TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 09:01 #822226

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Ależ wieje :jeez: W kominach aż huczy. Na termometrze -2*, słońca brak. Dodawać coś jeszcze?
Spokojnego dnia :coffe:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, koma, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, czarna2066, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 09:14 #822229

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
Śniegu coraz mniej :search: w nocy przymrozek-3 a teraz słoneczko się przebija pomiędzy chmurami :dance:
jest rześkie powietrze termometr wskazuje -2
Zapowiada się przyjemny dzień.
Milego dnia

20221207_142645.jpg
pozdrawiam Bożena

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 09:27 #822230

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13648
+2'C, szaro, buro, mokro
pozdrawiam,
Tomek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 09:28 #822231

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43743
Przy gruncie było -1*C,ciut wyżej +4,3*C.Niebo jest zachmurzone,brak słońca a nawet sypnęło śniegiem.Teraz pada mżawka śniegowo-deszczowa.WIatr jakby się wzmagał i ma mocno wiać na dwie strzałki.Aby coś robić w domu ,musi być zaświecone światło,bo jest ciemno.Aktualnie termometr balkonowy pokazuje +5,1*.Spokojnego dnia pomimo wariackiej pogody. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: :) :)
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bela, Kaja, Łatka, bietkae, koma, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, czarna2066, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 09:31 #822232

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7321
Bożenko przepiękne cymbidium :hearts: i jakie zadbane.

U mnie aktualnie -1°C i śnieżyca :jeez: Od wczorajszego wieczoru wieje silny, porywisty wiatr.

Miłego poniedziałku mimo wszystko :)
Pozdrawiam Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, Łatka, bietkae, koma, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 10:37 #822238

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32071
Sypie śnieg i wieje silny wiatr.Temperatura 0 stopni.

20230130_102108.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, Łatka, bietkae, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 11:00 #822240

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83442
Bożenko, cymbidium faktycznie niezwykłej urody. Przyznam, że takiego kwitnącego całkiem biało jeszcze nie widziałam. Nowy prezent, czy masz doświadczenie z tymi storczykami?

A we Wrocławiu sypnęło śniegiem całkiem mocno, zaczęło się jakie pół godziny temu.

W tej chwili pada jeszcze bardziej, już trawniki przybielone, częściowo dachy - i niestety również panele. :jeez:
Ale nic z tej bieli nie będzie prócz błota, bo +1. Niespecjalnie wieje, ledwo się poruszają drobne gałązki.
A od jutra trochę cieplej i deszczowo.
Mój tydzień zaczął się nieciekawie, właśnie wróciłam od wetki. Ale Wam życzę lepszego.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 11:10 #822242

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29659
Pogoda jak u Janki, kopiuj, wklej.JaNina wrote:
Ależ wieje :jeez: W kominach aż huczy. Na termometrze -2*, słońca brak. Dodawać coś jeszcze?
Spokojnego dnia :coffe:

Chyba trzeba się przyzwyczaić do tego wiatru, ma dmuchać cały tydzień, to mocniej, to słabiej, a potem znowu mocniej. Nic tylko się zakopać, ale ziemia zmarznięta :blink:

Qrczę Ania co się stało futrzastym, no jak nie urok, to .... albo przemarsz wojska :(
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 30 Sty 2023 11:11 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, Łatka, bietkae, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, Lulu

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 11:18 #822246

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Prawdopodobnie Lutnia znowu coś wciągnęła. Na razie tylko dostała rozkurczowo-przeciwbólowe, badanie krwi jutro, bo musi być na czczo.
Ale cóż, już jestem uboższa o dwie dobrej klasy piwonie, a to początek. :(
Nic, oby to nie była znowu trzustka, jak kiedyś. I nic jeszcze gorszego.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, bietkae, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 11:20 #822247

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Aniu, bądźmy dobrej myśli, przesyłam pozytywne wibracje :hug:
Alicja
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, Łatka, bietkae, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 12:07 #822252

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
+1st.bez słońca...
Wieje wiatr, jest zimno jak......brr

IMG_20230130_120334.jpg

IMG_20230130_120212.jpg
Pozdrawiam,Anka
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, Łatka, bietkae, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 12:12 #822253

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
U mnie też zaczęło sypać. Właściwie nie sypać, tylko śnieżynki zasuwają z południowego zachodu na północny wschód w iście ekspresowym tempie. Takie poziome opady :dry: Wcześniej był moment ze słońcem, ale taki krótki moment. Na termometrze dalej poniżej zera.

Aniu, będzie dobrze :hug:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, bietkae, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 12:55 #822257

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5237
Łatka wrote:
Mój tydzień zaczął się nieciekawie, właśnie wróciłam od wetki. Ale Wam życzę lepszego.
Aniu przytulam. I rozumiem.
Wczoraj nasz kozioł zdziwił mnie, bo polegiwał. Daliśmy mu lek na żwacz dwukrotnie. Dziś rano był jeszcze słabszy.
Od 7 dzwoniłam bezskutecznie po weterynarza. O 10.00 kozioł odszedł. Jestem załamana. Nie wiem zupełnie co się stało i dlaczego?

Nad ranem -6 było. Sypie i wieje. Ja w rozsypce totalnej. Gorzej być chyba nie może.
Pozdrawiam Celina
Ostatnio zmieniany: 30 Sty 2023 14:27 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Kaja, Łatka, PaulaPola, bietkae, MARRY, Jaedda, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 13:24 #822263

• PaulaPola
  • PaulaPola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3709
Renmanka trzymaj sie :hug: mi z środy na czwartek zdechł krab. Niby to mało kontaktowe zwierze, a jednak człowiek się przywiązał.
20230130_131948.jpg

Śniegu dosypało, wieje strasznie, nie chce się nic. Najlepiej by było spędzić ten dzień pod kocem z kotami i stronami z nasionami :coffe:
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Kaja, bietkae, MARRY, Jaedda, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 13:25 #822264

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
Aniu jak go zobaczyłam w kwiaciarni to wiedziałam że bez niego nie wyjdę bo skradł moje serce,kwitł 3 miesiące teraz ma tylko piękne liscie :flower2: Moja synową wszystkie odmiany storczyków od razu przesadzała do zwykłej ziemi do kwiatów,podlewała je wodą prosto z kranu rosły i kwitły jak szalone.Teraz syn opiekuje się nimi i też pieknie mu kwitną a ona pilnuje je z góry aby nie zmarniały.
Ten ma już 6 lat a ostatnio miał 8 łodyg kwiatów,posadzony w zwykłej ziemi.

20221207_163606.jpg

Aniu będzie dobrze z Lutnią :hug:
pozdrawiam Bożena
Ostatnio zmieniany: 30 Sty 2023 13:29 przez bela.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, bietkae, MARRY, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 15:05 #822269

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Bożenko, to czemu Ty się nie pojawiasz w naszym orchidarium? Ja mam dwie lewe łapy do storczyków, kombinuję tylko z katlejami, teraz nadal mam takie malutkie kwiatuszki:

Celino
, tak mi przykro. :hug: Nie mam pojęcia, na co mogą chorować zwierzęta gospodarskie, pewnie dla Ciebie to i wymierna strata. Moi dobrzy znajomi na wsi mają stadko kóz mlecznych, do capa podchodzę "z wiatrem", ale na pewno bardo szkoda.

Ja, człowiek małej wiary, powątpiewałam w zapowiadane przez Niemca przejaśnienia, aż tu nagle jak nie dmuchnie i...

Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, bietkae, MARRY, del, Bea612, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 15:42 #822271

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7321
Celinko :hug:
Aniu trzymam kciuki za Lutnie. Niech ogonek szybko wraca do zdrowia :hug:

Bożenko cymbidium wbrew pozorom nie wymaga kory jako jednoskładnikowego podłoża. W tym wypadku można szaleć dowolnie tj. Drobna kora, torf, mech, węgiel i dodatek keramzytu- w dowolnej konfiguracji :)
Pozytywnie "zazdraszczam" takiego okazu. Moje niestety spaliły się podczas pożaru u babci :(
Chyba czas najwyższy odbudować storczykową kolekcję :think:

Wracając do tematu pogody...
U mnie też zagościło słonko. Choć tylko na chwilę :dance:
Pozdrawiam Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Kaja, Łatka, bietkae, MARRY, Bea612, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 30 Sty 2023 21:23 #822301

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Celina tak mi przykro, człowiek cały rok chodzi koło tych zwierzaków, czeka na powiększenie gawiedzi, a tu taki pech, może jakaś wada wrodzona, jednak każdego szkoda i każdego stworzenia żal. Bacznie obserwuj drugie koźlątko :teach: i dbaj też o siebie, bo bez Ciebie nic nie będzie :kiss3:

Bożenko, kwiaty piękne, popieram wpis Ani, wpisz się do naszego orchidarium.

A w pogodzie... właśnie zaczął padać deszcz na zmrożone podłoże :whistle: :ouch: (te grabki są zamiast skórki z banana) ;)
Alicja
Ostatnio zmieniany: 30 Sty 2023 21:24 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Łatka, bietkae, MARRY, Jaedda, del, ewakatarzyna, renmanka

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.960 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum