TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 17:20 #821872

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29664
Pogoda taka, że :sleep: :cry2: :sleep: :cry3:
Jak żyć :dazed:
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2023 17:21 przez Babcia Ala.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, Mamma, MARRY, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 17:28 #821873

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83456
Babcia Ala wrote:
Jak żyć :dazed:

To propozycja Lutni:

Zjadła, owszem - ale jak przypięłam smycz, zaparła się pazurami i popukała w czoło ;)
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2023 17:29 przez Łatka.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 17:33 #821876

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Jest po prostu strasznie. Praca mało wydajna i bez przekonania, taki "musik", a ewentualny czas wolny, to obijanie się od ściany do ściany, nawet planować się nie chce. Nie mam w ogóle serca do walki, uprawiam spychologię, to nie dziś, to jutro. Nawet serwer MF dzisiaj padł, ale chyba nie z powodu pogody tylko ponoć ZUS zaczął wysyłać pit-y, a dziś 25-go, to przedsiębiorcy posyłają vat-y i jpk-i, widocznie myślenie tam wyżej, to towar deficytowy.
Alicja
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2023 17:37 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, Mamma, MARRY, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 17:58 #821878

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
U mnie również pogoda nie nadająca się do czegokolwiek.Do tego dziś nie było nawet okruchów słońca.W wiadomościach tylko leopardy i inne imiona-nazwy.Dziś też nie było przymrozku.Aktualnie termometr wskazuje +6,4.Na nadchodzącą noc przepowiednie przewidują lekki przymrozek do -2. :bye: :bye: :( :(

001-778.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bela, Kaja, Łatka, Mamma, bastis, JaNina, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 18:00 #821880

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Muszę dołączyć do tego chóru :dry:
Jest strasznie :jeez: Telefon się ładuje, tablet też. Zosiek cały czas na ładowarce. Tylko ja bidna nie mam się gdzie podłączyć. Podpięłabym się pod moją drugą połowę, ale on też ledwo zipie :( Tak ma być do końca tygodnia.
Spokojnego wieczoru :sleep: Nic innego nie przychodzi mi do głowy :(
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Łatka, Mamma, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 18:34 #821884

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6412
Wszyscy narzekają, a ja wręcz przeciwnie. Prawie cały dzień świeciło słońce. Teraz widać piękny, chociaż cieniutki sierp księżyca i po jego lewej stronie świeci jakaś gwiazda, lub planeta. "Dzieki" temu czeka nas lekki mróz.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Łatka, Mamma, Zygowa, anaka, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 18:53 #821887

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Kaju, to Jowisz. Zagłębić się w mrok Wszechświata i zapomnieć o pogodzie. Dobrze, że są takie instrumenty, że można to zrobić

JowiszzGdaska.png

źródło: stellarium-web.org/
Alicja
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, Mamma, anaka, ewakatarzyna, PomiDorka, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 19:08 #821888

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5237
Jaki wytworny Klub Marudera. To ja się dołączę. Nasilił mi się ból kręgosłupa, szczególnie jak leżę no i w nocy. Dziś to myślałam, że mnie napadli, wykręcili rękę i zostawili leżeć. Przemogłam się i doczołgałam do rodzinnej, mam już leki. I czekam, aż zaczną działać. Bo niestety żywokost, DMSO i naproksen nie podołały...
Przed 6 rano okociła się pierwsza z kózek. Dwa chłopaki.. Ech...

Dzieciaki mają ferie, trzy dni co wyszły na śnieg, a tak to smartfony i nic nierobienie...
Potopniało wszystko, błoto po łydki, a zapowiadają mróz na kolejne noce.
Elegancko.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bela, Kaja, Łatka, Mamma, JaNina, anaka, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 19:13 #821889

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Celino, Naproksen pomaga jak umarłemu kadzidło :lol: , chłopaki - bo wojna. Lekki mróz na ten maras, to zbawienie. Zdrowiej :kiss3: , bo do wiosny niedaleko, tylko jak przeżyć do tego czasu nie wiem.
Alicja
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2023 19:13 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Kaja, Mamma, Zygowa, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 21:08 #821895

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6412
Dziękuję Babciu Alu za mapę nieba. Muszę na pulpicie zapisać adres, bo ja patrząc na balkonie w górę tylko Oriona odróżniam. Szkoda, że w mieście tak mało gwiazd na niebie widać. Niestety Jowisz i księżyc schowały się za chmury, czyli wróciła normalna aura.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Mamma, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 21:14 #821896

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Celonko smarować nalewką z muchomora, naprawdę skuteczne. Daj znać na PV jak reflektujesz, to coś Ci prześlę.
A ja przynoszę dobre wieści z kurnika. Perliki zniosły dwa jajka :happy4: znaczy się wiosna idzie :flower2:
Spokojnej nocy :hug:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 22:20 #821897

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Mamma, czy perliki, to perliczki? Masz, posiadasz?

Kaju, ja na zabitej wsi, a też mam szum świetlny. Gmina w zw. z kryzysem energetycznym powiesiła przy drodze 4 rzędu latarnie co kawałek, a sąsiad producent miodu, ma tak obwieszoną chałupę i murowany ul światełkami świątecznymi, jakby nie handlował miodem tylko ozdobami i wieszał to czego nie sprzedał, a co roku z innej parafii, od Magi do Jagi i koniecznie gasnące i zapalające się.
Orion jest tak charakterystycznym gwiazdozbiorem (bardzo go lubię, widzę go przez okno), że trudno go na zimowym niebie nie znaleźć, łatwiej go odszukać niż Duży Wóz i Mały Wóz i Gwiazdę Polarną.
Poniżej Orion z charakterystycznym pasem Oriona (trzy gwiazdy w linii obok siebie), gdyby ktoś zapragnął go odszukać, gdy wreszcie przyjdą gwieździste noce. Jeszcze długo będzie widoczny w całości na niebie.

Orion.png

źródło: stellarium-web.org/
Alicja
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2023 22:28 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, Mamma, Zygowa, ewakatarzyna, PomiDorka, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 25 Sty 2023 22:30 #821899

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10248
U nas ciemno, brzydko. Nic się nie chce, tylko spać. Dziś w dzień 1 stopień na plusie. Nie wiało, nie padało.
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, Łatka, Mamma, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 26 Sty 2023 08:50 #821905

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9865
Dzień dobry wszystkim.
Nadal szarawo, bez słoneczka, lekki wiaterek. Taki stan ma się utrzymać do niedzieli - pożyjemy, zobaczymy. Temperatura oscyluje w granicach 0-1 stopnia, więc szału nie ma. U wszystkich chyba widać obniżenie nastroju i brak chęci do działania :pinch:

Mimo wszystko trzeba się trzymać - :coffe: :hug: :drink1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Jan4, Kaja, Mamma, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 26 Sty 2023 09:08 #821908

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25485
Niebo zaciągnięte ,szaro ,chłodno byle jak.Temp -1 niby
Bez słońca .Przykre .Nie ma nadziei w dalszych dniach na poprawę .
Trzeba świeci w domu światłem ciepłym .
Dobrego dnia mimo wszystko .

Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na kolejny rok 2024
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Mamma, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 26 Sty 2023 10:14 #821911

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
U mnie też ponuro bez słońca :tongue1: śniegu mało co bo jest plusowa temperatura.
Wczoraj dostałam przesyłkę z nasionami.

20230124_145832.jpg
pozdrawiam Bożena
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Mamma, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 26 Sty 2023 10:29 #821913

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Babcia Ala wrote:
Mamma, czy perliki, to perliczki? Masz, posiadasz?

Alu to to samo. Zebrało mi się pokaźne stadko tych darmozjadów i krzykaczy.

Pogoda b/z :jeez:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 26 Sty 2023 11:10 #821916

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
U mnie również bez zmian.Przymrozku nie było,temperatura porankowa +5,4*C na termometrze balkonowym.Słońca nie ma ale może pokazać się po południu.Tak wynika z porannej prognozy.Teraz nie ma nawet wiatru,więc jest smród-smog.Spokojnego dnia wszystkim życzę.Dzis spacdró nie będzie. :bye: :bye: :coffe: :coffe: ;) ;)

002-624.jpg
tak było jeszcze w uprzedni weekend.
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bela, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.792 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum