.jpg

IMG_20210822_124735.jpg

Spokojnego popołudnia i nocy :bye:
Ostatnio zmieniany: 23 Sie 2021 17:42 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Jan4, rychu44, Łatka, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, brodus, Mejra, renons, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 08:17 #774910

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54268
Jakoś tak wiruje ten front z opadami, ze my jesteśmy w jego bezdeszczowym oku. I dobrze, bo deszczu mam już dosyć. Niebo jest całe pokryte chmurami, więc za ciepło nie jest, bo 15*, ale dla pomidorów lepsze to niż 10*. W przechowalni dojrzały następne pomidory, więc zrobię dzisiaj sok.
Wczoraj wieczorem, podobnie jak wiosną, wyruszyłam do ogrodu z latarką na czole i z sekatorem w ręce. Jest wilgotno, więc wylazły, ale to już nie są takie ilości jakie były, więc malutki sukcesik jest.
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Łatka, Jaedda, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 08:17 #774911

• Jan4
  • Jan4's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13042
Temperatura 14*C, pada - chwilami ulewa od wczoraj bez przerwy. Działki "zalane".
Ostatnio zmieniany: 24 Sie 2021 08:18 przez Jan4.
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, bastis, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 08:54 #774913

• gałązka
  • gałązka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3799
11,2*C, leje od wczoraj, bez przerwy. Podobno tak ma lać do godz. 16. Zobaczymy. Potem mam nadzieję pójść na działkę i zebrać pomidorki. O ile przedrę się przez ślimaki na ścieżce. Jest ich ogrom, po prostu, jakby ktoś wysypał je z wiadra. Obrzydliwe całe kłęby :mad2: Tak mi szkoda lata...
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, bastis, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 09:10 #774917

• bastis
  • bastis's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4349
U mnie jest szaro, buro i ponuro, pada od wczoraj z małymi przerwami, termometr pokazuje tylko 12*. Na pocieszenie kwitnące róże :hearts:

IS_DSC_0719.jpg

IS_DSC_0715-2.jpg
Pozdrawiam Ula

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli (Albert Schweitzer)
Za tę wiadomość podziękował(a): Jan4, rychu44, Łatka, Nimfa, Zygowa, Bea612, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, renons, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 10:20 #774925

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Leje drugi dzień, cieszy mnie to bo piach wchłonie wszystko a juz było sucho, ale..no tak byłoby super gdyby nie reszta pomidorów, potrzeba im parę dni a tu za płotem od 3 tygodni poletko ZZ, czarne liscie, łodygi i owoce, właścicielka tej hodowli pytana czemu nie usuwa odpowiada, że ma czas :jeez: jak dobrze mieć sąsiada :pinch:

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 10:33 #774926

• Kornik
  • Kornik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2856
temperatura 14*C ale nie pada, nawet wychodzi słońce zza chmur, idę po południu do ogrodu wsadzać rośliny :bye:
Pozdrawiam serdecznie,wcześniej Paulina, a od niedawna Małgosia

Koń jaki jest każdy widzi, ale kim jest ogrodnik i co w nim drzemie, tego nie wie prawie nikt . I niech tak zostanie

Między miastem i wsią - wszystkiego

Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Zygowa, Bea612, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 13:26 #774947

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83159
U mnie temperatura podobna, może o kreseczkę wyższa, bo przez warstwę chmur przebija się coś na kształt słońca, jakby lampą świecić przez mleczny abażur.
Lało całą noc, potem padało. Wieje, więc są szanse na rozsunięcie tej powłoki rozwleczonej nad wrocławska niecką.

Pomrowy w ofensywie, ale już ich kilka(naście) mniej :hammer:

W tym wszystkim usiłują kwitnąć letnie róże - Charlotte, blade słonko, zapach na dziś:

Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Zygowa, Bea612, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 18:19 #774966

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29343
Zimno, a wiatrzysko zimne z północy dokazywało niosąc fale deszczu w poziomie. Nie zgadzam się na koniec lata, kurcze mamy jeszcze SIERPIEŃ, wiosna była do niczego, a raczej w ogóle jej nie było, przestało padać na 3 dni w Dzień Matki, potem znowu lało 3 dni, więc sezon rozpoczęłam 30 maja po kostki w wodzie. Mam nadzieję, że jak ta zatoka spowolnionego jet stream`u pójdzie na wschód, to wróci jeszcze lato i długo zagości u nas. Dziś zaczęłam się zastanawiać gdzie mogłabym się przenieść za słońcem, bo u nas można ciężkiej depresji dostać. Basen śródziemnomorski, to już dla mnie za gorąco, najlepsze byłyby Węgry, ale tam wiadomo kto rządzi, to przeniosłabym się z deszczu pod rynnę. Może Chorwacja, ale tam pewno nawet małe lokum będzie zbyt drogie na moją kieszeń. Jednym słowem do bani. Może Albania, był ktoś?
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Łatka, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 18:52 #774969

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83159
Polecam włoskie Mezzogiorno. Pomijam, że w wielu mieścinach można kupić nieruchomość za symboliczne 1 euro - wiadomo, ściema, trzeba sporo włożyć, by móc zamieszkać w najprymitywniejszym choćby standardzie. Ale życie wcale nie droższe, niż w Polsce, powiedziałabym - jak się zadowolimy lokalnymi produktami, a reszta z dyskontu, to może i taniej... Poza sezonem turystycznym, a poza usytuowanymi przy plażach odroślami miasteczek, mającymi w nazwie "marina" cały rok, zupełny spokój, wolniutkie tempo życia, "zima" zaczyna się w połowie grudnia i trwa gdzieś do połowy lutego, ale wegetacja nie ustaje, ot, są zimowe warzywa i owoce, na przykład persymony. A jak i tak pracujesz online - to możesz z każdego miejsca, prawda?
Ostatnio zmieniany: 24 Sie 2021 18:53 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, JaKasiula, Mejra, renons, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 19:17 #774975

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29343
Wiesz Aniu, naprawdę tego słońca od wiosny 2020 było mało. Byłam kiedyś kilka razy w Egipcie na przełomie października i listopada. Tak się tam doenergetyzowałam słońcem, że o wiele łatwiej było mi przeżyć zimę. Teraz boję się myśleć co to będzie, jeśli ta pogoda już się nie poprawi, a patrząc wstecz na przebieg aury, to jest to możliwe.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 24 Sie 2021 20:07 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 20:25 #774981

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
Przy takiej beznadziejnej,deszczowej pogodzie,po pracy zrobiłam jabłka na zime i sosik boloński ;)

20210824_201732.jpg
Pozdrawiam,Anka
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 21:08 #774986

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53129
Lublin dziś !

Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, ewakatarzyna, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 21:20 #774987

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5182
Kochani, no nie biorę pod uwagę w ogóle takiej opcji, że się nie wypogodzi już tego lata. Musi, no musi jeszcze wyjść słonko tego lata. Nie ma innej opcji. :thanks:

Tymczasem zamówiłam dla starszego syna ocieplane kalosze, bo w tych swoich cichobiegach to ani nie mogę po maliny wysłać, ani na ślimaki.
W powietrzu czuć smród palonego węgla pomieszanego z czym popadnie, widać sąsiedzi już zmarzli.

Na poprawę humoru wybrałam się po te 'słynne' tu cebulki do biedry. Przy okazji zahaczyłam o aptekę i zrobiłam zapas witaminy d - w razie gdyby jednak dokonała się wizja natychmiastowej, nieodwracalnej jesieni :jeez:
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Łatka, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Sie 2021 22:43 #774991

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Tak wiele, w tak krótkim czasie
  • Otrzymane dziękuję: 4772
Niestety pada i wiadomo :jeez: :coffe: jesienne sprawy ......
Co do tych -słynnych cebul- to mały wybór w tym roku. Nie ma pełnych tulipanów i mieszanek.W 5 ciu pudłach taki sam zestaw.W mrówce tragedia,roślin jak na lekarstwo,cebul nie ma wcale , a do castoramy to już trzeba mieć powód.Wydaje się ,że i wysyłkowo oferta nie tak imponująca ....Ogólnie żeby nie było dołujaco- szerokim łukiem omijam punkty zapalne ,bo czy to coś zmieni.Szukajmy pozytywów dla własnego dobra ,choć czasem to wszystko takie mdłe i oby gorzej nie było.....
Odkąd mamy panele, to ciężko znów wracać do codziennego palenia w centralnym ....

Lublin rozkopany niestety i do tego zalany,no ale jak mus to mus ....
Woda albo za mało ,albo za dużo i nie ma mocnych .
Ostatnio zmieniany: 24 Sie 2021 23:04 przez Perełka.
Za tę wiadomość podziękował(a): rychu44, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Kornik

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.924 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum